Ga naar de inhoud

Wintersportgenot voor gezinnen in de Wildkogel-Arena

De Wildkogel-Arena in het Oostenrijkse Salzburgerland hoort al jaren bij de beste skigebieden van de wereld tot 80 kilometer. Omdat 85 procent van de afdalingen bestaat uit rode of blauwe pistes, is de Wildkogel-Arena een ideaal skigebied voor families.

Skigebied Wildkogel-Arena telt 75 kilometer aaneengesloten skipisten en ligt tussen de Zillertal Arena (met oa Gerlos en Königsleiten), de Kitzbüheler Alpen en Nationalpark Hohe Tauern. Vanuit de dorpen Neukirchen am Großvenediger en Bramberg am Wildkogel vertrekken gondels die je naar 2100 meter hoogte brengen.

Via een uitgekiend netwerk van liften en pistes kun je door naar de Frühmesser, met 2235 meter de hoogste top in het skigebied. Op de hoge flanken van de Frühmesser en de Braunkogel liggen met name rode pistes. Op de lager gelegen delen, boven het bergstation van de Wildkogelbahn en op de Wildkogel Alm liggen vooral blauwe pistes. Bekijk de pistenkaart van de Wildkogel-Arena.

Ideaal skigebied voor gezinnen en herintreders

Het bergstation van de Wildkogelbahn is een soort epicentrum van tal van activiteiten. Hier vertrekken diverse sleepliften, er zijn een paar bars en een restaurant, het is het vertrekpunt voor winterwandelaars en vlakbij liggen het familypark, een fotopunt en de skimovie. Op die laatste piste kun je jezelf laten filmen, waarna je later je eigen skiverrichtingen kunt terugkijken. Al met al is de Wildkogel-Arena een ideaal familieskigebied voor beginners, kinderen en wintersporters die al een tijdje niet meer op de ski’s hebben gestaan, de zogeheten Wiedereinsteiger.

85 procent van de pisten in de Wildkogel-Arena bestaat uit rode of blauwe pisten. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg
85 procent van de pisten in de Wildkogel-Arena bestaat uit rode of blauwe pisten. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg

Veel onderscheidingen voor de Wildkogel-Arena

Het uitstekende aanbod aan voorzieningen dat Wildkogel-Arena de wintersportgast biedt, is niet onopgemerkt gebleven. Op het Duitse Skiresort, het grootste wintersport testportal ter wereld, kreeg de Wildkogel-Arena 16 onderscheidingen in alle relevante categorieën, waaronder het aanbod voor beginners, gezinnen en kinderen. De testers gaven echter ook vijf sterren voor liften en kabelbanen, sneeuwzekerheid, prepareren van de pistes, hygiëne, milieuvriendelijkheid, berggastronomie en accommodatie bij de pistes. Resultaat: de Wildkogel-Arena behoort tot de “beste skigebieden van de wereld tot 80 kilometer piste” – en tot de ideale bestemmingen voor een wintervakantie met het gezin waarbij zowel ouders als kinderen volledig aan hun trekken komen.

Speels skiën met Skimovie en Speedcheck

De Wildkogel-Arena grenst aan Nationalpark Hohe Tauern en wordt omringd door de hoogste bergen van Oostenrijk. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg
De Wildkogel-Arena grenst aan Nationalpark Hohe Tauern en wordt omringd door de hoogste bergen van Oostenrijk. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg

Het skigebied Wildkogel-Arena ligt in een natuurlijk keteldal, zodat je elkaar weer makkelijk kunt opzoeken, bijvoorbeeld om te lunchen. het panorama-bergrestaurant. Verder is er een groot aanbod aan skilessen, waarbij de mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia de kleinsten spelenderwijs leren skiën. In de Wildkogel-Arena zijn er al minicursussen voor driejarigen. De wat grotere kinderen zijn ijverig bezig op de oefenliften en -pistes in het dal en in de Kogel-Mogel kinderlanden van de skischolen aan de bergstations, waar skicarrousels en transportbanden zijn.

In het kinderrestaurant van het panorama-bergrestaurant van de Wildkogel bergliften kunnen de kinderen tussendoor een energieboost. Met de professionele skileraren hebben ze het skiën meestal al na drie dagen onder de knie.

Skiën in de Wildkogel-Arena: fun voor de hele familie

Het Family Funpark en de funslope in de Wildkogel-Arena. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg
Het Family Funpark en de funslope in de Wildkogel-Arena. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg

Wie al wel goed kan skiën kan de Skimoviepiste af. In de Racer’s Corner van het panorama-bergrestaurant kunnen je je gefilmde afdaling bekijken en met een kritische blik analyseren. De Wildkogel-Arena is bovendien het eerste skigebied van de regio met een Speedcheckpiste. Je kunt hier checken wie de snelste is op de ski’s. Het Familypark met steile bochten, sneeuwgolven en een reusachtig slakkenhuis zorgt voor een extra portie fun, en op de schansen en boxen van de Funslope ontwikkelen freestylers en snowboarders heel easy hun persoonlijke slopestyle.In de gratis app “BB Wildkogel” vinden gezinnen alle actuele informatie over de weers- en sneeuwomstandigheden, evenementen, webcams en openingstijden van de Wildkogel bergliften.

