Shadow

High-end skiën tijdens de seizoensstart in Ischgl: 25 november 2021

We hebben er ruim een jaar op moeten wachten, maar het ziet er naar uit dat het binnenkort weer kan: skiën in Ischgl. De seizoensopening staat gepland voor 25 november 2021.

Skiën op high-end niveau. Dat is waar het in het hele skigebied van Ischgl om draait. Uitstekende kwaliteit nieuwe en snelle liften, eersteklas geprepareerde pisten en, in het verleden althans, optredens van artiesten van wereldformaat tijdens Top of the Mountain-concerten, de befaamde de openings- en slotfeesten in Ischgl. De grote festiviteiten zijn deze seizoenopening nog achterwege, maar het skiën blijft uiteraard top. Lees ook onze reisreportage over Ischgl.

Ischgl is het eerste skigebied van de vier skigebieden die de Silvretta Arena in het Paznauntal rijk is. De drie andere skigebieden, See, Kappl en Galtür gaan iets later open.

Het 5 sterren Superior hotel Trofana Royal in Ischgl © Trofana Royal
Het 5 sterren Superior hotel Trofana Royal in Ischgl © Trofana Royal

Winterbeleving en gastvrijheid op high-end niveau is ook waar het om draait in het fijnproevers- & relaxresort Trofana Royal****Superior. Dit luxeresort ligt direct aan de pistes van de Silvretta Arena. Die ‘high-end-beleving’ kan al beginnen bij de manier waarop je bij dit hotel aankomt. Dankzij een samenwerking met Tyrolean Jet Services en vliegveld Innsbruck biedt het Trofana Royal in de winter een individuele privéjetservice aan, waarmee gasten op flexibele tijden en ook op korte termijn kunnen beginnen aan hun vijfsterren-superiorvakantie.

Streven naar perfectie

Het Trofana Royal biedt 2500 vierkante meter aan wellness- en spa-genot. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR
Het Trofana Royal biedt 2500 vierkante meter aan wellness- en spa-genot. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR

Fijnproevers- & relaxresort Trofana Royal 5* Superior heeft naam gemaakt als een van de beste hotels in Europa. Het aanbod is pure alpiene luxe, de service ongedwongen excellent. De hotelfamilie Von der Thannen biedt dankzij een streven naar perfectie en een schat aan ervaring een winterbeleving op het allerhoogste niveau.

Zeven (!) koksmutsen van Gault Millau

Het hotel is bijzonder ruim opgezet, alleen al aan de uitstekende wellness en de professionele spa zijn 2.500 m² gewijd – zorgt voor veel ruimte voor privacy. Kamers en suites met buitengewone afmetingen ontvangen de gasten met een interieur op maat, sierlijke natuurlijke materialen en royale accenten. Topchef Martin Sieberer maakt dit bijzondere hotel tot een van de meest uitstekende fijnproeversadressen van het land. Maar liefst 4 Gault Millau koksmutsen (de Oostenrijkse variant van de Michelin-sterren) kronen de “Paznauner Stube” en 3 koksmutsen de “Heimatbühne” in het Trofana Royal. Daarom mag het Trofana Royal zich het enige hotel in Oostenrijk noemen dat 7 Gault &Millau koksmutsen onder één dak heeft.

De Paznaunerstube in 5* Superior Trofana Royal © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR
De Paznaunerstube in 5* Superior Trofana Royal © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR

Toegegeven, het inpandige aanbod van het Trofana Royal maakt het verleidelijk om de deur maar niet uit te gaan om uitsluitend te genieten van culinair genot, wellness-plezier, de indoor golfafslag en al het andere moois dat het 5* Superior hotel te bieden heeft. Maar ja, het Trofana Royal ligt nou eenmaal in zo’n mooie omgeving, dat je er haast wel op uit moet. Daarvoor kun je in de inpandige sportwinkel terecht om je het nieuwste wintersportmateriaal aan te meten. Daarna ben je in een paar passen bij de gondels van de Silvrettabahn die je direct naar de Idalp brengen, het centrum van het skigebied. Ervaren skigidsen en skileraren staan klaar met tips en ondersteuning. Willen je kinderen niet mee? Geen punt, want de medewerkers in de kinderclub en de persoonlijke kindermeisjes begeleiden de kinderen met liefde als de ouders genieten van de pistes rondom het Trofana Royal.

Langlaufen en sneeuwschoenwandelen

Ook langlaufers komen volop aan hun trekken op het 70 kilometer lange loipennetwerk tussen Ischgl en Galtür. Nabij Galtür, waar de hoofdweg door het Paznauntal eindigt, richting het Vorarlberger Montafon, gaan de loipen tot wel 2000 meter boven zeeniveau. Achter het hotel stap je zo met je sneeuwschoenen onder geklikt de wandelpaden op voor een sneeuwschoenwandeling, overdag of in de maneschijn. Of ga rodelen op de 7 kilometer lange, verlichte rodelbaan die vanaf de Idalp naar het dal kronkelt. Kortom, iedereen beleeft in en rond het Trofana Royal z’n eigen onbetaalbare momenten. Daar hangt overigens niet per se een goudgerand prijskaartje aan, zeker niet als je gebruik maakt van een van de vele aanbiedingen en arrangementen die het Trofana Royal 5* Superior hotel het hele jaar door aanbiedt.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.