Shadow

Start van het skiseizoen in Winterberg 2021-2022 al eind november

De start van het skiseizoen in Winterberg viel in de winter van 2021-2022 al erg vroeg. Al eind november konden de eerste pistes in de Skiliftkarussel Winterberg in het Sauerland al open. Als er voldoende sneeuw ligt en het koud genoeg blijft om kunstsneeuw te maken, blijven de skiliften in Winterberg open tot in maart 2022.

Laatst gewijzigd: 2 februari 2022

Start van het skiseizoen in Winterberg

De start van het skiseizoen in Winterberg viel vroeg in de winter van 2021-2022

Net nu de winter echt begint, is in Winterberg alles klaar voor de start van het skiseizoen in Winterberg. In de winter van 2019-2020 is er een nieuwe skilift in Winterberg gebouwd. Deze zespersoons stoeltjeslift verbindt de Nordhang van de Kahlen Asten met de Bremberg. Daarmee is het gat tussen beide skigebieden gedicht. Over de B 480 loopt nu een auto- en voetgangerstunnel met daarbovenop de piste.

Die vormt een verbinding tussen de Kahler Asten en de pistes op de Bremberg.  Je kunt nu van de Nordhang-parkeerplaats met een zespersoons stoeltjeslift direct naar de Bremberg. Via de piste en een sneeuwtunnel kun je weer terug skiën. Bekijk de pistenkaart van skigebied Winterberg.

Start van het skiseizoen in Winterberg 2021 – 2022

Maar dan moet er wel sneeuw liggen of het moet koud genoeg zijn om de sneeuwkanonnen te laten draaien. En dat was al begin december het geval. De start van het skiseizoen in Winterberg viel zelfs vroeg. Alleen was de periode rond kerst net weer wat te warm. Pas na nieuwjaar werd het weer koud genoeg om 17 pistes op de Bremberg, de Poppenberg, de Sürenberg, de Kahler Asten en in skigebied Postwiesen (dat ook bekend staat als Skidorf Neuastenberg) van kunstsneeuw te voorzien.

Bovendien viel er toen ook, met name in de tweede helft van januari, weer sneeuw en kon je prima wintersporten in Skiliftkarussell Winterberg, het grootste skigebied van Winterberg. Lees meer over het weer in Winterberg en welke skiliften in Winterberg open zijn. In dat artikel lees je ook alles over de coronamaatregelen in het Sauerland in 2022.

Volgens de weervoorspellingen blijft het weer in Winterberg in elk geval tot half februari 2022 wel even winters. De temperatuur ligt overdag net rond het vriespunt en ’s nachts een paar graden daaronder en in de eerste week van februari wordt zelfs een aantal dagen sneeuw verwacht.

Hotel of appartement in Winterberg boeken

Snel een hotel boeken in Winterberg om bij de start van het skiseizoen lekker te gaan skiën? Kijk bij De Jong Intra of TUI of boek een vakantiehuis bij Belvilla of een chalet in een vakantiepark van Landal Winterberg. Op zoek naar appartementen, vakantiehuizen of groepsaccommodaties in Winterberg? Kijk dan ook even op de Nederlandstalige site van WelcomeInWinterg of boek een vakantiehuis bij Heerlijkehuisjes. En ook skiles in Winterberg kun je alvast online en in het Nederlands reserveren.

Einde skiseizoen Winterberg in 2022

Dankzij de sneeuwkanonnen en de goede natuurlijke sneeuw kunnen de skipistes in Winterberg in principe open blijven tot maart 2022. De hogere skipisten in Winterberg bleven in 2019 zelfs open tot de eerste dagen van april. In Skidorf Neuastenberg, dat ook tot de skigebieden in Winterberg behoort, sloten de pisten al iets eerder.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.