Shadow

Ski Thalys tickets 2020-2021 alleen in de kerstvakantie en de krokusvakantie

Goedkoop met de trein op wintersport naar Frankrijk? De Ski Thalys tickets zijn weer te boeken voor het winterseizoen 2020-2021, maar alleen voor de kerstvakantie en de krokusvakantie. Reis voordelig vanaf 99 euro met de Ski-Thalys naar de Franse skigebieden! Comfortabel met de trein naar Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La-Plagne, Landry of Bourg-Saint-Maurice vanaf € 65 in Standard-klasse. Of boek tickets vanaf € 109 in Comfort en vanaf € 135 in de Premium-klasse.

Goedkoop met de trein op wintersport naar Frankrijk met de Ski Thalys
Goedkoop met de trein op wintersport naar Frankrijk met de Ski Thalys

Trein tickets Ski Thalys vergelijken en boeken

De Ski Thalys is de enige wintersporttrein naar Frankrijk. Treintickets voor de Ski Thalys zijn in 2020 al weer te boeken vanaf 99 euro enkele reis. Wie vroeg boekt, reist goedkoper en heeft meer keuze met de Ski Thalys. Kinderen krijgen korting op tickets voor de Ski-Thalys. Als je met een gezelschap reist of met je gezin, dan kun je twee (duo) of vier (carré) zitplaatsen bij elkaar boeken. Let daar dus even op als je je tickets reserveert. Treintickets zijn toe boeken via NS International.

Je kunt bij NS International nog meer besparen als je met de Ski Thalys reist. Als je de prijs voor je treinticket hebt opgezocht, vergeet dan niet aan te vinken of je een kortingskaart van bijvoorbeeld NS heeft en of je met kinderen reist.

Coronamaatregelen Ski Thalys

Het coronavirus heeft ook ingrijpende gevolgen voor de dienstregeling van De Ski Thalys. Normaal rijdt de wintersporttrein het hele seizoen naar de Franse skigebieden. Maar in de winter van 2020-2021 kun je de Ski Thalys alleen boeken voor vier zaterdagen in de kerstvakantie en de krokusvakantie. De trein rijdt alleen op de zaterdagen 19 en 26 december 2020 en op 13 en 20 februari 2021. In de trein is gedurende de hele reis een mondkapje verplicht.

Ski Thalys annuleren wegens corona

Heb je treintickets voor de Ski Thalys geboekt en wordt daarna het reisadvies voor het departement Savoie op code oranje of code rood gezet, dan kun je je tickets voor de Ski Thalys gratis omboeken of annuleren. Dat moet je wel binnen dertig dagen na je oorspronkelijke reisdatum aanvragen.

Lees ook meer over de coronamaatregelen in de Franse skigebieden.

Keuze uit 3 klassen in de Ski Thalys: Standaard, Comfort en Premium

Wintersportliefhebbers kunnen voor hun treinreis naar de wintersport in Frankrijk in de Ski Thalys kiezen uit drie klassen: Standard, Comfort en Premium. Met de Thalys reis je vanaf 99 euro enkele reis comfortabel naar de wintersport in Frankrijk. Je reist dan in de Standard-klasse. Kinderen betalen vanaf 55 euro voor de Ski Thalys

Wil je meer luxe, dan kun je een ticket in de Comfort of Premium-klasse in de Ski-Thalys boeken. In de Premium-klasse van de Sneeuw-Thalys serveren de skihosts op de heen- en terugreis een welkomstdrankje en een maaltijd bij je stoel. Premium-klanten hebben ook meer ruimte, kunnen kiezen uit tijdschriften en krijgen een snellere wifi in de Sneeuw-Thalys. Ook in de andere klassen is gratis wifi.

Waar rijdt de Ski Thalys naartoe?

De Ski Thalys rijdt naar tal van wintersportbestemmingen in Frankrijk. De wintersporttrein rijdt vanaf Amsterdam CS naar Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Daarna gaat de hogesnelheidstrein naar Chambery, Albertville, Moutiers, Aime la Plagne, Landry en Bourg St. Maurice. Vanuit Moutiers kun je aansluitend busvervoer bijboeken naar Courchevel, Valmorel, Champagny, Méribel, Mottaret, La Tania, Les Menuires en Val Thorens. Vanuit Aime La Plagne kun je met de bus laar La Plagne en Belle Plagne in skigebied Paradiski. Vooor Les Arcs in skigebied Paradiski moet je uitstappen in Bourg St. Maurice. Je kunt dan met de funiculair in een keer naar Les Arcs. Die is gratis als je bij het dalstation een skipas voor Les Arcs of Paradiski koopt.

Vanaf Bourg St. Maurice kun je met bussen naar Val d’Isère, Tignes en La Rosière. Dat aansluitende busvervoer kun je zelf bijboeken via de Engelstalige site van Altisbus.com. Wie niet met de bus wil, kan ook ter plekke een auto huren. Dat geldt natuurlijk ook voor Amsterdam als je met veel bagage naar het station moet reizen.

De Ski Thalys vergelijken met een buspendel of het vliegtuig

De voordelen van reizen met de hogesnelheidstrein naar de wintersport zijn evident: Je hebt niet te maken met hoge brandstofprijzen, tol, gedoe met sneeuwkettingen en files, maar komt uitgerust aan op je bestemming. Maar ook vliegen naar de wintersport of de buspendel naar Frankrijk hebben voordelen, dus vergelijk ook die mogelijkheden. Een buspendel kan goedkoper zijn, maar in de trein kun je altijd wat makkelijker bewegen. De Ski Thalys rijdt bovendien sneller dan een bus. En de trein heeft een barrijtuig.

Daar staat dan weer tegenover dat de Ski Thalys op de heenreis naar Frankrijk altijd zaterdag rijdt. Buspendels vertrekken doorgaans vrijdagavond wat je dus een extra skidag kan opleveren. De wintersporttreinen terug naar Nederland vertrekken aan het eind van de middag vanuit het beginstation Bourg St. Maurice, dus je kunt nog vrijwel een hele zaterdag profiteren van uw wintersportvakantie. Wintersporters die met de auto zijn gekomen, zijn dan al lang vertrokken, dus het is lekker rustig op de piste.

Wanneer rijdt de hogesnelheidstrein naar Frankrijk?

De eerste Ski Thalys van het winterseizoen 2020-2021 vertrekt op zaterdag 19 december. Wie dus in de kerstvakantie op wintersport in Frankrijk gaat, is dus ruim voor kerst op z’n wintersportbestemming. Je vertrekt terug op zaterdag 26 december dus je kunt eerste kerstdag nog lekker in de sneeuw in Frankrijk vieren.

Snowboards en ski’s meenemen in de Ski Thalys

Met de Ski Thalys op wintersport? Dan kunnen je ski’s of snowboard gewoon mee. Je mag maximaal een set ski’s, een koffer en een stuk handbagage per persoon meenemen. In bepaalde rijtuigen zijn speciale ruimtes voor het opbergen van je ski’s.

Last minute met de Ski-Thalys

Heb je een last minute wintersport naar Frankrijk geboekt? Dan kun je ook zelf de Ski Thalys last minute boeken en zelf je trein tickets voor de Ski Thalys printen. Reserveren is verplicht.

Deel dit met je vrienden!