Wintersport in de krokusvakantie 2020

De krokusvakantie 2020 duurt voor scholen in de regio noord van 15 februari tot en met 23 februari 2020. Wintersporters in het midden en zuiden van het land kunnen daarna op wintersport in de krokusvakantie 2020, namelijk van 22 februari tot en met 1 maart 2020. En omdat carnaval van zondag 23 tot en met dinsdag 25 februari duurt, valt carnaval in 2020 in het zuiden gelijk met de voorjaarsvakantie.

Wanneer op wintersport in de krokusvakantie 2020?

wintersport in de krokusvakantie 2018

Wintersport in de krokusvakantie 2018 in Frankrijk © Jean-Michel Hytte

Doordat carnaval in de voorjaarsvakantie van het zuiden valt, wordt de krokusvakantie 2020 over een periode van twee weken uitgesmeerd. Meestal valt carnaval in een andere week dan de krokusvakantie van het zuiden, maar in 2020 dus niet.

De krokusvakantie 2019 begint voor het basis- en voortgezet onderwijs in regio noord op 15 februari 2020 en duurt tot en met 23 februari 2019. Dat is een dag eerder dan in 2019. Scholen in het zuiden van het land hebben volgens de officiële adviesdata van 22 februari tot en met 1 maart krokusvakantie. Schrikkeldag 29 februari kun je dus in de sneeuw vieren.

Extra drukte met carnaval 2020?

Dat de krokusvakantie in 2020 in slechts twee weken valt, in plaats van de gebruikelijke drie weken, zorgt wellicht voor extra drukte in de skigebieden en meer files op weg naar de wintersport in Oostenrijk. Dat is namelijk nog steeds bij Nederlanders verreweg de populairste wintersportbestemming.

Wintersport aanbieding in de krokusvakantie boeken

Zoekt u een aanbieding voor een chalet in de krokusvakantie 2020? Dan kunt terecht bij BelvillaTUI, WintertrexDe Jong Intra en Summittravel. Of kijk ook eens naar de aanbiedingen van Skichalets. Bij deze aanbieder kunt u chalets met catering boeken. U hoeft dan tijdens de krokusvakantie niet zelf hoeft te koken, maar heeft wel het gemak van een comfortabel chalet. Voor all inclusive hotels in de krokusvakantie 2020 kunt u ook boeken bij Club Med, maar kijk ook even naar de aanbieding van Club Robinson (alleen in Oostenrijk en Zwitserland). Als eenoudergezin op wintersport in de krokus? Kijk dan even naar de aanbiedingen van Estivant voor wintersport in Oostenrijk en Italië.

Voor- en nadelen van wintersport in de voorjaarsvakantie 2020

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Lees hier hoe je de files naar Frankrijk kunt vermijden. Of overweeg eens te vliegen naar de wintersport. Het is goedkoper dan u denkt. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode.

Maar wintersport in de krokusvakantie heeft ook voordelen. In februari en zeker begin maart lengen de dagen al weer en dan is het heerlijk om in de krokusvakantie lekker op wintersport te gaan. Bovendien heeft u een grote kans dat er in de voorjaarsvakantie 2020 een flink pak sneeuw ligt. Geen zin om ver te rijden? Ga dan naar het Sauerland, want tijdens de krokusvakantie zijn de pistes in het Sauerland open.

Krokusvakantie in andere landen

De krokusvakantie 2020 in Oostenrijk, de Semesterferien, valt deels samen met de Nederlandse krokusvakantie. De meeste Oostenrijkse deelstaten hebben vroeg in februari voorjaarsvakantie. Alleen in Steiermark en Oberösterreich hebben ze in dezelfde periode voorjaarsvakantie als onze regio noord. In België valt de krokusvakantie 2020 samen met carnaval en duurt van 24 februari tot en met 1 maart 2020. De Belgen hebben dus voorjaarsvakantie in dezelfde week dat bij ons de regio’s midden en zuid vrij zijn.

In Duitsland verschilt de ‘Winterferien‘, de Duitse krokusvakantie, per deelstaat. De krokusvakantie in het noorden van Nederland valt samen met de voorjaarsvakantie in Rheinland-Pfalz, Mecklenburg-Vorpommern, Saarland en Saksen. In Beieren duurt de voorjaarsvakantie 2020 van 24 tot en met 28 februari 2020. Dan kunnen bij ons de scholen in het midden en zuiden met wintersportvakantie.

Deel dit met je vrienden!