Shadow

Verbier en de redding van Les Quatre Vallées

Eerder dit skiseizoen werd bekend dat het skigebied van Les Quatre Vallées gered is van de ondergang. Bijna werd vanwege een onderlinge ruzie besloten het gebied in twee kleinere gebieden op te splitsen. Gelukkig besloten de betrokken liftmaatschappijen in de herfst van 2014 toch nog achttien jaar bij te tekenen.

Door Maarten van Geest, skileraar bij Altitude Verbier

Skigebied Les Quatre Vallées

skigebied Verbier
© Zwitsers verkeersbureau

Met circa 412 km piste en ongekende off piste mogelijkheden is Les Quatre Vallées het grootste skigebied van Zwitserland. Vier verschillende skidorpen zijn door een modern liftenstelsel aan elkaar verbonden namelijk Verbier, Nendaz, Veysonnaz en Thyon2000. Vanwege de sterke Zwitserse Franc is het voor Nederlanders een relatief duur gebied, maar om eerlijk te zijn biedt het gebied zoveel ongekende mogelijkheden dat je het minimaal één keer in je leven meegemaakt wilt hebben.

Ontwikkelingen in Verbier

Verbier is het grootste en meest ontwikkelde dorp van Les Quatre Vallées. Het mondaine dorp heeft ontzettend veel te bieden, van fantastische hotels tot de meest prachtige chalets. De après-ski is iets anders dan in Oostenrijk, maar de beruchte Farinet-Après met een coverband wil je toch wel een keer in je leven meegemaakt hebben. Het nachtleven in Verbier bruist voor de liefhebbers, met populaire gelegenheden zoals de Farinet Lounge, Farm Club en voor de jongeren de Pub Mont Fort. Ook op wintersport naar Verbier? Boek je skivakantie in Verbier bij Chalet.nl, Interhome vakantiehuizen en Summit Travel (andere dorpen in Les 4 Vallées).

Nieuwe skiliften in Verbier

De laatste jaren zijn er diverse ontwikkelingen in Verbier geweest, we noemen er een paar op:

– Gondelbaan Le Châble – Bruson

Sinds 2013-2014 is er een directe gondelbaan verbinding vanuit Le Châble naar Bruson. Het kleine gebiedje van Bruson staat bekend om de zachte poedersneeuw en fantastische treeruns. Voor gezinnen die een dagje willen genieten van de rust is Bruson geweldig, houd er wel rekening mee dat er slechts een paar liften zijn.

– Gondelbaan Siviez – Plan du Fou

Sinds het winterseizoen van 2013 – 2014 is er een splinternieuwe gondelbaan vanuit Siviez naar de top van Plan du Fou. Niet alleen voor de skiërs in Nendaz is dit een geweldige ontwikkeling. Ook voor mensen vanuit Verbier of Veysonnaz is dit een fijne vernieuwing.

– Combi-mix Savoleyres

Het liftsysteem is volledig up-to-date op een nieuwe verbinding na. De oude Savoleyres staat al jaren op de nominatie om vervangen te worden. Het is de bedoeling om de lift te vervangen door een combi-mix van gondels en stoeltjes die vanuit Esserts/Hameau via een middelstation de top van Savoleyres moet bereiken. Maar al jaren ligt één chalet-eigenaar dwars. Zij heeft in 2016 nog een zaak gewonnen bij het federale hof. Maar de Savoleyres-lift moet vanwege z’n ouderdom in 2019 vervangen zijn. Dat betekent dat de bouw in 2018 moet beginnen. Het wordt dus spannend of die deadline gehaald wordt.

Skischolen in Verbier


In Verbier schieten de skischolen als paddestoelen uit de grond. Inmiddels is de teller de 10 al gepasseerd en dan praten we alleen over scholen die meer dan vijf leraren hebben. Hoewel de meeste skischolen promoten dat ze Nederlands spreken, zijn er hooguit twee of drie scholen waar je een Nederlandse leraar kunt vinden. Altitude Verbier heeft de meeste Nederlandse leraren. Meer informatie kun je vinden op Altitude-Verbier.com

Deel dit met je vrienden!