Shadow

De beste aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2022 -2023 in Frankrijk

Wie met kerst 2022 – 2023 op wintersport in Frankrijk wil, kan nu al aanbiedingen voor de wintersport vakantie boeken. Profiteer vandaag nog van vroegboek aanbiedingen voor wintersport in de kerstvakantie 2022-2023!

Op wintersport in de kerstvakantie 2022: de data

wintersport in de kerstvakantie in Frankrijk: Les Sybelles

Kerst 2022 valt op zondag 25 en maandag 26 december 2022. Dat betekent ook dat oud en nieuw 2022 – 2023 op zaterdag 31 december 2022 en zondag 1 januari 2023 valt.

Doordat kerst 2022 in de tweede helft van het weekend valt, zullen veel scholieren en werknemers pas op zaterdag 24 december 2022 kerstvakantie krijgen. De officiële kerstvakantie voor de scholen in Nederland duurt in 2022 van zaterdag 24 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023.

Wintersport in de kerstvakantie 2022: vroegboek aanbiedingen nu boeken

Wie met kerst 2022 of oud en nieuw 2022-2023 op wintersport wil, kan nu al aanbiedingen boeken bij een aantal touroperators. Je krijgt dan soms tientallen procenten vroegboek korting! Via SnowtrexTUI, Summittravel, De Jong IntraBooking.com en Travelski kun je reserveren voor beide weken van de kerstvakantie 2022. Ook bij diverse aanbieders van chalets en vakantiehuizen, zoals Chalet.nl en Belvilla kun je nu al je aanbiedingen voor wintersport met kerst in 2022 boeken.

Op wintersport in de eerste of de tweede week van de kerstvakantie 2022-2023?

Ook de Fransen gaan op wintersport in de kerstvakantie. De Fransen hebben kerstvakantie van zaterdag 17 december 2022 tot en met maandag 2 januari 2023. De kerstvakantie in Frankrijk valt dus samen met de eerste week van de Nederlandse kerstvakantie. Daardoor is het mogelijk in de eerste week drukker op de skipistes in Frankrijk dan wanneer je met oud en nieuw in Frankrijk op wintersport gaat.

De kerstvakantie 2022-2023 valt iets gunstiger dan vorig jaar. Wie in de eerste week van de kerstvakantie op wintersport gaat, kan op vrijdagavond of zaterdag vertrekken en zou in principe op tijd moeten zijn om kerst op z’n wintersportbestemming te vieren. En als je aan het einde van je wintersportvakantie ook weer zaterdagochtend 31 december vroeg vertrekt, zou je op tijd moeten zijn om voor het vuurwerk thuis te zijn.

Maar let op: reis je met de trein op wintersport in de kerstvakantie, dan heb je een probleem als je in de eerste week terugkeert. Op zaterdag 31 december rijden er in Nederland namelijk na 20.00 uur geen treinen meer. Zelfs als internationale treinen zoals de Ski Thalys nog wel doorrijden naar hun eindbestemming, zul je aanvullend vervoer moeten regelen om thuis te komen.

Op wintersport in de tweede week van de kerstvakantie

Dat probleem heb je niet als je in de tweede week van de kerstvakantie op wintersport gaat. Wie met de auto gaat, kan op vrijdagavond of zaterdag vertrekken en kan dan oud en nieuw in een van de Franse skigebieden vieren. En ook de Ski Thalys komt ’s middags normaal gesproken vroeg genoeg aan, waardoor je oud en nieuw in de sneeuw kunt vieren.

Op wintersport met kerst: trein of vliegen?

Tijdens de kerst staan er altijd flinke files naar de wintersport. Je kunt de files omzeilen door met de trein of het vliegtuig naar de wintersport te gaan. De Ski Thalys rijdt altijd op zaterdag, dus wie met kerst met de trein op wintersport gaat, hoeft in elk geval niet op eerste kerstdag in de file te staan. Je hebt dan ook geen milieusticker voor Frankrijk nodig.

Ook wie met het vliegtuig op wintersport gaat, kan op zaterdag vliegen naar Frankrijk. Afhankelijk van de ligging van je skigebied kun je vliegen naar Grenoble, Chambéry of Genève. Ga jij met kerst 2022 naar een van de Franse skigebieden of liever met oud en nieuw?

Lees ook: Wintersport in de krokusvakantie.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!