Shadow

Gstaad niet blij met crowdfundingsactie Saas-Fee

skigebied Gstaad

Het mondaine skioord Gstaad heeft zich in een persverklaring uitgesproken tegen de crowdfunding-actie van skigebied Saas-Fee. “Wij kiezen voor kwaliteit en genot in het skigebied en tegen massatoerisme en ‘billigkultur’,” aldus Matthias In-Albon, de baas van de liftmaatschappij in Gstaad.

Saas-Fee, toch ook geen goedkope bestemming in het Zwitserse kanton Wallis, had recent een online crowdfundingactie aangekondigd. Als zich 99.999 wintersporters zouden aanmelden, konden de deelnemers een seizoensskipas voor 222 Zwitserse frank kopen, iets meer dan 200 euro. Daarmee kunnen ze tussen 1 december 2016 en medio april 2017 onbeperkt skiën in het skigebied van Saas-Fee. Die seizoenspas is dan voordeliger dan een gewone skipas voor vier dagen.

Hoewel de teller vandaag op net iets meer dan 75.000 wintersporters staat, is toch besloten de deal door te laten gaan. Je kunt je overigens nog tot en met zondag 27 november aanmelden via de actiesite. Zelfs voor Nederlanders kan het dan interessant zijn om meer dan één keer per wintersportseizoen in Saas Fee te komen skiën, omdat je de skipas immers al hebt. Het is via de actie ook mogelijk om een 15-jaars skipas te kopen.

Goedkope skipassen

gstaad-koe-tessa

Gstaad reageert in een persverklaring zuinigjes op deze goedkope skipassen-actie. “We feliciteren de mensen achter deze marketing-campgange met het succes, maar distantiëren ons ook van dit soort acties”, aldus Mathias In-Albon. Zijn liftmaatschappij heeft inmiddels al vragen gekregen van gasten of Gstaad ook zoiets gaat doen. Nee dus. “Wij vinden zo’n actie bedenkelijk vanwege de uitkeringen op de totale wintersportmarkt.”

Gstaad wil liever de genots- en natuurbeleving vooropstellen. “Wij blijven ook in de toekomst kiezen voor kwaliteit boven massa”, aldus de baas van de skiliften. “Wij vragen de prijs die ons skigebied waard is.” Een dagpas in Gstaad kost 62 euro.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.