Shadow

Wintersport in het Sauerland: skien in de Wintersport Arena Sauerland

Op wintersport dichtbij Nederland? Ga dan naar de Wintersport Arena Sauerland, het grootste skigebied ten noorden van de Alpen. De Wintersport Arena Sauerland is niet alleen ideaal voor wintersport dichtbij, maar dankzij de inzet van sneeuwkanonnen tegenwoordig ook redelijk sneeuwzeker.

skigebied Willingen Ettelsberg in de Wintersport Arena Sauerland

De Wintersport Arena Sauerland bestaat uit 57 skigebieden. Winterberg en Willingen zijn de bekendste plaatsen. In totaal telt de Wintersport Arena Sauerland meer dan 160 skipisten die samen goed zijn voor ongeveer 100 kilometer aan afdalingen. Op wintersport in Sauerland langlaufen kan op het 300 kilometer lange loipennetwerk.

Wintersport in het Sauerland

Wintersport Arena Sauerland loopt van 600 tot 842 meter hoogte, maar is dankzij miljoenen investeringen in sneeuwkanonnen redelijk sneeuwzeker. En dat is handig voor ons Nederlanders, want een weekend wintersport komt zo heel dichtbij. Op maar 3,5 uur rijden van Utrecht liggen bijvoorbeeld de skigebieden van Willingen en Winterberg zoals Skidorf Neuastenberg en Skiliftkarussell Winterberg. Gemiddeld kan in de Wintersport Arena Sauerland negentig dagen per seizoen geskied worden en dat betekent kans op wintersport van december tot maart. In 2013 kon er zelfs begin april met Pasen nog in grote delen van de Wintersport Arena Sauerland geskied worden.

Uiteraard zijn de skipisten in de Wintersport Arena Sauerland niet zo lang, steil en moeilijk als in de skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Maar de Wintersport Arena Sauerland is wel heel geschikt voor volwassenen en kinderen die willen leren skien en natuurlijk voor mensen die gewoon lekker een week of weekend op wintersport willen.

Hotels in Wintersport Arena Sauerland

Op zoek naar een hotel voor een weekend of week wintersport in het Sauerland? Kijk dan even bij TUI, Snowtrex en Sunweb, maar kijk voor hotels in Winterberg, Willingen of een van de andere plaatsen in het Sauerland ook even bij Booking.com. Deze hotelvergelijker heeft vaak last minute hotel aanbiedingen in Winterberg, Willingen of een van de andere plaatsen in het Sauerland.

Hotels, vakantieparken en vakantiehuizen in Winterberg en Willingen

Kijk ook bij Landal Ski Life. Landal heeft in 2010 een schitterend vakantiepark in Winterberg geopend met uitzicht op de skipistes. Sinds 2013 ligt er een nieuwe skilift naast het park. U zoekt een vakantiehuis in het Sauerland? Kijk voor een vakantiehuis in Willingen bij Interhome Vakantiehuizen, Belvilla Vakantiehuizen en Chalet.nu. Voor groepsaccommodaties, luxe appartementen en vakantiehuizen in Winterberg kun je ook aanbiedingen vinden bij WelcomeInWinterberg.

Skiliften in de Wintersport Arena Sauerland

Dankzij de ruim 85 miljoen euro die het afgelopen decennium is geinvesteerd, beschikt Wintersport Arena Sauerland over een groot netwerk van moderne skiliften. In skigebied Willingen is zelfs een gondel, in Winterberg zijn twaalf stoeltjesliften, skigebied Fort Fun bij Wasserfeld telt een stoeltjeslift en skigebied Postwiesen Neuastenberg heeft in de winter van 2013-2014 een nieuwe achtpersoons stoeltjeslift gekregen: de Panoramabahn. Verder zijn er heel veel sleepliften en lopende banden.

Wintersport-Arena Sauerland: wintersport in Winterberg!

