Shadow

Ski Thalys tickets 2019-2020 boeken: met de trein op wintersport in Frankrijk

De vanaf-prijzen voor de Ski Thalys, de wintersportrein naar Frankrijk, zijn al jaren hetzelfde

Goedkoop met de trein op wintersport naar Frankrijk? De Ski Thalys tickets zijn weer te boeken voor het winterseizoen 2019-2020. Reis voordelig vanaf 65 euro met de Ski-Thalys naar de Franse skigebieden! Comfortabel met de trein naar Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La-Plagne, Landry of Bourg-Saint-Maurice vanaf € 65 in Standard-klasse. Of boek tickets vanaf € 90 in Comfort en vanaf € 139 in de Premium-klasse.

De Ski Thalys is de enige wintersporttrein naar Frankrijk. Wintersportliefhebbers kunnen voor hun treinreis naar de wintersport in Frankrijk in de Ski Thalys kiezen uit drie klassen: Standard, Comfort en Premium. Met de Thalys reis je vanaf 65 euro enkele reis comfortabel naar de wintersport in Frankrijk. Je reist dan in de Standard-klasse. Wil je meer luxe, dan kun je een ticket in de Comfort of Premium-klasse in de Ski-Thalys boeken. In de Premium-klasse van de Sneeuw-Thalys serveren de skihosts onder meer een welkomstdrankje en een maaltijd bij je stoel. Premium-klanten hebben ook meer ruimte, kunnen kiezen uit tijdschriften en krijgen een snellere wifi in de Sneeuw-Thalys. Ook in de andere klassen is gratis wifi.

Trein tickets Ski Thalys vergelijken en boeken

Kinderen krijgen korting op tickets voor de Ski-Thalys. Als je met een gezelschap reist of met je gezin, dan kun je twee (duo) of vier (carré) zitplaatsen bij elkaar boeken. Let daar dus even op als je je tickets reserveert. Treintickets voor de Ski Thalys zijn in 2019 al weer te boeken. Wie vroeg boekt, reist goedkoper en heeft meer keuze met de Ski Thalys. Treintickets zijn toe boeken via NS International en de Nederlandstalige site van Voyages SNCF. Vergelijk dus de prijzen en aanbiedingen!

Waar rijdt de Ski Thalys naartoe?

De Ski Thalys rijdt naar tal van wintersportbestemmingen in Frankrijk. De wintersporttrein rijdt vanaf Amsterdam CS naar Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Daarna gaat de hogesnelheidstrein naar Chambery, Albertville, Moutiers, Aime la Plagne, Landry en Bourg St. Maurice. Vanuit Moutiers kun je aansluitend busvervoer bijboeken naar Courchevel, Valmorel, Champagny, Méribel, Mottaret, La Tania, Les Menuires en Val Thorens. Vanuit Aime La Plagne kun je met de bus laar La Plagne en Belle Plagne in skigebied Paradiski. Vooor Les Arcs in skigebied Paradiski moet je uitstappen in Bourg St. Maurice. Je kunt dan met de funiculair in een keer naar Les Arcs. Die is gratis als je bij het dalstation een skipas voor Les Arcs of Paradiski koopt.

Vanaf Bourg St. Maurice kun je met bussen naar Val d’Isère, Tignes en La Rosière. Dat aansluitende busvervoer boek je direct mee bij de boeking van je treinticket als je de bestemming opgeeft. NS International werkt hierbij samen met SnowBuzz. Omdat Snowbuzz nooit uitverkocht kan raken, kun je de aansluitende bustickets ook op een later tijdstip boeken, maar dat kan alleen telefonisch via NS Telesales. Wie niet met de bus wil, kan ook ter plekke een auto huren. Dat geldt natuurlijk ook voor Amsterdam als je met veel bagage naar het station moet reizen.

De Ski Thalys vergelijken met een buspendel of het vliegtuig

De voordelen van reizen met de hogesnelheidstrein naar de wintersport zijn evident: Je hebt niet te maken met hoge brandstofprijzen, tol, gedoe met sneeuwkettingen en files, maar komt uitgerust aan op je bestemming. Maar ook vliegen naar de wintersport of de buspendel naar Frankrijk hebben voordelen, dus vergelijk ook die mogelijkheden. Een buspendel kan goedkoper zijn, maar in de trein kun je altijd wat makkelijker bewegen. De Ski Thalys rijdt bovendien sneller dan een bus. En de trein heeft een barrijtuig. Daar staat dan weer tegenover dat de Ski Thalys op de heenreis naar Frankrijk altijd zaterdag rijdt. Buspendels vertrekken doorgaans vrijdagavond wat je dus een extra skidag kan opleveren. De wintersporttreinen terug naar Nederland vertrekken aan het eind van de middag vanuit het beginstation Bourg St. Maurice, dus je kunt nog vrijwel een hele zaterdag profiteren van uw wintersportvakantie. Wintersporters die met de auto zijn gekomen, zijn dan al lang vertrokken, dus het is lekker rustig op de piste.

Wanneer rijdt de hogesnelheidstrein naar Frankrijk?

De Ski Thalys rijdt volgens NS International van zaterdag 21 december 2019 tot en met 21 maart 2020. Opmerkelijk is dat op de Nederlandstalige site van OUI-SNCF staat dat de trein tot en met 18 april 2020 rijdt. Die datum is de laatste terugreis. Wie dus in de kerstvakantie op wintersport in Frankrijk gaat, is dus ruim voor kerst op z’n wintersportbestemming.

Je kunt bij NS International nog meer besparen als je met de Ski Thalys reist. Als je de prijs voor je treinticket hebt opgezocht, vergeet dan niet aan te vinken of je een kortingskaart van bijvoorbeeld NS heeft en of je met kinderen reist. Je kunt ook treintickets voor de Ski Thalys naar de Franse Alpen boeken via de Nederlandstalige site van de SNCF.

Snowboards en ski’s meenemen in de Ski Thalys

Met de Ski Thalys op wintersport? Dan kunnen je ski’s of snowboard gewoon mee. Je mag maximaal een set ski’s, een koffer en een stuk handbagage per persoon meenemen. In bepaalde rijtuigen zijn speciale ruimtes voor het opbergen van je ski’s.

Last minute met de Ski-Thalys

Heb je een last minute wintersport naar Frankrijk geboekt? Dan kun je ook zelf de Ski Thalys last minute boeken en zelf je trein tickets voor de Ski Thalys printen. Reserveren is verplicht.

Deel dit met je vrienden!