Ga naar de inhoud

Dichtbij op wintersport in Skidorf Neuastenberg bij Winterberg

Als het om skiën in Winterberg gaat, denken de meeste mensen direct aan de Skiliftkarussell Winterberg, het grote wintersportgebied bij Winterberg zelf. Maar op vijf minuten rijden ligt nog een ander skigebied dat zeker voor beginners, families met kinderen én snowboarders een aanrader is: Skidorf Neuastenberg.

Laatst gewijzigd 31 januari 2022.

Skidorf Postwiesen Neuastenberg

Skidorf Neuastenberg stond voorheen bekend onder de naam Postwiesen-Neuastenberg. Het skigebied aan de zuidkant van de Kahler Asten ligt over twee hellingen verspreid: de Osthang en de Westhang, oftewel de oost- en de westheuvel. Die zijn door makkelijke pisten en liften met elkaar verbonden. Lees voor je naar Winterberg vertrekt welke skiliften en pisten in het Sauerland open zijn. In dat artikel lees je ook alles over de coronaregels in Winterberg.

Dit kleine skigebied bij Winterberg heeft de afgelopen jaren een heuse metamorfose ondergaan. Twee sleepliften zijn vervangen door een snelle, kindveilige achtpersoons stoeltjeslift. Het dalstation van die stoeltjeslift, de Panoramabahn, is een stuk lager gelegd, waardoor de piste verlengd werd. Bovendien konden er nog twee korte stukjes zwarte piste aan toegevoegd worden.

Verder wordt er al jaren over gesproken om Skidorf Neuastenberg met skiliften te verbinden met de andere skigebieden in Winterberg. Maar het is nog steeds niet duidelijk of en wanneer dat er ooit van gaat komen.

Ruime appartementen in Skidorf Neuastenberg

Ook zijn er aan de rand van de ‘Westhang’, net achter de kerk van Neuastendorf, prachtige, ruime appartementen en vakantiehuizen aan de piste gebouwd. Ga je met niet-skiënde familieleden of vrienden naar Skidorf Neuastenberg, dan kun je die heel makkelijk tussendoor even bezoeken. Gewoon zwaaien terwijl je van de Osthang naar de Westhang skiet kan natuurlijk ook, want de piste loopt een tiental meters voor de appartementen langs.

Vakantiehuis, appartement of hotel Neuastendorf boeken

Behalve de al eerder genoemde appartementen langs de piste in Skidorf Neuastenberg zijn er ook veel vakantiehuizen vlak aan of dichtbij de piste te boeken. Kijk even bij Upland Parcs, Belvilla, Booking.com, TUI en HeerlijkeHuisjes voor aanbiedingen voor appartementen en vakantiehuizen in Neuastendorf. Op een paar minuten lopen van de top van de Osthang ligt het 4-sterren Dorinth Hotel. Je kunt hier hotelkamers en appartementen boeken.

Let bij het boeken van je hotel of appartement wel goed op dat het in Skidorf Neuastenberg ligt, want dat geven touroperators niet altijd goed aan.

Funpark Neuastenberg: enige funpark in Winterberg

Aan de andere kant, bij de Osthang vind je een rodelhelling met lift, het bergstation van de stoeltjeslift en het funpark. Dit funpark in Skidorf Neuastenberg is het enige funpark in Winterberg! De skischool met het Kinderland ligt op het westelijke stukje van de Osthang pal tegenover de schirmbar. Het kinderland is zo gesitueerd dat het voor ouders heel aantrekkelijk is om de verrichtingen van hun kinderen in de skiles te volgen (hoewel elke skileraar overal ter wereld je zal verzoeken om dat niet te doen). Boek alvast je skiles in Winterberg.

