Shadow

Wintersportnieuws uit Val Thorens 2019 – 2020

Val Thorens is bij Nederlandse wintersporters een van de bekendste skidorpen in Frankrijk. Elk jaar worden in Val Thorens miljoenen geïnvesteerd om ‘Val Tho’, zoals het liefkozend wordt genoemd, en het skigebied Les Trois Vallées nog beter te maken. We zetten het belangrijkste wintersportnieuws uit Val Thorens 2019 – 2020 voor je op een rij.

Funitel de Peclet in Val Thorens © C. Cattin/OT Val Thorens
Funitel de Peclet in Val Thorens © C. Cattin/OT Val Thorens

Officiële opening skiseizoen in Val Thorens

Voor wie niet kan wachten tot het wintersportseizoen 2019 – 2020 in Val Thorens begint, is er goed nieuws. Het skigebied gaat dit wintersportseizoen al heel vroeg open. De Grande Première in Val Thorens valt in het weekend van 23 en 24 november 2019. Details over het programma zijn nog niet bekend. Bij eerdere edities van het openingsweekend van Val Thorens kon je gratis materiaal testen en waren er tal van evenementen, demonstraties en feestjes. Wil jij daar ook bij zijn?  Boek dan nu een Winterstarter-aanbieding in Val Thorens. Voor 120 euro per persoon boek je al 2 nachten in een hotel plus een tweedaagse skipas voor de Grande Premìere. En de liften in Val Thorens sluiten pas op 3 mei, de laatste dag van het slotweekend in Val Thorens, de Apotheose Days. Lekker op Koningsdag nog even genieten van de sneeuw! Combineer skiën, boarden, feesten met vermaak en spektakel en geniet van lenteskiën in Val Thorens.

Evenementen in Val Thorens

Maar in Val Thorens zijn de hele winter door evenementen en feestjes.

Op 6 en 7 december is Val Thorens gastheer voor de Ski Cross World Cup. Datzelfde weekend komen de beste auto- en motorcoureurs naar het ijsrace-circuit in Val Thorens voor een etappe van de Andros Trophy.

Van 14 tot 27 december is het in Val Thorens Boarderweek. Daarna moet je wachten tot april. Van 2 tot 5 april 2020 vindt in Val Thorens de JBL Snow Party plaats, tegelijk met de Trois Vallées Enduro.

Iglodorp in Val Thorens

En er is nog meer wintersportnieuws uit Val Thorens. Het hoogst gelegen winterspordorp van de Alpen krijgt in de winter van 2019-2020 een iglo-dorp, compleet met bar, restaurant en kamers waar je kunt overnachten. Verder komt in Val Thorens weer een sneeuwspeeltuin voor kinderen. Ook nieuw is Berto, een zelfsturend elektrisch voertuig dat vijftien mensen tegelijk kan vervoeren. Na experimenten in maart 2019 is het voertuig nu gereed om de hele winter iedereen gratis door het dorp te rijden.

Ook op wintersport naar Val Thorens? Boek dan je skivakantie in een van onderstaande hotels.

Deel dit met je vrienden!

Beoordeel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.