Shadow

Start skiseizoen Winterberg half december

In Winterberg in het Sauerland zijn sinds half december 2019 de skipisten weer open. Als er voldoende sneeuw ligt en het koud genoeg blijft om kunstsneeuw te maken, blijven de skiliften in Winterberg open tot in maart 2020.

skien_sauerland_skis

Start skiseizoen Winterberg

Net nu de winter echt begint, is in Winterberg alles klaar voor de start van het nieuwe skiseizoen. Voor het eerst in twee jaar is er in Winterberg een nieuwe lift gebouwd. Die vormt een verbinding tussen de Kahler Asten en de pistes op de Bremberg.  Je kunt nu van de Nordhang-parkeerplaats met een zespersoons stoeltjeslift direct naar de Bremberg. Via de piste en een sneeuwtunnel kun je weer terug skiën. Bekijk de pistenkaart van skigebied Winterberg.

Start van het skiseizoen Winterberg 2019 – 2020

Maar dan moet er wel sneeuw liggen of het moet koud genoeg zijn om de sneeuwkanonnen te laten draaien. En dat is tot en met kerst nog amper het geval geweest. Pas daarna werd het koud genoeg om in totaal 17 pistes op de Bremberg, de Poppenberg, de Sürenberg, de Kahler Asten en in skigebied Postwiesen (dat ook bekend staat als Skidorf Neuastenberg) van kunstsneeuw te voorzien. In Skiliftkarussell Winterberg, het grootste skigebied van Winterberg, zijn de eerste skiliften op 15 december 2019 open gegaan. Lees meer over het weer in Winterberg en welke skiliften in Winterberg open zijn.

Volgens de weervoorspellingen blijft het weer in Winterberg niet echt winters. De temperatuur ligt overdag net rond het vriespunt en ‘s nachts een paar graden daaronder. Maar echte winterkou wordt nog niet voorspeld. In de eerste week van januari 2020 wordt het weer kouder en wordt er zelfs enige sneeuw verwacht. Snel een hotel boeken in Winterberg om bij de start van het skiseizoen lekker te gaan skiën? Kijk bij De Jong Intra of TUI of boek een vakantiehuis bij Belvilla of een chalet in een vakantiepark van Landal Winterberg. Op zoek naar appartementen, vakantiehuizen of groepsaccommodaties in Winterberg? Kijk dan ook even op de Nederlandstalige site van WelcomeInWinterg.

Einde skiseizoen Winterberg in 2020

Dankzij de sneeuwkanonnen en de goede natuurlijke sneeuw konden de skipistes in Winterberg in de winter van 2017 – 2018 open blijven tot maart. De hogere skipisten bleven open tot de eerste dagen van april 2019. In Skidorf Neuastenberg, dat ook tot de skigebieden in Winterberg behoort, sloten de pisten al iets eerder. Waarschijnlijk sluiten de pisten in Winterberg in 2020 opnieuw rond diezelfde periode.

Het weer in Winterberg

Ga jij binnenkort op skivakantie naar Winterberg? Bekijk dan hieronder het weer in Winterberg.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.