Shadow

Wintersport in de krokusvakantie 2021

De krokusvakantie 2021 duurt voor scholen in de regio zuid van 13 tot en met zondag 21 februari 2021. Wintersporters in het midden en zuiden van het land kunnen daarna op wintersport in de krokusvakantie 2021, namelijk van zaterdag 20 tot en met zondag 28 februari 2021. En omdat carnaval van zondag 14 tot en met dinsdag 16 februari duurt, valt carnaval in 2021 in het zuiden gelijk met de voorjaarsvakantie.

Wanneer op wintersport in de krokusvakantie 2021?

wintersport in de krokusvakantie 2018
Wintersport in de krokusvakantie 2018 in Frankrijk © Jean-Michel Hytte

Doordat carnaval in de voorjaarsvakantie van het zuiden valt, wordt de krokusvakantie 2021 over een periode van twee weken uitgesmeerd. Dat was ook zo in 2020. Meestal valt carnaval in een andere week dan de krokusvakantie van het zuiden, maar in 2020, 2021 en 2022 is dat niet zo. Ook in 2022 valt de krokusvakantie maar in twee weken.

De krokusvakantie 2021 begint voor het basis- en voortgezet onderwijs in de regio’s noord en midden op zaterdag 20 februari 2021 en duurt tot en met zondag 28 februari 2021. Dat is een week later dan in 2020. Scholen in het zuiden van het land hebben volgens de officiële adviesdata van 13 tot en met 21 februari 2021 krokusvakantie.

Extra drukte met carnaval 2021?

Dat de krokusvakantie in 2021 in slechts twee weken valt, in plaats van de gebruikelijke drie weken, zorgt wellicht voor extra drukte in de skigebieden en meer files op weg naar de wintersport in Oostenrijk. De voorjaarsvakantie is immers bij Nederlanders verreweg de populairste wintersportbestemming.

Wintersport aanbieding in de krokusvakantie boeken

Zoek je een aanbieding voor een chalet in de krokusvakantie 2021? Dan kun je nu al terecht bij BelvillaTUI, WintertrexDe Jong Intra en Summittravel. Of kijk ook eens naar de aanbiedingen van Skichalets. Bij deze aanbieder kun je chalets met catering boeken. Je hoeft dan tijdens de krokusvakantie niet zelf hoeft te koken, maar heeft wel het gemak van een comfortabel chalet.

Voor all inclusive hotels in de krokusvakantie 2021 kun je ook boeken bij Club Robinson (alleen in Oostenrijk en Zwitserland). Als eenoudergezin op wintersport in de krokus? Kijk dan even naar de aanbiedingen van Estivant voor wintersport in Oostenrijk en Italië.

Voor- en nadelen van wintersport in de voorjaarsvakantie 2021

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Lees hier hoe je de files naar Frankrijk kunt vermijden. Of overweeg eens te vliegen naar de wintersport. Het is goedkoper dan je denkt. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode.

Maar wintersport in de krokusvakantie heeft ook voordelen. In februari en begin maart lengen de dagen al weer en dan is het heerlijk om in de krokusvakantie lekker op wintersport te gaan. Bovendien heb je een grote kans dat er in de voorjaarsvakantie 2021 een flink pak sneeuw ligt. Dat was althans het geval in de voorjaarsvakantie van 2020 in Oostenrijk. Zelfs in het Sauerland waren in de tweede week van de krokusvakantie een record aantal skiliften open. En je hoeft dan niet zo ver te rijden.

Krokusvakantie in andere landen

De krokusvakantie 2021 in Oostenrijk, de Semesterferien, valt deels samen met de Nederlandse krokusvakantie. De meeste Oostenrijkse deelstaten hebben vroeg in februari voorjaarsvakantie. Alleen in Steiermark en Oberösterreich hebben ze in dezelfde periode voorjaarsvakantie als onze regio zuid.

In België valt de krokusvakantie 2021 samen met carnaval en duurt van zaterdag 13 tot en met zondag 21 februari 2021 . De Belgen hebben dus voorjaarsvakantie in dezelfde week dat bij ons de regio zuid vakantie heeft.

In Duitsland verschilt de ‘Winterferien‘, de Duitse krokusvakantie, per deelstaat. De krokusvakantie in het zuiden van Nederland valt samen met de voorjaarsvakantie in Beieren en Saarland.

Deel dit met je vrienden!