Wintersport in de krokusvakantie 2019

De krokusvakantie 2019 duurt voor scholen in de regio noord van 16 februari tot en met 24 februari 2019. Wintersporters in het midden en zuiden van het land kunnen daarna op wintersport in de krokusvakantie 2019, namelijk van 23 februari tot en met 3 maart 2019. Maar omdat carnaval van zondag 3 tot en met dinsdag 5 maart 2019 duurt, zullen veel scholen in het zuiden in de praktijk van 2 tot en met  10 maart 2019 voorjaarsvakantie vieren.

Wanneer op wintersport in de krokusvakantie 2019?

wintersport in de krokusvakantie 2018

Wintersport in de krokusvakantie 2018 in Frankrijk © Jean-Michel Hytte

Het ziet er naar uit dat de krokusvakantie 2019 over een periode van drie weken wordt uitgesmeerd. Dat komt doordat de adviesdata voor scholen in het zuiden niet samenvalt met de data van carnaval. Volgens de adviesdata van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zouden de regio’s midden en zuid gelijktijdig voorjaarsvakantie hebben. In dat geval was de krokusvakantie over een periode van twee weken verdeeld.

De krokusvakantie 2019 begint voor het basis- en voortgezet onderwijs in regio noord op 16 februari 2019 en duurt tot en met 24 februari 2019. Dat is een week vroeger dan in 2018. Scholen in het zuiden van het land hebben volgens de officiële adviesdata van 23 februari tot en met 3 maart krokusvakantie. Omdat carnaval 2019 van zondag 3 tot en met dinsdag 5 maart wordt gevierd, valt dat deze keer niet samen met de krokusvakantie in het zuiden. De krokusvakantie in het zuiden wordt dus waarschijnlijk een week na de officiële adviesdata van het ministerie van Onderwijs gevierd. Daardoor hebben de regio’s noord, midden en zuid in 2019 elk in een andere week voorjaarsvakantie. Wellicht leidt dat tot minder drukte in de skigebieden en minder files op weg naar de wintersport in Oostenrijk. Dat is namelijk nog steeds bij Nederlanders verreweg de populairste wintersportbestemming.

Last minute aanbieding in de krokusvakantie boeken

Zoekt u een lastminute aanbieding voor een chalet in de krokusvakantie 2019? Dan kunt terecht bij BelvillaTUI, WintertrexDe Jong Intra en Summittravel. Of kijk ook eens naar de aanbiedingen van Skichalets. Bij deze aanbieder kunt u chalets met catering boeken. U hoeft dan tijdens de krokusvakantie niet zelf hoeft te koken, maar heeft wel het gemak van een comfortabel chalet. Voor all inclusive hotels in de krokusvakantie 2020 kunt u ook boeken bij Club Med, maar kijk ook even naar de aanbieding van Club Robinson (alleen in Oostenrijk en Zwitserland). Als eenoudergezin op wintersport in de krokus? Kijk dan even naar de aanbiedingen van Estivant voor wintersport in Oostenrijk en Italië.

Voor- en nadelen van wintersport in de krokusvakantie 2019

Wie gebonden is aan de krokusvakantie voor z’n wintersport kan onderweg waarschijnlijk lange files tegemoet zien. Lees hier hoe je de files naar Frankrijk kunt vermijden. Of overweeg eens te vliegen naar de wintersport. Het is goedkoper dan u denkt. Ook is het tijdens de voorjaarsvakantie altijd drukker en duurder in de wintersportgebieden dan in een andere periode.

Maar wintersport in de krokusvakantie heeft ook voordelen. In februari en zeker begin maart lengen de dagen al weer en dan is het heerlijk om in de krokusvakantie lekker op wintersport te gaan. Bovendien heeft u een grote kans dat er in de voorjaarsvakantie 2019 een flink pak sneeuw ligt. Geen zin om ver te rijden? Ga dan naar het Sauerland, want tijdens de krokusvakantie zijn de pistes in het Sauerland open.

Krokusvakantie 2019 in andere landen

De krokusvakantie 2019 in Oostenrijk, de Semesterferien, valt deels samen met de Nederlandse krokusvakantie. Deze valt in de weken van 4 tot en met 23 februari 2019. In België valt de krokusvakantie 2019 samen met carnaval en duurt van 4 tot en met 10 maart 2019. In Duitsland verschilt de ‘Winterferien’, de Duitse krokusvakantie, per deelstaat. De krokusvakantie in het zuiden van Nederland valt samen met de voorjaarsvakantie in Beieren, Saarland en Saksen.

Deel dit met je vrienden!