Shadow

Wintersportnieuws uit Val Thorens 2020-2021

Val Thorens is bij Nederlandse wintersporters een van de bekendste skidorpen in Frankrijk. Elk jaar worden in Val Thorens miljoenen geïnvesteerd om ‘Val Tho’, zoals het liefkozend wordt genoemd, en het skigebied Les Trois Vallées nog beter te maken. We zetten het belangrijkste wintersportnieuws uit Val Thorens 2020-2021 voor je op een rij.

Het dagelijks leven in Val Thorens ziet er door de coronamaatregelen in de winter van 2020-2021 een tikkeltje anders uit. © C Cattin/OT Val Thorens
Het dagelijks leven in Val Thorens ziet er door de coronamaatregelen in de winter van 2020-2021 een tikkeltje anders uit. © C Cattin/OT Val Thorens

Officiële opening skiseizoen in Val Thorens: de Grande Première

Voor wie na de vroege sluiting van de skigebieden afgelopen winter niet kan wachten tot het wintersportseizoen 2020 – 2021 in Val Thorens begint, is er goed nieuws. Het skigebied gaat dit wintersportseizoen al heel vroeg open. De Grande Première in Val Thorens valt op 21 en 22 november 2020. Er zijn nog maar weinig details bekend over het programma, dat net als in voorgaande jaren twee dagen duurt. Het testdorp met 58 wintersportmerken op Place Caron komt in elk geval wel terug. Ook draaien er dj’s uit Val Thorens, dus ook de muziek op de pistes is gegarandeerd.

Coronamaatregelen in Val Thorens

Ook in Val Thorens, het het hoogste skidorp in Europa, zijn allerlei coronamaatregelen genomen. In bussen, winkels, bij de skiverhuur, in wachtrijen en skiliften (ook stoeltjesliften) is het dragen van een mondkapje verplicht. Contactoppervlakken worden dagelijks ontsmet. In de skischolen moeten skileraren en kinderen vanaf 11 jaar een mondkapje op bij het verzamelpunt aan het begin en het einde van de skilessen.

Coronamaatregelen in hotels en bars in Val Thorens

Ook in hotels en het uitgaansleven gelden coronamaatregelen. In openbare ruimtes in hotels is het dragen van een mondkapje verplicht. In bars en restaurants word je alleen aan tafel bediend. Tafels moeten op minimaal 1 meter afstand van elkaar blijven staan. Mondkapjes aan tafel zijn niet verplicht, maar als je door het restaurant of de bar loopt, moet je wel een mondkapje op. De informatie over coranamaatregelen in Val Thorens is vooralsnog alleen beschikbaar in het Frans.

Verder is bekend dat de Winterstarter in Val Thorens in 2020 niet samenvalt met het openingsweekend, maar een week later wordt gehouden. De Winterstarter 2020 wordt gehouden vanaf 28 november, waardoor het lekker rustig is op de pistes.

Nieuwe activiteiten op het ijs-racecircuit

Het Alan Prost-circuit, het ijsrace-circuit in Val Thorens heeft in de winter van 2020-2021 een aantal noviteiten. Zo wordt er alleen maar geraced met elektrische auto’s. Daarmee is het circuit van Val Thorens het eerste circuit in Frankrijk dat alleen maar races met elektrische auto’s toestaat.

Ook nieuw is de kartschool op het circuit. Iedereen vanaf 7 jaar mag daar karten.

Eveneens nieuw is de ijsbaan in Val Thorens. Op de Place Péclet komt een ijsbaan van 400 vierkante meter met natuurijs.

Evenementen in Val Thorens

Normaal gesproken zijn in Val Thorens de hele winter door evenementen en feestjes. En ook die zijn winter van 2020-2021 in aangepaste vorm terug. Het gaat om evenementen als het Decathlon testweekend op 28 en 29 november, de world cup skicross van 3 – 5 december, het Franse nationale kampioenschap ijsracen op 4 en 5 december en de Franse freeride series op 30 januari. En de astronomie weken in Val Thorens zijn zo’n groot succes dat besloten is het evenement naar twee weken uit te breiden. De astronomie weken duren van 14 – 26 februari 2021. Val Thorens staat dan in het teken van sterren kijken en ruimtevaart.

Iglodorp in Val Thorens

Het hoogst gelegen wintersportdorp van de Alpen kreeg in de winter van 2019-2020 een iglo-dorp, compleet met bar, restaurant en kamers waar je kunt overnachten. In de winter van 2020-2021 komt er bij Chalet du Thorens een grote iglo met ijsbeelden, een bar en een dinerruimte. Tussen 11.00 uur en de sluitingstijd van de liften kun je er alleen terecht na reservering. Voor die tijd is de iglo uitsluitend geopend om de ijssculpturen te bekijken.

De slotweek in Val Thorens in 2021

Het slotweekend in Val Thorens, voorheen bekend als de Apotheose Days, heet nu de Grande Dernière en vindt plaats op 7, 8 en 9 mei. Een beachparty op 2300 meter hoogte, dj’s, een big airbag en twee sportevenementen vormen de ingrediënten van het slotweekend waarmee Val Thorens de winter 2020-2021 afsluit.

Ook op wintersport naar Val Thorens? Boek dan je skivakantie in een van onderstaande hotels.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.