Shadow

Op wintersport? Denk om de wintersportverzekering!

Wie op wintersport gaat, doet er verstandig aan om een wintersportverzekering bij de reisverzekering af te sluiten. Wintersport geldt namelijk als een risicosport en valt lang niet altijd onder de gewone reisverzekering of de ziektekostenverzekering.

Zonder goede wintersportverzekering slaat een vluchtje met de reddingshelikopter een flinke deuk in je vakantiebudget. © Nico van Dijk
Zonder goede wintersportverzekering slaat een vluchtje met de reddingshelikopter een flinke deuk in je vakantiebudget. © Nico van Dijk

Wat dekt een wintersportverzekering?

Wie denkt dat een wintersportverzekering niet nodig is, omdat onvoorziene kosten wel onder de gewone reisverzekering of de ziektekostenverzekering vallen, kan van een koude kermis thuiskomen. Een ski-ongeluk op de piste waarbij u in het ergste geval met de helikopter moet worden afgevoerd naar het ziekenhuis, valt niet onder de gewone reisverzekering en ook niet onder uw ziektekostenverzekering. Ook de bekende gipsvluchten vallen meestal niet onder de gewone reis- of ziektekostenverzekering, maar wel onder een wintersportverzekering.

Ongelukken of schade onderweg van of naar uw wintersportbestemming vallen meestal wel onder uw reis-, auto-, of ziektekostenverzekering. Kijk dus eerst welke kosten gedekt worden door uw gewone reisverzekering, uw ziektekostenverzekering en uw autoverzekering. Probeer de hiaten daarin te dekken via een wintersportverzekering. Bagage en pechhulp zijn misschien al via die andere polissen verzekerd dus dan kunt u weer besparen op enkele modules in uw wintersportverzekering.

Wintersportverzekering: wat is niet gedekt?

Maar ook met een wintersportverzekering bent u er nog niet. Lees goed in de kleine lettertjes van uw verzekering of gevaarlijke wintersporten wel gedekt zijn door uw verzekering. Misschien wordt parapenten, bobsleeen (wat in La Plagne kan) rodelen en sneeuwscooteren uitgesloten door uw wintersportverzekering. Zonder begeleiding offpiste-skiën is zelfs meestal uitgesloten van een wintersportverzekering. Ook roekeloos of onzorgvuldig gedrag (je nieuwe ski’s voor iedereen zichtbaar in de auto laten liggen) wordt niet gedekt door de wintersportverzekering.

De premie van een wintersportverzekering

Premies van reisverzekeringen met een wintersport verzekeringen zijn doorgaans niet zo hoog. Maar de premies kunnen wel flink verschillen. Vergelijken loont de moeite. U kunt ook nog kiezen voor een eigen risico op uw wintersportverzekering. Daardoor wordt de premie nog lager, maar vaak gaat het dan om tientjeswerk.

Aanbiedingen wintersportverzekering

Bij diverse verzekeraars, zoals Ohra (reisverzekering met wintersportdekking), Centraal Beheer Achmea (doorlopende reisverzekering met onderwatersport en wintersportdekking) en Univé kunt u heel makkelijk een gewone doorlopende reisverzekering uitbreiden met een wintersportverzekering. Let wel op, want op de site van Univé staat standaard het duurdere Comfortpakket aangevinkt waarin behalve de wintersportverzekering ook andere modules standaard zijn opgenomen. En die heeft u wellicht niet allemaal nodig. Check de beste koop reisverzekering van de Consumentenbond.

Een wintersportverzekering afsluiten

Een wintersportverzekering is heel eenvoudig via internet af te sluiten en dat kan vaak ook nog last minute. Gaat u meerdere keren per jaar op wintersport? Dan is het voordelig om een doorlopende reisverzekering met wintersport dekking af te sluiten. Maar controleer in elk geval voordat u op wintersport gaat of u een reisverzekering met een wintersport dekking heeft.

Vergelijk aanbieders van reisverzekeringen op Alleverzekeringenopeenrij.nl.

Deel dit met je vrienden!