Shadow

Bijzondere ski en wellness in Méribel

Op zoek naar bijzondere activiteiten in de sneeuw? Méribel Vallée, het Franse skidorp in het hart van de Trois Vallées, het grootste skigebied ter wereld, heeft verschillende bijzondere activiteiten in petto waarmee uw wintersport een ware belevenis wordt.

Skien op versgeprepareerde pistes

skipiste Méribel

Service First Track – Verken de bergen terwijl iedereen nog slaapt. Geniet van de zonsopgang en de rust tijdens een ontbijt op een van de bergtoppen van het grootste skigebied ter wereld, en laat vervolgens als eerste uw sporen achter in de sneeuw. Deze mogelijkheid van first track skien wordt aangeboden door het bergrestaurant ‘Les Pierres plates’ en de Société des 3 Vallées.

Telemark-skien in Méribel

Het telemarken is een van de oudste skitechnieken en stamt uit de tijd dat er nog geen gefixeerde skibindingen bestonden. Het laat ‘dansende skiërs’ op de piste zien, die met losse hielen en gebogen knieën elegant de besneeuwde hellingen afdalen. In Méribel is het mogelijk om bij de ESF-skischool deze techniek te beoefenen samen met de wereldkampioenen Chris et Phil Lau.

Hondesledetochten in Méribel

Beleef het avontuur van het hoge noorden in Méribel! Neem de contrôle over een groep poolhonden, net zoals de schrijver Jack London, en leid de honden dwars  door de fantastische landschappen van de route van la Tania (reservering noodzakelijk, iedere dag vanaf le Plantin.

Jagers- en Iglo avond

Beleef een nachtelijk avontuur, zoals een jager die achter zijn prooi aan zit. Met een zaklamp in de hand en sneeuwschoenen aan de voeten dwars door het massief van de Tarentaise. De tocht eindigt bij een iglo, waar u van een echte Savoyardse fondue kunt genieten (transfer heen en terug naar het hotel met minibus. Meer informatie : Raquett’Evasion.

Nieuwe lounge en nieuwe wellness behandelingen in Meribel

Nieuw sinds de winter van 2014 is de lounge van de Chaudanne: een gezellige en warme lounge ruimte, gebouwd van licht hout. De lounge bevindt zich bij het vertrekstation van de gondelbaan Saulire Express. Een leuke ontmoetingsplaats midden tussen de pistes, welke toegankelijk is voor iedereen.

Ook in de Spa van het Olympisch Sportcomplex kun je genieten van wellness in Méribel. Het beroemde Franse merk Payot heeft sinds kort zijn naam verbonden aan Méribel. Het biedt de bezoekers een nieuw programma met een ruime keuze aan behandelingen voor ieders wensen. Lees ook: Naakt in de sauna op wintersport of met zwemkleding aan? Dit zijn de saunaregels in Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Noorwegen.

Uitrusten en ontspannen in bijzondere berghutten

Ontspannen in de berghut Refuge du Christ. Deze nieuwe berghut ligt op een afgelegen plek midden in de natuur en is volledig zelfvoorzienend op het gebied van energie. De berghut ligt op 2 km van het dorp les Allues en is met sneeuwschoenen of per free riding bereikbaar. Het is een ideale plek om weer even op te laden. Geniet van een fantastisch uitzicht over de alpine bergtoppen van het grootste skigebied ter wereld!

De vallei van Méribel heeft talrijke bijzondere plekken. Het beschermde natuurreservaat Plan de Tueda is een van de parels van het gebied. De berghut Refuge du Plan is prachtig gelegen boven een meer aan de voet van het Parc de la Vanoise.

Entertainment in Meribel: cabaret optredens op de pistes

“Pic-nic service op hoogte’. Met een simpel telefoontje kun je lekkere kleine gerechten laten leveren op elke plek in de vallei. Zelfs op de pistes maar ook op meer afgelegen plekken midden in de sneeuw. Als onderdeel van de dienstverlening kan een tafel uitgehakt worden in de sneeuw, zorgt een ober voor de bediening en men kan zelfs een echte Savoyardse fondue proeven midden in de natuur

Folie Douce staat garant voor Clubbing op hoogte, onder de open hemel, waar DJ’s, live muzikanten en dansers elkaar ieder middag opvolgen, midden tussen de pistes. (gelegen bij het tussenstation van de gondelbaan Saulire Express).

Op wintersport in Meribel? Bekijk hier aanbiedingen voor appartementen, hotels en chalets in Meribel of kijk bij Snowtrex of Summit Travel.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!