Shadow

Ski Thalys tickets 2022-2023: vanaf 65 euro met de trein naar de Franse skigebieden

Goedkoop met de trein op wintersport naar Frankrijk? De Ski Thalys tickets zijn sinds 6 oktober 2022 weer te boeken voor het winterseizoen 2022-2023. Reis voordelig vanaf 65 euro met de Ski-Thalys naar de Franse skigebieden! Comfortabel met de trein naar Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La-Plagne, Landry of Bourg-Saint-Maurice vanaf € 65 in Standard-klasse. Of boek tickets voor de Comfort en de Premium-klasse.

Trein tickets Ski Thalys vergelijken en boeken

Goedkoop met de trein op wintersport naar Frankrijk met de Ski Thalys
Goedkoop met de trein op wintersport naar Frankrijk met de Ski Thalys

De Ski Thalys is de enige wintersporttrein naar Frankrijk. Treintickets voor de Ski Thalys zijn in 2022 al te boeken vanaf 65 euro enkele reis. Dat is dezelfde vanaf-prijs als vorige winter. Wie vroeg boekt, reist goedkoper en heeft meer keuze uit tickets, vertrektijden en treinklassen. Kinderen krijgen korting op tickets voor de Ski-Thalys. Tickets voor kinderen zijn al verkrijgbaar vanaf 55 euro enkele reis. Als je met een gezelschap reist of met je gezin, dan kun je twee (duo) of vier (carré) zitplaatsen bij elkaar boeken. Let daar dus even op als je je tickets reserveert. Treintickets zijn toe boeken via NS International.

Je kunt bij NS International nog meer besparen als je met de Ski Thalys reist. Als je de prijs voor je treinticket hebt opgezocht, vergeet dan niet aan te vinken of je een kortingskaart van bijvoorbeeld NS heeft en of je met kinderen reist.

Wanneer rijdt de Ski Thalys?

In de winter van 2022-2023 kun je met de Ski Thalys vanaf zaterdag 24 december 2022 tot en met 18 maart 2023 naar de Franse skigebieden reizen. Je kunt dus ook tijdens de kerstvakantie en de krokusvakantie met de Ski Thalys naar de Franse wintersportgebieden. De terugreizen vinden plaats van 31 december 2022 tot en met 25 maart 2023. Je reist duurzaam want sinds januari 2020 rijden alle Thalys-treinen op 100 % zonne- en windstroom uit Europa.

Treintickets annuleren

Aarzel je om te reserveren omdat er misschien weer coronamaatregelen en lockdowns komen? Dat hoeft niet. Tickets van Thalys kun je gratis annuleren tot zeven dagen voor vertrek. Bij Premium-tickets geldt dit tot en met één uur na vertrek. Lees ook meer over de coronamaatregelen in de Franse skigebieden.

Keuze uit 3 klassen in de Ski Thalys: Standaard, Comfort en Premium

Wintersportliefhebbers die met de hogesnelheidstrein naar de wintersport in Frankrijk reizen, in de Ski Thalys kiezen uit drie klassen: Standard, Comfort en Premium. In alle treinklassen heb je wifi en een stopcontact bij je stoel. Met de Thalys reis je vanaf 65 euro enkele reis comfortabel naar de wintersport in Frankrijk. Je reist dan in de Standard-klasse. Kinderen betalen vanaf 55 euro voor de Ski Thalys.

Wil je meer luxe, dan kun je een ticket in de Comfort of Premium-klasse in de Ski-Thalys boeken.

De Comfort Klasse van de Ski Thalys biedt meer ruimte en je hebt snellere wifi. Ook kun je gebruik maken van de welkomstbalie op het perron. Treintickets voor de Ski Thalys Comfort-klasse zijn verkrijgbaar vanaf 109 euro enkele reis.

In de Premium-klasse van de Sneeuw-Thalys serveren de skihosts op de heen- en terugreis een welkomstdrankje en een maaltijd bij je stoel. Premium-klanten hebben ook meer ruimte, kunnen kiezen uit tijdschriften en krijgen een snellere wifi in de Sneeuw-Thalys. Tickets voor de Ski Thalys Premium-klasse zijn verkrijgbaar vanaf 139 euro enkele reis.

Waar rijdt de Ski Thalys naartoe?

De Ski Thalys rijdt naar tal van wintersportbestemmingen in Frankrijk. De wintersporttrein rijdt vanaf Amsterdam CS naar Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Daarna gaat de hogesnelheidstrein naar Chambery, Albertville, Moutiers, Aime la Plagne, Landry en Bourg St. Maurice. Vanuit Moutiers kun je aansluitend busvervoer bijboeken naar Courchevel, Valmorel, Champagny, Méribel, Mottaret, La Tania, Les Menuires en Val Thorens.

Vanuit Aime La Plagne kun je met de bus laar La Plagne en Belle Plagne in skigebied Paradiski. Voor Les Arcs in skigebied Paradiski moet je uitstappen in Bourg St. Maurice. Je kunt daar via een spoorbrug oversteken en met de funiculair in een keer naar Les Arcs. Die is gratis als je bij het dalstation een skipas voor Les Arcs of Paradiski koopt. Makkelijker kan je gewoon niet naar Les Arcs reizen.

Vanaf Bourg St. Maurice kun je met bussen naar Val d’Isère, Tignes en La Rosière. Dat aansluitende busvervoer kun je zelf bijboeken via de Engelstalige site van Altisbus.com. Wie niet met de bus wil, kan ook ter plekke een auto huren.

De Ski Thalys vergelijken met een buspendel of het vliegtuig

De voordelen van reizen met de hogesnelheidstrein naar de wintersport zijn evident: Je hebt niet te maken met hoge brandstofprijzen, tol, gedoe met sneeuwkettingen en files, maar komt uitgerust aan op je bestemming. Maar ook vliegen naar de wintersport of de buspendel naar Frankrijk hebben voordelen, dus vergelijk ook die mogelijkheden. Een buspendel kan goedkoper zijn, maar in de trein kun je altijd wat makkelijker bewegen. De Ski Thalys rijdt bovendien sneller dan een bus. En de trein heeft een barrijtuig.

Daar staat dan weer tegenover dat de Ski Thalys op de heenreis naar Frankrijk altijd zaterdag rijdt. Buspendels vertrekken doorgaans vrijdagavond wat je dus een extra skidag kan opleveren. De wintersporttreinen terug naar Nederland vertrekken op zaterdag aan het eind van de middag vanuit het beginstation Bourg St. Maurice, dus je kunt nog vrijwel een hele zaterdag profiteren van je wintersportvakantie. Wintersporters die met de auto zijn gekomen, zijn dan al lang vertrokken, dus het is lekker rustig op de piste.

Snowboards en ski’s meenemen in de Ski Thalys

Met de Ski Thalys op wintersport? Dan kunnen je ski’s of snowboard gewoon mee. Je mag maximaal een set ski’s, een koffer en een stuk handbagage per persoon meenemen. In bepaalde rijtuigen zijn speciale ruimtes voor het opbergen van je ski’s.

Last minute met de Ski-Thalys

Heb je een last minute wintersport naar Frankrijk geboekt? Dan kun je ook zelf de Ski Thalys last minute boeken en zelf je trein tickets voor de Ski Thalys printen. Reserveren is verplicht.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!