Ga naar de inhoud

Met de trein naar Zwitserland op wintersport: nachttrein naar Zwitserland rijdt weer

Je kunt weer in de nacht met de trein naar Zwitserland op wintersport. Sinds 12 december 2021 rijdt er weer een nachttrein naar Zwitserland. De dagelijkse trein van Nederland naar Zwitserland rijdt via Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel en Zürich. Treintickets voor de nachttrein boeken kan sinds 13 oktober 2021.

Nachttrein naar Zwitserland: Nightjet Zürich

De Nightjet Zürich is de nieuwe nachttrein naar Zwitserland. De trein naar Zwitserland rijdt dagelijks vanuit Nederland in de nacht naar Zwitserland. © Swiss Travel System
De Nightjet Zürich is de nieuwe nachttrein naar Zwitserland. De trein naar Zwitserland rijdt dagelijks vanuit Nederland in de nacht naar Zwitserland. © Swiss Travel System

De laatste nachttrein van Nederland naar Zwitserland, de CityNightLine, reed in december 2016. Maar nu komt er dus weer een nieuwe nachttrein naar Zwitserland. De Nightjet Zürich, zoals de nachttrein heet, vertrekt om 20.30 uur vanaf station Amsterdam Centraal en rijdt via Utrecht Centraal en Arnhem Centraal naar Basel Bad, Basel SBB en Zürich Hauptbahnhof. Passagiers arriveren de volgende ochtend rond 06.15 uur in Basel en om 08.05 uur in Zürich.

Met de trein naar Zwitserland: Tickets vanaf 38 euro

Tickets voor de nachttrein naar Zwitserland zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro voor een zitplaats en 50 euro voor een ligplaats. De slaapplaatsen zijn te boeken vanaf 90 euro. Boek je tickets naar Basel en Zürich bij NS International.

Dienstregeling nachttrein naar Zwitserland

De dienstregeling van de nachttrein naar Zwitserland ziet er als volgt uit.

 • Amsterdam Centraal (20.30)
 • Utrecht Centraal (21.00)
 • Arnhem (21.52)
 • Oberhausen (22.53)
 • Duisburg (23.02)
 • Düsseldorf (23.17)
 • Keulen (23.45)
 • Bonn (00.12)
 • Koblenz (00.47)
 • Mainz (01.40
 • Frankfurt luchthaven (02.06)
 • Frankfurt (02.25)
 • Mannheim (03.31)
 • Karlsruhe (04.01)
 • Baden (04.25)
 • Offenburg (04.49)
 • Freiburg (05.27)
 • Basel Bad (06.11)
 • Basel SBB (06.20)
 • Zürich (08.05)

In omgekeerde richting arriveert vanaf dan elke ochtend een nachttrein vanuit Zürich in Nederland. De Nightjet Zürich komt rond 9.14 uur aan in Amsterdam. Geen zin om in de nacht met de trein naar Zwitserland te reizen? Dan kun je met de ICE overdag naar Zwitserland treinen. Bekijk de route en prijzen van treintickets met de ICE naar Zwitserland.

Met de trein naar Basel en Zürich

Zürich en Basel zijn altijd populaire bestemmingen geweest om vanuit Nederland met de trein naar Zwitserland te gaan. Maar ondoorgrondelijke politiek van Europese spoorwegbedrijven maakte in 2016 een einde aan de populaire nachttreinen naar Zwitserland. Je kunt nu ook al in de nacht met de trein naar Zwitserland, maar dan moet je nu nog overstappen in Hannover of Frankfurt. Dat hoeft met de nieuwe nachttrein naar Zwitserland niet meer.

Vanaf Basel en Zürich reis je straks ook gemakkelijk door naar verdere bestemmingen in Zwitserland en Italië. Reizigers kunnen met deze nachttrein ook meereizen tot aan bijvoorbeeld het Rhein-Ruhrgebied.

Met de nachttrein naar andere bestemmingen in Zwitserland

De Nightjet stopt in Basel en Zürich, maar die steden hoeven niet het eindpunt van je treinreis naar Zwitserland te zijn. Met een overstap in Basel kun je doorreizen naar Interlaken waar je om 8.24 uur aan komt. Wie naar Grindelwald wil, kan overstappen in Basel en Interlaken en komt om 9.09 in Grindelwald aan. Vanuit Basel kun je ook met een overstap in Luzern naar Engelberg (aankomst 8.53 uur). Met de nachttrein naar Saas Fee? In dat geval heb je een overstap in Basel en Visp en sta je om 9.34 uur in Saas Fee waar je nog een hele dag hebt om te skiën. Of ga je met de trein naar Davos? Pak dan de nachttrein, stap over in Basel en Landquart en je staat om 9.50 uur op 1 van de 8 stations in de gemeente Davos. Zoek vooraf dus even uit welk station het dichtst bij je hotel ligt.

Dagelijkse nachttrein naar Zwitserland en Oostenrijk

De nachttrein naar Zwitserland is de tweede nachttrein die vanuit Nederland naar de rest van Europa rijdt. Met de komst van de nachttrein van Amsterdam naar Wenen had Nederland voor het eerst sinds 2016 weer aansluiting op het Europese netwerk van nachttreinen. De nachttrein naar Zwitserland is een samenwerking tussen NS, Deutsche Bahn, de Oostenrijkse ÖBB en de Zwitserse SBB.

Swiss Travel Pass goedkoper

Zwitserland staat van oudsher bekend als treinenland. Denk aan de panoramische treinreizen met onder meer de beroemde Luzern-Interlaken Express, de Glacier Express en de Bernina Express. En met de trein naar Zwitserland reizen en ter plekke gebruik maken van het lokale openbaar vervoer netwerk wordt nog aantrekkelijker. De Swiss Travel Pass wordt per 1 januari 2022 20 procent goedkoper. Bovendien zijn de hoogseizoenprijzen geschrapt en komt er een nieuwe 6-daagse Swiss Travel Pass.

Met de Swiss Travel Pass kun je 3, 4, 6, 8 of 15 dagen lang onbeperkt gebruik van Zwitserse treinen, bussen en boten. Ook krijg je korting op diverse bergexcursies en gratis toegang tot meer dan 500 musea. Op vertoon van de Swiss Family Card reizen kinderen tot en met 15 jaar gratis met minimaal 1 ouder.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole