Ga naar de inhoud

Vredestein hoofdsponsor FIS-wereldkampioenschappen alpineskiën 2025

Bandenproducent Vredestein heeft opnieuw het hoofdsponsorschap op zich genomen van de FIS Wereldkampioenschappen alpineskiën. Het WK skiën wordt van 4 tot en met 16 februari 2025 in het Oostenrijkse Saalbach gehouden.

Vredestein was in 2023 al sponsor van het wereldkampioenschap skiën in het Franse Courchevel. De tweejaarlijkse WK-wedstrijden trekken wereldwijd miljoenen kijkers. Een mooi platform dus om de bekroonde Vredestein-winter- en allseasonbanden onder de aandacht te brengen van een publiek van wintersportliefhebbers.

Extra maten van bekroonde Wintrac Pro

De Vredestrein Wintrac Pro winterband is nu in meer maten verkrijgbaar © Vredestein
De Vredestrein Wintrac Pro winterband is nu in meer maten verkrijgbaar © Vredestein

De Nederlandse bandenfabrikant Vredestein is onder meer producent van de Wintrac Pro-serie. Van die winterband worden nu 11 nieuwe afmetingen aangeboden. Het assortiment Wintrac Pro ultra-high-performance (UHP) winterbanden omvat nu 120 maten voor velgen van 17 t/m 22 inch. De Wintrac Pro is gecertificeerd met het symbool ‘Three Peak Mountain Snowflake’, waarmee wordt aangegeven dat hij voldoet aan de EU-voorschriften voor winterbanden ECE R117 voor gebruik op sneeuw en ijs. Hij biedt superieure eigenschappen voor grip in bochten, korte remafstanden en een indrukwekkende controle bij hoge snelheden. Geselecteerde banden in de Wintrac-serie zijn nu ook leverbaar in de snelheidsklasse Y, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik bij snelheden tot 300 km/h.

Rijden onder winterse omstandigheden

De Wintrac Pro is ontwikkeld door het wereldwijde R&D-team van Apollo Tyres in Nederland en heeft een geavanceerde en gepatenteerde samenstelling met een hoog gehalte aan silica en hars voor uitstekende tractie in natte, besneeuwde en ijzige omstandigheden. Het loopvlak bevat centrale groeven en schouderlamellen onder scherpe hoeken voor een consistente reactie in bochten onder moeilijke omstandigheden. Een gelijkmatige drukverdeling over het loopvlak zorgt voor een optimale tractie op sneeuw, terwijl horizontale lamellen in het middengebied progressief remmen en accelereren mogelijk maken.

Lees alles over de regels rond winterbanden in Duitsland, Italië en Zwitserland. Lees ook alles over winterbanden in Frankrijk.

Wintrac Pro voor stekkerauto’s

Als reactie op de toenemende populariteit van prestatiegerichte EV’s heeft Apollo Tyres verschillende maten Wintrac Pro-banden verbeterd om de belangrijkste kenmerken van moderne ‘stekkerauto’s’ beter te beheersen – bijvoorbeeld hun hogere gewicht ten opzichte van vergelijkbare auto’s met verbrandingsmotor, en het feit dat ze hun maximum koppel al vanaf lagere toerentallen kunnen leveren. Bepaalde banden in het assortiment hebben nu een load index XL, wat betekent dat ze geschikt zijn voor een aanzienlijk hogere voertuigmassa. Bij zeven van de beschikbare maten is de snelheidsindex één classificatiestap verhoogd. Lees meer over winterbanden en allseason banden voor SUV’s en elektrische auto’s.

Nieuwe innovaties in winterbanden

Yves Pouliquen, Group Head of Sales and Marketing bij Apollo Tyres: “Het segment winterbanden is zeer concurrerend en brengt zeer grote technische uitdagingen met zich mee, zoals het maken van een band die zowel presteert bij zeer hoge snelheden op een droge snelweg als op een besneeuwde Alpenpas. De inzichten die we opdoen in de ontwikkelingen in dit segment helpen ons nieuwe innovaties te leveren en de leiding te behouden in de andere categorieën waarin Vredestein-producten een concurrentievoordeel hebben.”

Vredestein prominent zichtbaar op WK alpineskiën in Saalbach 2025

Tijdens de FIS werelkampioenschappen gaan ongeveer 600 van ‘s werelds beste mannelijke en vrouwelijke ski-atleten uit meer dan 75 landen de strijd aan in de kerndisciplines afdaling, super-g, reuzenslalom, slalom en combinatie. De kampioenschappen zijn niet alleen bedoeld om skiërs op eliteniveau aan te trekken, maar ook om enthousiasme voor wintersport te stimuleren en nieuwe generaties skiërs te inspireren.

Tijdens de FIS-wereldkampioenschappen alpineskiën 2025 zal het merk Vredestein prominent prijken op de hesjes van de atleten en op banners die de wedstrijdparcoursen omzomen. Branding zal ook aanwezig zijn op de uitslagenlijsten en op de achtergrond van de bloemenceremonies bij geselecteerde evenementen, die zullen plaatsvinden tijdens de openingsceremonie en bij de huldiging van de winnaars na elk evenement.

“De FIS-wereldkampioenschappen alpineskiën trekken honderden miljoenen kijkers van over de hele wereld, die kijken naar het hoogtepunt van alpineskiën”, aldus Benoit Rivallant, President Europe bij Apollo Tyres, het moederbedrijf van Vredestein. “Dit maakt het voor ons het perfecte platform om het merk Vredestein te tonen en om op de hoogwaardige prestaties van onze winter- en allseason-banden te benadrukken.

“Deze nieuwste overeenkomst maakt deel uit van een bredere betrokkenheid bij belangrijke sportevenementen over de hele wereld, van skiën en motorsport tot voetbal en hardlopen, en legt contact met enthousiaste fans die op zoek zijn naar hoogwaardige, prestatiegerichte producten.”

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole