Shadow

Voigt Travel zet als eerste in Nederland voet op bijzonder stukje winters IJsland

Skiën tot aan de oceaan, sneeuwscooteren in een landschap uit Game of Thrones, noorderlicht spotten en op sneeuwschoenen naar een verborgen ijsgrot lopen. Het kan allemaal in IJsland. En reisorganisatie Voigt Travel laat jou vanaf komende winter dit onbekende IJsland ontdekken. Ga deze winter skiën in IJsland!

De geothermische baden van Mývath © Voigt Travel
De geothermische baden van Mývath © Voigt Travel

Reisorganisatie Voigt Travel heeft IJsland toegevoegd aan het aanbod van winterbestemmingen in het hoge noorden. In februari en maart vliegt Voigt Travel in samenwerking met Transavia twee keer per week van Amsterdam Schiphol naar Akureyri, in het relatief onbekende noorden van IJsland. Voigt Travel kijkt verder dan een city trip Reykjavík of de Golden Circle. Reizigers krijgen de kans om als het ware onder te duiken in een magisch landschap waar ’s winters niemand een voet aan de grond zet, alleen de locals.

Echte ontdekkingsreiziger

Voigt Travel is de eerste reisorganisatie in Nederland die ’s winters voet aan de grond zet in dit deel van IJsland. “Zo heel ver vliegen is het niet eens, maar het is 100% waar dat Voigt Travel in februari en maart een aantal stoere 4-, 5- en 8-daagse reizen organiseert naar een deel van IJsland waar ‘s winters amper mensen komen”, zegt Cees van den Bosch, managing partner van Voigt Travel. “Dus dit is je kans om je een echte ontdekkingsreiziger te voelen!”

Van den Bosch benadrukt direct dat reizigers die zich aangetrokken voelen tot zo’n avontuur, kunnen rekenen op uitstekend georganiseerde reizen met allerlei bijzondere excursiemogelijkheden. Maar daar staat ook wat tegenover. “Het is echt een ruige bestemming, zeker in de winter, met soms extreme weersomstandigheden, heel anders dan in Lapland. Als reiziger moet je avontuurlijk ingesteld zijn en flexibel genoeg om als het ware mee te bewegen met de elementen.”

Wintersporten in IJsland is een magische ervaring

Alleen de IJslandse locals weten hoe mooi de winter hier kan zijn. Je ziet ijzige watervallen, verborgen ijsgrotten en besneeuwde vulkaanlandschappen. Je kunt er paardrijden over de bevroren kratermeren van Myvátn. Of beleef de zonsopkomst op een van de best bewaarde vulkaankraters ter wereld. De locals nemen je mee op de sneeuwscootertocht of in een superjeep naar één van de ijzige en reusachtige watervallen.

Skiën in IJsland, orca’s spotten en noorderlicht bekijken

Skiën doe je op de brede pistes van Akureyri die uitkijken over de Atlantische Oceaan waar je orka’s kunt spotten, dolfijnen en zeehonden. Bovendien geldt februari en maart als de beste periode om het noorderlicht te zien, dus wat wil je nog meer?

Rechtstreeks naar Noord-IJsland

De rechtstreekse vluchten naar Akureyri gaan vanaf Amsterdam Schiphol en worden uitgevoerd door Transavia. In de periode van 14 februari t/m 9 maart 2020 vliegt Voigt Travel iedere vrijdag en maandag naar IJsland. Er zijn alles-in-één reizen met coole excursies en activiteiten, individuele fly & drives en uit te breiden basispakketten die je zelf kunt aanvullen met excursies en activiteiten. Of je nu voor een shortbreak kiest of een heerlijke week ertussenuit, elke reis is supergoed verzorgd en belooft alleen maar unieke ervaringen.

Inspiratie avond skiën in IJsland

Heb jij plannen om te gaan skiën in IJsland? Of wil je meer weten over deze bijzondere winterbestemming? Meld je dan aan voor de informatie-avond ‘IJsland winter‘ van Voigt Travel op 21 november.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.