Wildkogel-Arena sneeuwzeker skigebied

Sneeuwzekerheid wordt voor steeds meer wintersporters een belangrijk selectiecriterium bij het uitkiezen van een skigebied. Ook op dat punt heeft de Wildkogel-Arena z’n zaakjes op orde. Begin december 2022 lag er al een mooie laag natuursneeuw op de pistes. En dankzij de aanleg van het nieuwe opslagmeer Braunkogel kan 85 procent van de piste-oppervlakken technisch worden besneeuwd. Dat garandeert sneeuwzekerheid van december tot na Pasen.

Duurzaam op wintersport in de Wildkogel-Arena

Ook duurzaamheid is voor skigebieden een thema, dat de Wildkogel-Arena overigens al jaren geleden heeft opgepakt. Een groot deel van de energiebehoefte voor de werking van de Wildkogel bergliften komt van hernieuwbare bronnen. Een nieuwe fotovoltaïsche installatie levert stroom voor de werking van de 8-persoonsgondellift en het dalstation van de Smaragdbahn. Tijdens de openingstijden van de kabelbaan rijdt de klimaatvriendelijke elektrische trein eLINER tussen de dalafdaling en het dalstation van de Wildkogelbahn. Alleen al het fantastische uitzicht op de omliggende bergwereld door de grote panoramavensters maken de rit tot een belevenis. Met de eLINER kiest de Wildkogel-Arena als partner van het KlimaAktiv-programma voor klimaatvriendelijke mobiliteit.

De langste verlichte rodelbaan ter wereld

Met de hele familie rodelen op de 14 kilometer lange rodelbaan. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg
Met de hele familie rodelen op de 14 kilometer lange rodelbaan. © Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg

Maar de Wildkogel-Arena heeft nog een sterke troef: de langste verlichte rodelbaan ter wereld. De Smaragd- of de Wildkogelbahn brengt de rodelaars naar het startpunt. Op vrijdag is de Smaragdbahn voor rodelaars zelfs tot 18.30 uur geopend en de rodelbaan zelf is elke dag tot 22.00 uur verlicht. Tussen de start en de finish liggen pittige 14 kilometer en 1300 meter hoogteverschil. Ambitieuze rodelaars leren de perfecte bocht- en remtechniek in de wekelijkse rodelworkshop. Zo kun je nog efficiënter aan je persoonlijke afdalingsrecord werken.

Overigens: bij het rodelen, “Skimoving” of carven op de dalafdaling naar Neukirchen kun je badges verzamelen en daarmee deelnemen aan de Wildkogel Cup. En op de ijsbanen in Neukirchen en Bramberg kun je pirouettes draaien tot het licht uitgaat.

Wandelen tussen de Wildkogel en de dalen van het Nationaal Park

Ook winterwandelaars kiezen de mooiste panoramaberg van deregio Pinzgau als uitgangspunt. Het panorama op het geruimde wandelpad tussen de bergstations van de Smaragdbahn, Wildkogelbahn en Gensbichlalmbahn is prachtig. Aan de tegenoverliggende kant van de Alpenhoofdkam staan de “groten” van het Nationaal Park Hohe Tauern op een rijtje, waaronder de Großglockner (3798 m) als hoogste berg van Oostenrijk en de Großvenediger (3657 m) als hoogste berg van Salzburg. Buiten de gebaande paden gaat het op “stille zolen” door de ongerepte valleien van het Nationaal Park.

Wild voeren

Bezoek met de rangers van het Nationaal Park de wilde en romantische Sulzbachtäler-valleien, het dal Hollersbachtal en het zonnige dal Dürnbachtal. Per tractortrein en na een korte wandeling bereik je de voederplek van de wilde dieren in het dal Habachtal. Bijna als in de bioscoop kun je vanuit een paviljoen met een enorme glasgevel in alle stilte en van heel dichtbij de machtige herten, gemzen, hindes en hertenjongen observeren die naar de voederplaatsen komen. Deze bijzondere vakantie-ervaring zal je altijd bijblijven. ‘s Nachts worden in de Wildkogel-Arena regelmatig de fakkels aangestoken, als jonge en minder jonge Wildkogelgasten samen met wandelgids Harald door de winternacht wandelen en ter afsluiting met snowtubes over de heuvel suizen. www.wildkogel-arena.at

Praktische informatie Wildkogel-Arena

  • Skiliften open Periode: 08.12.22 – 11.12.22, 16.12.22 – 16.04.23
  • Openingstijden dagelijks vanaf 08.30 uur (vanaf 01.02 vanaf 08.15 uur), laatste dalrit 16.30 uur
  • Skipas voor 1 dag: volw. 57,50 euro / kinderen 28,00 euro 6-daagse skipas: volw. 283,00 euro / kinderen 138,50 euro. Bekijk alle skipasprijzen.
  • Langste verlichte rodelbaan van de wereld (14 km, 1300 hoogtemeters) – dagelijks verlicht tot 22.00 uur
  • Laatste bergrit 16.15 uur: volw. 15,50 euro / kinderen 7,50 euro, dagpas: volw. 38,50 euro / kinderen 19,00 euro
  • Elke vrijdag avondbergritten voor rodelaars tot 18.30 uur met de Smaragdbahn vanuit Bramberg (avondbergritten niet in de skipas inbegrepen). Alleen bij geschikte weersomstandigheden!

Alle informatie over de Wildkogel-Arena vind je op de Nederlandstalige site. Op de site van de Wildkogel-Arena kun je ook accommodaties boeken.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole