Shadow

Buspendel naar de wintersport: waar kun je boeken?

De buspendel is een populaire vorm van vervoer naar de wintersport. Je hoeft zelf niet te rijden en komt uitgerust op je wintersportbestemming aan. Reizen met de buspendel is bovendien heel gezellig als je met vrienden reist. En je kunt heel simpel buspendels naar skigebieden in Duitsland (Sauerland!), Oostenrijk, Frankrijk, Italie of Zwitserland boeken. Er zijn diverse opstapplaatsen in Nederland en  je hebt veel keuze in wintersportbestemmingen.

Met de bus naar de wintersport

De touringcar blijft voor veel mensen een populaire manier om naar de wintersport te reizen. En waarom ook niet? Je kunt het rijden overlaten aan professionele chauffeurs. En onderweg kun je een film kijken op de tv of je laptop en ’s nachts ga je lekker slapen. Bovendien is de pendelbus goedkoop en zeker als je met vrienden reist, enorm gezellig.

Door het vertrek op vrijdagavond vanuit Nederland kom je meestal al zaterdagochtend op je bestemming aan. Je kunt dan direct gaan skiën. En vaak kun je op de vertrekdag nog een hele dag skiën voordat je ’s avonds in de pendelbus terug naar Nederland stapt.

Waar kun je buspendels naar de wintersport boeken?

Buspendels naar de wintersport boeken kan bij onder meer Interbus. Deze vervoerder is een dochterbedrijf van Kupers Touringcars en Koninklijke Beuk. De busmaatschappij brengt al jarenlang vakantiegangers met buspendels naar ruim honderd bestemmingen in acht landen in Europa. De pendelbussen rijden in de zomer en in de winter. Bij Interbus kun je kiezen voor Royal Class pendelbussen en First Class buspendels. Die indeling is gemaakt volgens de normen van de reiskoepel ANVR. Die First Class dubbeldekker bussen hebben iets minder stoelen, waardoor er maar drie in plaats van vier stoelen op een rij staan. Daardoor heb je meer ruimte. Ook het zitvlak van de stoelen is breder en de rugleuningen zijn ruimer te verstellen. Sowieso heb je ‘gegarandeerd meer beenruimte dan in het vliegtuig‘, aldus Interbus. De First Class pendelbussen rijden alleen naar de wintersportbestemmingen in Oostenrijk en Italië. Naar Franse skigebieden rijden alleen Royal Class bussen. Interbus heeft opstapplaatsen door heen Nederland en Vlaanderen.

Met een buspendel naar Italië gaan klinkt misschien als een enorm stuk rijden, maar dat valt reuze mee. Je rijdt namelijk door het smalle stukje van Tirol. Veel Italiaanse skigebieden liggen dichter bij Nederland dan bijvoorbeeld Saalbach-Hinterglemm in Oostenrijk.

Met de buspendels van Snowtime naar de wintersport

Maar er zijn meer aanbieders van buspendels naar de wintersportgebieden. Eén daarvan is Snowtime. Bij deze aanbieder van wintersportreizen kun je pakketreizen, maar ook losse buspendels naar de wintersport boeken. Snowtime laat buspendels rijden naar de skigebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Italië. En ook Snowtime rijdt met Royal Class en First Class bussen. Let bij het boeken van je wintersportbus wel op of je een transfer hebt. Voor zo’n transfer kan een toeslag gelden.

Buspendel naar de wintersport met De Jong Intra

Een andere bekende aanbieder van buspendels naar de sneeuw is De Jong Intra. Bij deze reisorganisatie kun je alleen pakketreizen met een bus of lossen buspendels naar Oostenrijk boeken. De losse buspendels bij De Jong Intra staan aangegeven per skigebied. Je moet dus eerst een skigebied uitzoeken en dan pas kun je kijken of je ook alleen een losse busreis kunt boeken. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van de buspendels van De Jong Intra.