Shadow

Wintersport weekend in opmars

Kort genieten van een heerlijk skiweekend. Lekker er tussenuit en even sportief bezig zijn. Klinkt dat als muziek in de oren? Bij vele Nederlandse wintersport liefhebbers wel. Ze gaan steeds vaker een weekend wintersporten in plaats van een hele week in de bergen. Summit Travel maakt deze verandering dagelijks mee op de werkvloer en wil de opmars van een skiweekend graag met je delen.

Wintersport weekend is in opmars © Summit Travel
Het wintersport weekend is in opmars © Summit Travel

Wat is een skiweekend precies?

De short trips zijn korte skivakanties die van vrijdag tot en met zondag gaan. Dit soort weekenden zijn perfect geschikt voor wintersporters die geen tot weinig tijd hebben en toch graag willen genieten van de sneeuw.
Door een weekend te gaan skiën is het mogelijk om bijvoorbeeld twee keer per jaar op wintersport te gaan, dat is helemaal genieten toch?
De meeste particulieren boeken een weekend wintersporten over het algemeen vrij kort van tevoren. Zo kunnen ze beter inspelen op belangrijke factoren als sneeuwzekerheid. Een ander groot voordeel van een short trip is dat het weekend erbij inbegrepen zit. Daardoor hoef je minder vrije dagen op te nemen.

De opmars van het skiweekend

In de wintersportwereld worden van oudsher een vakanties geboekt die van zaterdag tot zaterdag gaan. Deze markt verschuift langzaam naar vakanties van vrijdag tot en met zondag, een echt skiweekend. Waar voorheen bedrijven vaak gebruik maakten van dit aanbod, kiezen tegenwoordig ook steeds meer particulieren voor een weekend naar de sneeuw. Deze switch kan mede komen door het financiële plaatje.
De opmars (zie afbeelding hieronder) is mede mogelijk doordat accommodatieverschaffers en luchtvaartmaatschappijen inspelen op deze veranderingen van vraag en aanbod. Daarnaast is vliegen de laatste tien jaar stukken goedkoper geworden. En vanaf vliegvelden als Grenoble, Chambéry en Genève zit je zo in de skigebieden in Frankrijk of Zwitserland. Een weekendje skiën in Oostenrijk is heel betaalbaar als je gaat vliegen naar Innsbruck of Salzburg.

cijfers wintersport-weekend

Waar kan je heen in een weekend?

Dat kan je helemaal zelf bepalen en hangt af van persoonlijke voorkeur. Bestemmingen die het meest geboekt worden voor een ski weekend zijn o.a gebieden in Frankrijk en Oostenrijk. Bij een skiweekend gaat het in veel gevallen om drie dagen skiën. Daarom hoeven de skigebieden dus niet heel groot te zijn als je kijkt naar het aantal kilometers.

Ook kijkend naar de kosten van een skipas is een kleiner skigebied voordeliger dan een groot skigebied. Dit scheelt natuurlijk weer in de kosten, want wintersport staat immers niet te boek als voordelig.

Vergelijk prijzen van een skiweekend bij onder meer Wintertrex, Totally/Husk, Snowtime en Chalet.nl.

Deel dit met je vrienden!