Meteen naar de inhoud

La Plagne viert vijftigste verjaardag

La Plagne in skigebied Paradiski viert in 2011 haar vijftigste verjaardag. Dat gebeurt op 21 december met een groot feest.

Plagne Centre
Plagne Centre © Manu Reyboz.

Het feest bestaat uit muziek, vuurwerk en een groot feest waarbij iedereen die woont en werkt in La Plagne betrokken is.

La Plagne is overigens niet de enige wintersportbestemming die feest viert. Val Thorens in skigebied Les Trois Vallees viert dit jaar haar veertigste verjaardag.

Nieuw in La Plagne wintersportseizoen 2011-2012

In La Plagne zijn afgelopen maanden tal van vernieuwingen doorgevoerd zodat het skigebied klaar is voor de winter van 2011-2012. In Plagne Centre is begonnen met de modernisering van het winkelcentrum. Het 3200 vierkante meter grote winkelgebied wordt in drie jaar tijd zodanig aangepast dat u van de ene kant naar de andere kant kunt lopen zonder een voet buiten te zetten. Deze bijna negen miljoen euro kostende renovatie geeft het winkelcentrum een moderne, frisse uitstraling. Op 1 december 2011 moet de eerste fase van de renovatie afgerond zijn.

Nieuw wellness-center in Montchavin Les Coches

In Montchavin-Les Coches, dat tussen La Plagne en de Vanoise-lift naar Les Arcs ligt, is het nieuwe zwembad- en wellnesscomplex L’Espace Paradiso geopend. Het complex is 340 vierkante meter groot en beschikt onder meer over een spa, Turkse baden en een sauna. Ook een dompelbad, bubbelbad en een schoonheidskliniek met massageruimte ontbreken niet. Ook is er een indoor-speelgebied voor kinderen.

Rodelpiste in Plagne Centre

Veder is er in Plagne Centre een nieuwe, 1500 meter lange rodelbaan geopend. De rodelbaan begint bovenaan de Colorado-stoeltjeslift en heeft een verval van 250 meter.

Nieuwe skilift en pisten in La Plagne

Het skigebied van La Plagne is voor 12 miljoen euro gerenoveerd. Daarvan is negen miljoen gestoken in verbetering van de skiliften. Er is een nieuwe zespersoons stoeltjeslift bij Verdons-Sud gekomen. In Montchavin-Les Coches zijn er twee blauwe verbindingsroutes bijgekomen en op verschillende plaatsen zijn de pistes verbeterd.

Bekijk aanbiedingen voor hotels en appartementen in Belle Plagne, Plagne Soleil en Plagne Villages.

Tags: