Shadow

Saas-Fee is de leukste bergsportbestemming

Saasdal

Het Zwitserse bergdorp Saas-Fee in Wallis heeft de prijs voor Leukste bergsportbestemming in de wacht gesleept.

De prijs maakt onderdeel uit van de BergsportAwards, een nieuwe serie prijzen van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

Van de twaalf genomineerde bergsportbestemmingen uit vijf landen kreeg Saas-Fee/Saasdal in Wallis bij de internetverkiezing uiteindelijk de meeste stemmen. Een trotse directeur Corinne Genoud van Zwitserland Toerisme mocht samen met Wallis Toerisme aan de vooravond van de NKBV Bergsportdag in Nieuwegein op zaterdag 12 februari uit handen van bergbeklimmer/berggids Edward Bekker de BergsportAward in ontvangst nemen. Tijdens het evenement werden door de vakjury tevens BergsportAwards uitgereikt in de categorieën Meest getalenteerde jeugdklimmer, Meest spraakmakende sportklimprestatie en Meest spraakmakende alpiene beklimming. Ook werd de Leukste klimhal bekendgemaakt.

Zwitserland werkt verslavend

In haar dankwoord meldde Corinne Genoud dat de aanwezige bergsporters het waarschijnlijk allang weten, maar voor alle overigen sprak ze de “waarschuwing” uit: als je eenmaal een bergsportvakantie in Zwitserland hebt doorgebracht kom je terug voor meer.

Saas-Fee/Saasdal ook ideaal voor wintersport

In het Saasdal liggen de hoogste bergen van Zwitserland die als het ware een erehaag vormen voor de bezoekers. Het karakteristieke alpenplaatje wordt gecompleteerd door de aanwezigheid van machtige gletsjers. Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Almagell en Saas-Balen staan stuk voor stuk garant voor verrassende, sportieve vakantiebelevenissen in een traditierijk bergdal. De autovrije hoofdplaats Saas-Fee (1800m) geldt als Parel van de Alpen en torent uit boven de andere drie Saaser gemeenten. Saas-Grund is een perfecte uitvalsbasis voor hooggebergtewandelingen. Saas-Almagells belangrijkste attractie is de natuurlijke stuwdam Mattmark. Saas-Balen tenslotte bekoort met zijn laat-barokke kerk en de bruisende Fellbach midden in het dorp. Een netwerk van 350 kilometer aan wandelpaden en themapaden doorkruist het gebied.

Bijzonder leuk voor kinderen is een ontmoeting met de tamme bergmarmotten die bij het bergstation Spielboden ronddartelen. Wie op avontuur uit is, gaat met een berggids langs steile rotswanden door de Gorge Alpin, de beekkloof tussen Saas-Fee en Saas-Grund.

Mountainbikers kunnen in het Saasdal hun hart ophalen op een netwerk van 70 kilometer aan mountainbiketrails. Er is zelfs een bergsteptraject van 3,5 kilometer. Al met al is het Saasdal een geschikte bestemming voor zowel fervente alpinisten als enthousiaste wandelaars en andere bergsporters. En gezinnen met kinderen, want het beschikt over het landelijke Zwitserse keurmerk “Gezinnen welkom”.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.