Shadow

Vroege start skiseizoen 2017-2018

start skiseizoen in Frankrijk

De start van het skiseizoen 2017-2018 is in de Alpen goed begonnen. Er is zoveel sneeuw gevallen dat veel skigebieden eerder open konden gaan dan gepland.

Het skiseizoen in Tignes (skigebied L’ Espace Killy) was al eind september begonnen en op 18 november gingen de liften in Val Thorens (skigebied Les Trois Vallées) open. Dat is een week eerder dan de officiële opening op 24 november. Ook de opening van de andere Franse skigebieden laat niet lang meer op zich wachten.

Start skiseizoen in andere skigebieden

Ook in andere skigebieden is de afgelopen tijd dusdanig veel sneeuw gevallen, dat het skiseizoen 2017 – 2018 kan beginnen. Ook in Ischgl, waar het skiseizoen traditioneel geopend werd met het Top of The Mountain Concert, lagen de pistes er in het openingsweekend uitstekend bij. Ook in Oostenrijkse skigebieden als Sölden in de Ötztal Arena, Montafon en Schladming zijn de liften eerder gaan draaien. En ook uit de Zwitserse skigebieden komen dezelfde geluiden. In bijvoorbeeld Les Quatres Vallees en het Gstaader skigebied Hornberg, Horneggli en Hornfluh gingen eind november de liften een week eerder open dan gepland.

De goede skiomstandigheden eind november, begin december zijn opvallend. De afgelopen zes jaar viel de sneeuwhoeveelheid in december bar tegen. Het was vaak te warm, waardoor de reeds gevallen sneeuw wegsmolt of waardoor er alleen maar regen viel. Daardoor waren de wintersportomstandigheden tijdens de kerstvakantie in de afgelopen jaren mager. In de winter van 2016-2017 ging het in de eerste week van het nieuwe jaar pas flink sneeuwen.

Start skiseizoen in het Sauerland

Zelfs in Winterberg en Willingen is de eerste sneeuw al eind november 2017 gevallen, al ligt daar nog te weinig om de liften te kunnen openen. Maar ook in het Sauerland blijft het koud, dus kunnen de sneeuwkanonnen aan de gang. Wellicht gaan binnenkort ook de skiliften in Winterberg open, zodat ook daar sprake is van een vroege start van het skiseizoen.

Deel dit met je vrienden!