Shadow

Wintersport in een chalet aan de piste

Op wintersport in Frankrijk wilt u natuurlijk zoveel mogelijk skiën en snowboarden. Een chalet aan de piste is dan ideaal! Gelukkig heeft Frankrijk veel skigebieden waar u een chalet aan de piste kunt boeken.

Waar kun je een chalet aan de piste boeken?

Chalet aan de piste in Plagne Centre
Chalet aan de piste in Plagne Centre © Manu Reyboz.

Een van de grote voordelen van skien in Frankrijk is dat er heel veel skigebieden zijn waar de pisten dwars door het dorp lopen. In die skigebieden is dus veel keuze aan chalets aan de piste. In La Plagne en Les Arcs (beiden skigebied Paradiski), maar ook in Val Thorens, Les Menuires, Courchevel, La Tania (alle gelegen in skigebied Les Trois Vallees) kunt u makkelijke en chalet aan de piste huren . Dat geldt ook voor Alpe d’Huez, Les Deux Alpes, Avoriaz, Chatel en in wat mindere mate voor Les Gets. Deze laatste drie dorpen liggen in skigebied Les Portes du Soleil.

Een chalet aan de piste boeken

Er zijn diverse aanbieders bij wie u een chalet aan de piste kunt boeken. Bij Summit TravelChalet.nl, Travelski, Sunweb en Totally Snow/Husk vindt u een enorme keuze om een chalet aan de piste in Frankrijk te boeken. Chalet.nl heeft het aanbod aan chalets aan de piste in de winter van 2021-2022 zelfs nog uitgebreid. Bij Skichalets.nl kunt u ook een chalet aan de piste met catering boeken. U hoeft dan niet zelf te koken!

Een chalet aan de piste: de voordelen

Wintersport in een chalet aan de piste heeft eigenlijk alleen maar voordelen. U doet ’s ochtends voor de deur van uw chalet aan de piste uw ski’s of snowboard onder en glijdt zo de piste op. Ski in, ski out heet dat. Aan het eind van een heerlijke dag wintersport skiet u tot aan de voordeur van uw chalet. U stapt zo van de piste uw chalet binnen zonder dat u hoeft te lopen of een skibus hoeft te nemen. Bovendien kunt u met een chalet aan de piste makkelijk ’s middags even terug skien voor de lunch. Lunchen in uw chalet is vaak goedkoper dan lunchen op de berg. Ook bij slecht weer heeft een chalet aan de piste voordelen. U kunt namelijk een uurtje gaan skien en bent direct weer terug als u er genoeg van heeft. En een chalet aan de piste is helemaal geweldig als uw chalet zich bevindt aan een piste die ook ’s avonds geopend is.

Chalet aan de piste met groep

Maar een chalet aan de piste heeft meer voordelen, zeker als u met een grote groep bent. Vaak wil niet iedereen de hele dag skien of willen sommige mensen in de groep een uurtje uitslapen. Met een chalet aan de piste is dat geen probleem. De rest van de groep kan alvast de piste op en na verloop van tijd bij het chalet langs te skien om te kijken of de rest van de groep toch weer mee wil. Bovendien is het erg gezellig om bij uw chalet aan de piste met een groep de après-ski te vieren.

Nadelen van een chalet aan de piste

Zijn er ook nadelen van een chalet aan de piste? Eigenlijk maar twee. Absolute beginners hebben niet veel voordeel van een chalet aan de piste, tenzij het een hele makkelijke piste is. En het kan zijn dat u bij een chalet dat aan de piste ligt uw auto niet kunt parkeren en dus wat meer met uw bagage moet sjouwen.

Tip: Heeft u een chalet aan de piste geboekt, dan heeft u de auto doorgaans niet nodig. Kies er daarom eens voor om met de trein of het vliegtuig op wintersport te gaan. Het is comfortabel en vaak goedkoper dan u denkt.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Deel dit met je vrienden!