Pluspunten van wintersport in Skidorf Neuastenberg

appartementen aan de piste in Skidorf Neuastenberg
Appartementen aan de piste in Skidorf Neuastenberg © SkigebiedenGids.nl

Wintersport in Skidorf Neuastenberg heeft een paar voordelen. In Skidorf Neuastenberg kun je op ruim drie uur rijden vanaf Utrecht lekker goedkoop op wintersport. Het skigebied is klein en dat maakt het erg fijn om er met kleine kinderen op wintersport te gaan. Ook voor beginners is het ideaal. Het is er een stuk rustiger dan in het grotere skigebied Skikarussell Winterberg. De tien kilometers aan skipisten zijn voor beginners en kinderen voldoende om de eerste beginselen van het skiën te leren. Kun je al wel aardig skiën, dan heb je hier nog wat blauwe, rode en zelfs korte stukjes zwarte pisten liggen om je skivaardigheden te vergroten.

Daarnaast zijn de skipassen in Skidorf Neuastenberg een stuk goedkoper dan in Winterberg zelf. Zodra je het kinderland uit bent, heb je een skipas nodig, maar je kunt beginnen met een puntenpas. Daarnaast zijn er dagkaarten, meerdaagse skipassen en weekskipassen. Pluspunt is dat Skidorf Neuastenberg als enige skigebied in Winterberg familiekorting op de skipassen geeft. Lees hier wat skipassen in Neuastenberg kosten. Als je ook in andere skigebieden in Winterberg wilt skiën, kun je ook de Winterberg Arena Card kopen. Laatste pluspunt: aan de bovenkant van de Osthang heb je gratis openbare wifi.

Skidorf Neuastenberg in één oogopslag

  • Hoogte skigebied: 600 – 730 meter.
  • Skigebied open: Medio december tot begin maart (bij voldoende sneeuw)
  • Aantal skiliften: 10 (1 stoeltjeslift, 1 rodellift, 7 sleepliften en 1 lopende band van de skischool
  • Aantal pisten: 16 afdalingen / 10 km.
  • Skischool: ja
  • Funpark: ja
  • Avondskiën: ja
  • Rodelen: ja. Als enige skigebied in Winterberg heeft Skidorf Neuastenberg een natuurrodelbaan.
  • Skiverhuur: Skimateriaal huren kan bij diverse ski- en snowboardverhuurders in Skidorf Neuastenberg. De kwaliteit is echter wisselend. De verhuurder boven op de Obere Postwiese had vrij oud materiaal tijdens ons bezoek in februari 2017.

Nog een minpuntje: de restaurants langs de pisten in Skidorf Neuastenberg weten de ‘Imbisskwaliteit’ niet te ontstijgen. Meer dan friet met currywurst, ‘Holländische Frikandelle’ en spaghetti wordt er niet geserveerd.

Rodelen in Neuastenberg

Skidorf Neuastenberg beschikt als enige skigebied in Winterberg over een natuurrodelbaan. Die is 450 meter lang. Je gaat omhoog met een soort pannenkoekliftje, waar een sleetje aan vast zit. Je gaat op dat sleetje zitten en houdt je eigen slee aan een touw achter je vast.

Hoe kom je in Skidorf Neuastenberg?

Skidorf Neuastenberg
Links de Panoramabahn © SkigebiedenGids.nl

Via Arnhem en de Duitse A3 rij je via Essen richting Hannover/Dortmund (A2). Via afslag 13 Dortmund-Nordost rij je naar de B236 richtiing Schwerte/Dortmund/Flughafen. Volg daarna de borden richting Kassel/A44 en Unna. Je rijdt dan even door een buitenwijk van Dortmund.

Daarna neem je de A46 richting Arnsberg/Meschede. Bij Bestwig moet je even opletten. Hier is een nieuwe rondweg om Bestwig heen aangelegd die na Bestwig over het Ruhr-dal gaat. Dat scheelt veel files. Neem dan de B480 naar Winterberg. Volg in Winterberg zelf in eerste instantie de borden naar Kahler Asten/B236/B480. Ook na  het skiviaduct en de stoeltjeslift die over de weg gaat (de Schneewittchen-lift) blijf je de B480 volgen. Na een minuut of vijf rij je Skidorf Neuastenberg binnen.

Winterberg heeft een treinstation. Vanaf het station kun je met een bus of taxi naar Neuastendorf. Bekijk de sneeuwhoogte in Skidorf Neuastenberg.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *
Tags:
Geoptimaliseerd door Optimole