Wintersportnieuws uit Val Thorens 2017 – 2018

Val Thorens is bij Nederlandse wintersporters een van de bekendste skidorpen in Frankrijk. Elk jaar worden in Val Thorens miljoenen geïnvesteerd om ‘Val Tho’, zoals het liefkozend wordt genoemd, en het skigebied Les Trois Vallées nog beter te maken. We zetten het belangrijkste wintersportnieuws uit Val Thorens 2017 – 2018 voor je op een rij.

Funitel de Peclet in Val Thorens © C. Cattin/OT Val Thorens

Funitel de Peclet in Val Thorens © C. Cattin/OT Val Thorens

Voor wie niet kan wachten tot het wintersportseizoen 2017 – 2018 in Val Thorens begint, is er goed nieuws. Het skigebied gaat dit wintersportseizoen een week eerder open en een week later dicht dan vorig seizoen. Dat betekent dus twee weken langer genieten van wintersport in Val Thorens.

Officiële opening skiseizoen in Val Thorens

Val Thorens opent het skiseizoen 2017 – 2018 op 18 november 2017. De laatste skidag in Val Thorens is op 8 mei 2018. Je kunt dus mooi weer Koningsdag in de sneeuw vieren. De officiële opening, de Grande Première is op 25 en 26 november 2017. Je kunt weer gratis materiaal testen. Professionals van de grote wintersportmerken komen naar Val Thorens om je exclusieve innovaties te laten zien. En natuurlijk zijn er tal van evenementen, demonstraties en feestjes. Wil jij daar ook bij zijn?  Boek dan nu een Winterstarter-aanbieding in Val Thorens.

Op 2 en 3 december komen de beste auto- en motorcoureurs naar het ijsrace-circuit in Val Thorens voor de eerste etappe van de Andros Trophy.

En op 12 en 13 december worden in Val Thorens wedstrijden voor de Wereldbeker Ski Cross en Snowboard Cross gehouden. Dat is twee maanden voordat de winterspelen in Pyeongchang (Zuid-Korea) gehouden worden. Een mooie gelegenheid voor alle sporters in de voorbereiding naar de Spelen.

En het skiseizoen wordt van 1 tot en met 8 mei 2018 afgesloten met de Apothéose Days. Dit niet te missen festival is gratis toegankelijk voor iedereen. Combineer skiën, boarden, feesten met vermaak en spektakel en geniet van lenteskiën in Val Thorens.

Nieuwe skiliften in Val Thorens

En er is nog meer wintersportnieuws uit Val Thorens. Liftmaatschappij Setam Val Thorens heeft 14 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe skiliften in Val Thorens. Deze winter is de Moraine-stoeltjeslift vervangen door een cabinelift. Elke cabine heeft tien zitplaatsen. De piste in het Moraine-gebied zijn heel aantrekkelijk voor beginners. En in het gebied Plein Sud komt een vierde blauwe piste. Die komt vanaf het hoger gelegen deel van Plein Sud en geeft een prachtig uitzicht op Val Thorens. Bovendien kun je daardoor makkelijker op de ski’s terugkeren naar het hoger gelegen deel van Val Thorens.

In de winter van 2016 – 2017 is de Roc-sleeplift in de wijk Péclet in Val Thorens vervangen door een zespersoons stoeltjeslift. Die gaat naar de top van Les Trolle-piste. Wintersporters die in het hogere deel van Val Thorens een hotel of appartement geboekt hebben, kunnen nu makkelijker met de ski’s aan terug naar hun appartement of hotel.

In het gebied van Boismint is een nieuwe zespersoons stoeltjeslift gebouwd. De route van die lift is iets anders. Daardoor kun je een ander gedeelte van het skigebied ontdekken én ‘s ochtends eerder in de zon skiën.

Verder is in 2016-2017 de veiligheid in het skigebied verbeterd door de introductie van Ski Flux. Dat systeem meet de drukte op de skipisten en geeft dat realtime door via grote schermen bij de dal- en bergstations van de liften.

Wintersportnieuws uit Val Thorens: Feesten en evenementen

De populariteit van Val Thorens is niet alleen aan het skigebied te danken, maar ook aan de evenementen die er georganiseerd worden. Naast het grote openingsfeest zijn dat de twee wedstrijden van de Wereldbeker skicross-tour die op 9 en 10 december 2016 in Val Thorens worden gehouden. Het skiseizoen 2016 – 2017 wordt van 23 aparil tot en met 1 mei afgesloten met de apotheose-dagen. Die staan ook wel bekend als de Dutch Week.

Ook op wintersport naar Val Thorens? Boek dan je skivakantie in een van onderstaande hotels.

Wintersportnieuws uit Val Thorens 2017 – 2018
5 (100%) 1 vote[s]

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.