Ischgl bouwt nieuwe Silvretta Therme: wellnesscentrum met ijsbaan

Het mondaine skidorp Ischgl krijgt vanaf 2020 een nieuw wellnesscentrum met een ijsbaan: de Silvretta Therme. Op 5 september 2019 is de eerste schop de grond in gegaan. De bouw van het wellnesscentrum met twee ijsbanen kost 60 miljoen euro.

Artist impresion van de Silvretta Therme in Ischgl. © TVB Paznaun-Ischgl

Artist impresion van de Silvretta Therme in Ischgl. © TVB Paznaun-Ischgl

Initiatiefnemer van het project is de Silvrettaseilbahn AG, de liftmaatschappij in Ischgl. De Silvretta Therme krijgt een wellneszone, ruimtes voor evenementen en vergaderingen en een ijsbaan. Het complex moet een architectonische blikvanger worden en gaat in december 2022 open.

Silvretta Therme: wellness, schaatsen en vergaderen

De Silvretta Therme bestaat uit verschillende terrassen bestaan en krijgt een metalen buitenkant. Die weerspiegelt, afhankelijk van de hoek waaronder je kijkt, de lucht of het omringende berglandschap.

Het centrum wordt vijf verdiepingen hoog. Binnen komt een wellnessgedeelte van 1500 vierkante meter. Verder komt er een 320 vierkante meter grote fitnessruimte. De ontvangstruimten en zalen kunnen maximaal 650 gasten bevatten.

Op het dak komt een verwarmd buitenzwembad van 300 vierkante meter. En op de eerste verdieping loopt een 1300 vierkante meter grote ijsbaan rondom het gebouw, inclusief een ijstunnel.

De Silvretta Therme komt op de linkeroever van de Trisanna-rivier. Het complex wordt verwarmd zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. Bekijk hier meer sfeerbeelden.

Deel dit met je vrienden!

Reageer op dit artikel

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.