De bekendste plaats in de Wintersport Arena Sauerland is natuurlijk Winterberg. Ligt er sneeuw in Winterberg, dan komt zeventig procent van de gasten uit Nederland. Het voornaamste skigebied van Winterberg heet de Skiliftkarussell en bestaat uit zes door skiliften aan elkaar geknoopte bergen: de Bremberg (810 meter hoogte), de Poppenberg (746 meter), de Kappe, de Sürenberg, de Kahler Asten en de Herrloh (735 meter hoogte). De Skiliftkarussell telt 8 kilometer aan makkelijke blauwe pisten, 8 kilometer rode pisten en 1 kilometer moeilijke zwarte piste. Twintig skiliften (vooral sleepliften, maar ook twaalf stoeltjesliften) verbinden de meeste skipisten van de Bremberg, de Poppenberg en de Herrloh met elkaar. Aan de andere kant van de weg ligt de Kappe waar nog twee rode pisten en een zwarte skipiste liggen.

Het hoogst gelegen skigebied van de Wintersport Arena Sauerland is echter de Kahler Asten (842 meter) bij Winterberg Altastenberg. Ook hiervoor moet u even aan de voet van de Bremberg de weg oversteken. Ook de Kahler Asten hoort nog bij skigebied Skiliftkarussell Winterberg. Aan de zuidzijde van de Kahler Asten ligt een ander skigebied: Postwiesen-Skigebiet Neuastenberg of Skidorf Neuastenberg zoals het ook wel genoemd wordt, dat ook nog onder de gemeente Winterberg valt.

Wintersport in Wintersport Arena Sauerland: skigebied Willingen

Een van de andere skigebieden in het Sauerland is het skigebied Willingen. Dit skigebied loopt van 510 tot 830 meter hoogte en telt 8,4 kilometer blauwe skipisten en 9 kilometer rode pisten. Er zijn geen zwarte skipisten in skigebied Willingen. Er is een gondel en er zijn negentien sleepliften. Zeven skipisten zijn verlicht en leren skien kan bij een van de negen skischolen. Langlaufen in Willingen kan op het tachtig kilometer lange loipennetwerk rond Willingen. Skien in Willingen? Kijk op Winterpark-willingen.info of Willingen.de

Skipassen in Wintersport Arena Sauerland

In de Wintersport Arena Sauerland zijn diverse skipassen in omloop. Elk skigebied heeft z’n eigen skipas. Daarnaast kunt u ook de Wintersport Arena Card kopen. Deze is geldig in de skigebieden van Wilingen, Skiliftkarussell Winterberg, Postwiesen Skigebiet Neuastenberg, Wintersportpark Sahnehang, Snow World Züschen en Skikarussell Astenberg. De Wintersport Arena Card is niet geldig tijdens het avondskien. Met de Wintersport Arena Card heeft u toegang tot 61 skiliften, 90 afdalingen met een totale lengte van 53 kilometer. De skipas geeft toegang tot 24 kilometer blauwe skipisten, 24 kilometer rode skipisten en 5 kilometer zwarte skipisten.

Wintersport Arena Sauerland: skien en meer

De skigebieden van het Sauerland bieden meer faciliteiten dan alleen skiliften en skipisten. Snowboarders vinden funparks in Neuastenberg, Olpe-Fahlenscheid, Willingen en Winterberg. In Züschen zijn obstakels te vinden voor snowboarders. Verder kunt u in Züschen en Neuastenberg aan snowtubing doen, oftwel op met lucht gevulde banden een helling af glijden. En in de meer dan zeventig skihutten in Wintersport Arena Sauerland duurt de apres-ski van ’s middags tot vroeg in de ochtend. Durfals vanaf zestien jaar kunnen ook met een bobslee naar beneden op de bobsleebaan van Winterberg.

Reizen naar Wintersport Arena Sauerland

Wintersport Arena Sauerland ligt op 300 tot 325 kilometer vanaf Utrecht. Vanuit Arnhem rijdt u via Oberhausen en Essen. Daarna rijdt u via Olpe of Osnabrück, afhankelijk van uw eindbestemming, naar het Sauerland. Een route via Dortmund is ook een optie.

Meer informatie over wintersport in de Wintersport Arena Sauerland is te vinden op Wintersport-arena.de (Nederlandstalig).

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.