Ga naar de inhoud

Wintersport in de voorjaarsvakantie 2023

Wintersporters in het zuiden kunnen op wintersport in de voorjaarsvakantie 2023 van 18 februari t/m 26 februari 2023. Wintersporters in het midden en noorden van het land kunnen daarna op wintersport. Voor de regio’s midden en noord duurt de voorjaarsvakantie van 25 februari t/m 5 maart 2023. En omdat carnaval in 2023 gelijk valt met de voorjaarsvakantie van de regio zuid, is de krokusvakantie in 2023 verdeeld over twee weken. Boek je wintersport in de krokusvakantie dus op tijd, want het kan druk worden op de pistes.

Wanneer op wintersport in de voorjaarsvakantie 2023?

Ga jij op wintersport in de voorjaarsvakantie 2023? Doorgaans ligt er in de voorjaarsvakantie veel sneeuw, zoals hier in Les Arcs in 2022. © Skigebiedengids.nl
Ga jij op wintersport in de voorjaarsvakantie 2023? Doorgaans ligt er in de voorjaarsvakantie veel sneeuw, zoals hier in Les Arcs in 2022. © Skigebiedengids.nl

Doordat carnaval in de voorjaarsvakantie van het zuiden valt, wordt de voorjaarsvakantie 2023 over een periode van twee weken uitgesmeerd. Dat was ook zo in 2020, 2021 en 2022. Meestal valt carnaval in een andere week dan de krokusvakantie van het zuiden. Ook in 2023 valt de voorjaarsvakantie in slechts twee weken. Het kan zijn dat dat de prijzen voor hotelaanbiedingen voor wintersport in de voorjaarsvakantie 2023 opdrijft, omdat iedereen in dezelfde korte periode vertrekt.

Extra drukte met carnaval 2023?

Dat de voorjaarsvakantie in 2023 in slechts twee weken valt, in plaats van de gebruikelijke drie weken, zorgt wellicht voor extra drukte in de skigebieden en meer files op weg naar de wintersport in Oostenrijk. De voorjaarsvakantie is immers bij Nederlanders verreweg de populairste wintersportbestemming. Zeker nu op dit moment alle coronaregels in de wintersportlanden zijn opgeheven, kan de animo onder skiliefhebbers groot zijn om weer een wintersport in de voorjaarsvakantie te boeken.

Aan de ene kant zijn er nog steeds veel mensen die het boeken van een wintersportvakantie tot het laatste moment willen uitstellen om te voorkomen dat hu skivakantie niet doorgaat. Voor anderen is dat juist weer geen beletsel. Op Facebook kregen we reacties van wintersporters die zelfs hun wintersport in de voorjaarsvakantie van 2024 en 2025 geboekt hadden.

Overzicht coronaregels:

Wintersport aanbieding in de voorjaarsvakantie 2023 boeken

Zoek je een aanbieding voor een chalet in de voorjaarsvakantie 2023? Dan kun je nu al terecht bij BelvillaTUI, SnowtrexDe Jong Intra en Summittravel. Of kijk ook eens naar de aanbiedingen van Skichalets. Bij deze aanbieder kun je chalets met catering boeken. Je hoeft dan tijdens de krokusvakantie niet zelf hoeft te koken, maar heeft wel het gemak van een comfortabel chalet.

Voor all inclusive hotels in de voorjaarsvakantie 2023 kun je ook boeken bij Club Robinson (alleen in Oostenrijk en Zwitserland). Als eenoudergezin op wintersport in de krokus? Kijk dan even naar de aanbiedingen van Estivant voor wintersport in Oostenrijk en Italië.

Voor- en nadelen van wintersport in de voorjaarsvakantie 2023

Wie gebonden is aan de voorjaarsvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Lees hier hoe je de files naar Frankrijk kunt vermijden. Of overweeg eens te vliegen naar de wintersport. Het is goedkoper dan je denkt. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode.

Maar wintersport in de voorjaarsvakantie heeft ook voordelen. In februari en begin maart lengen de dagen al weer en dan is het heerlijk om in de krokusvakantie lekker op wintersport te gaan. Bovendien heb je een grote kans dat er in de voorjaarsvakantie 2023 een flink pak sneeuw ligt. Dat was althans het geval in de voorjaarsvakantie van 2020, 2021 en 2022. Zelfs in het Sauerland zijn in de voorjaarsvakantie doorgaans veel skiliften open. En je hoeft dan niet zo ver te rijden.

Goedkoop skiën in de voorjaarsvakantie

Wil je goedkoop op wintersport in de voorjaarsvakantie? Ga dan skiën in Turkije, bijvoorbeeld in het Erciyes Ski Resort bij Kayseri in Centraal Anatolië. Daar is het dan laagseizoen en de skipassen zijn er zo goedkoop dat je je vliegticket er zo uit hebt.

Voorjaarsvakantie in andere landen

De voorjaarsvakantie 2023 in Oostenrijk, de Semesterferien, valt deels samen met de Nederlandse krokusvakantie. De meeste Oostenrijkse deelstaten hebben vroeg in februari voorjaarsvakantie. Alleen in Steiermark en Oberösterreich hebben ze in dezelfde periode voorjaarsvakantie als onze regio noord.

In België valt de krokusvakantie 2023 samen met carnaval en duurt van 18 tot en met 26 februari 2023. De Belgen hebben dus voorjaarsvakantie in dezelfde week dat bij ons de regio zuid vakantie heeft.

In Duitsland verschilt de ‘Winterferien‘, de Duitse krokusvakantie, per deelstaat. De voorjaarsvakantie in het zuiden van Nederland valt samen met de voorjaarsvakantie van de deelstaten Beieren en Saarland, die van 20 t/m 24 februari 2023 duurt. Nederlanders uit regio zuid hebben dus een grote kans op wintersport in de voorjaarsvakantie 2023 veel Beierse en Saarlandse wintersporters tegen te komen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *