Shadow

Met de hele familie op wintersport in de Wildkogel-Arena

Tussen Frühmesser, Pfeifferköpfl, Braunkogel, Gensbichl- en Ganzeralm liggen de 75 kilometer skipistes van de Wildkogel-Arena. Dit familieskigebied scoort aan de lopende band hoge beoordelingen en is door beoordelingssite Skiresort uitgeroepen tot “wereldwijd toonaangevend skigebied tot 80 km piste”. Wat heeft dit familieskigebied allemaal te bieden?

Een van de mooie dingen van de Wildkogel-Arena is de ligging. Het skigebied ligt aan de voet van de Großvenediger, een van de hoogste bergen van Oostenrijk, en aan de rand van Nationalpark Hohe Tauern. Ook de allerhoogste berg van het land, de Großglockner, is vanuit de Wildkogel-Arena alom te zien.

Wildkogel-Arena op en top familieskigebied

Een ander pluspunt van de Wildkogel-Arena is dat het een echt familieskigebied is. Van die 75 kilometer skipisten is 85 procent een rode of blauwe afdaling. Dat maakt de Wildkogel-Arena populair bij beginners, families en wintersporters die na een lange tijd van afwezigheid voor het eerst weer op de latten staan. Mede dankzij een nieuw stuwmeer bij het bergstation op de Gensbichalm kan tachtig procent van de pistes ’technisch’ besneeuwd worden zoals ze dat in Oostenrijk zeggen.

Afspreken bij het bergstation

De Wildkogel-Arena is een zogeheten keteldal, waardoor je makkelijk kunt afspreken om elkaar te ontmoeten bij een bergrestaurant, voor een gezellige 'Einkehr' bijvoorbeeld. © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg
De Wildkogel-Arena is een zogeheten keteldal, waardoor je makkelijk kunt afspreken om elkaar te ontmoeten bij een bergrestaurant, voor een gezellige ‘Einkehr’ bijvoorbeeld. © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

Omdat het skigebied van de Wildkogel-Arena in een keteldal ligt, kun je niet verdwalen. Dat maakt het makkelijk om met vrienden of familieleden af te spreken, bijvoorbeeld helemaal boven bij het bergstation of in het nieuw verbouwde bergrestaurant met uitzicht. Het is wel handig om vooraf even de gratis BB Wildkogel-app te downloaden, want die bevat handige informatie over liften, openingstijden en kaartjes.

’s Ochtends kun je vanuit de dorpen Neukirchen am Großvenediger of Bramberg met respectievelijk de Wildkogelbahn of de Smaragdbahn naar maximaal 2100 meter hoogte. Die Smaragdbahn heeft dankzij 24 extra cabines voor acht personen nog meer ruimte om wintersporters snel terug te brengen naar de pistes.

Leren skiën in de Kogel-Mogel kinderlanden

Voor kinderen is de Wildkogel-Arena een ideaal skigebied om te leren skiën. Dat kan in de ‘Kogel-Mogel-kinderländer’, de kinderskischolen met skicarrousel en transportbanden bij de bergstations. Met de mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia wordt het skiën voor de kleinsten gewoon leuker. Voor driejarigen zijn er al minicursussen.

De grotere kinderen zitten goed in de kindergebieden van de skischolen en zijn bij de professionele skileraren prima onder dak. Met een dag of drie hebben beginners al aardig de slag te pakken. Kids lunchen in het kinderrestaurant van het bergrestaurant met uitzicht. Daarna kunnen ze zich op het Skimovie-parcours laten filmen door een speciale videocamera en vervolgens in de Racer’s Corner van het bergrestaurant zichzelf op ski’s bewonderen. Lees meer over familievriendelijke skigebieden in Oostenrijk.

Freestylers en snowboarders verbeteren hun prestaties op schansen en brede boxen. Ook leuk om met z’n allen te doen: het nieuwe familie-funpark uitproberen.

Gezellige dingen om te doen na het skiën

Met de hele familie rodelen op de langste verlichte rodelbaan ter wereld in de Wildkogel-Arena © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg
Met de hele familie rodelen op de langste verlichte rodelbaan ter wereld in de Wildkogel-Arena © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

Ook als de skiliften gesloten zijn, kun je in de Wildkogel-Arena allerlei leuke dingen doen met de hele familie. In de Wildkogel-Arena ligt de langste, verlichte rodelbaan ter wereld, gelegen in de Wildkogel-Arena. De rodelbaan gaat over 14 kilometer en 1300 hoogtemeters van de Wildkogel naar Bramberg en is dagelijks tot 22.00 uur verlicht. Rodelaars komen bij het startpunt met de Wildkogel- en Smaragdbahn. Laatstgenoemde is op vrijdag voor rodelaars zelfs tot 18.30 uur geopend. Tips voor de perfecte bocht- en remtechniek komen langs in de regelmatige rodelworkshops.

Winterwandelen met uitzicht op de toppen van de Hohe Tauern

De Wildkogel-Arena: skiën tussen de 'drieduizenders' © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg
De Wildkogel-Arena: skiën tussen de ‘drieduizenders’ © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

Wie liever te voet geniet van de berglucht op de Wildkogel, slaat de winterwandelweg in tussen de bergstations van Smaragdbahn, Wildkogelbahn en Gensbichlalmbahn. Onderweg laat de mooiste berg met uitzicht in de Pinzgau de bergtoppen van de Hohe Tauern zien.

Sneeuwschoenwandelen en WildkogelAktiv-programma

Zoek je liever de rust en de stilte op in het winterse berglandschap? Ver van de geprepareerde paden kun je sneeuwschoenwandelen in de natuur in de dalen van het Nationaal Park. In het kader van het WildkogelAktiv-programma kun je met wandelgidsen de heel romantische Sulzbachtäler dalen, het dal Hollersbachtal en het dal Dürnbachtal ontdekken.

Fakkelwandeling en wild spotten

Een bijzondere belevenis is het voeren van het wild in het dal Habachtal: na een rit op de aanhanger van een trekker en een wandeling van slechts een kilometer kunnen de deelnemers vanuit een gezellig paviljoen met een grote glazen voorgevel kijken naar herten, hindes en hertenjongen. De dieren worden bijgevoerd omdat ze in de sneeuwrijke wintermaanden niet genoeg voedsel vinden. En ’s avonds kun je met de hele familie onder leiding van een gidsfakkelwandelingen maken, deels ook met aansluitende snowtube-race. Raadpleeg voor alle activiteiten, aanmeldingslocaties etcetera de gratis BB Wildkogel-app.

Prijzen winnen in de Wildkogel Cup

Al die activiteiten ondernemen wordt nog leuker dankzij de deze winter geïntroduceerde Wildkogel Cup. Wie bij het rodelen, “skimoving” of carven over de dalafdaling naar Neukirchen badges verzamelt, kan meteen winnen. Bij de grote finale aan het einde van het seizoen zijn er leuke verrassingen voor alle deelnemers.

Je auto heb je tijdens je wintersportvakantie in de Wildkogel-Arena eigenlijk niet nodig. De Wildkogel-Arena is partner van het Oostenrijkse KlimaAktiv-programma. Meest zichtbare onderdeel daarvan is de elektrische trein eLiner die je tijdens de openingstijden van de skiliften van de dalafdaling in Neukirchen naar het dalstation van de Wildkogelbahn brengt.

Alle informatie over wintersport met de hele familie in de Wildkogel-Arena is terug te vinden op de Nederlandstalige website van de Wildkogel-Arena.

Praktische informatie Wildkogel-Arena

Bergliften Wildkogel-Arena Openingstijden: 10-12-2021 t/m 22-04-2022, dagelijks vanaf 08.30 uur (vanaf 01-02 vanaf 08.15 uur), laatste dalrit 16.30 uur
Skipas voor één dag: volw. 52,50 euro / kind 25,50 euro. 6-daagse skipas: volw. 258 euro / kind 126 euro
Langste verlichte rodelbaan van de wereld (14 km, 1.300 hoogtemeters) – dagelijks verlicht tot 22.00 uur
Laatste bergrit 16.15 uur: volw. 14 euro / kind 7 euro, dagkaart: volw. 35 euro / kind 17,50 euro
Elke vrijdag de rit omhoog voor rodelaars verlengd tot 18.30 uur met de Smaragdbahn in Bramberg (avondritten niet in de skipas inbegrepen!)

Uiteraard houden alle accommodaties, liften, horecagelegenheden etcetera aan de nieuwste coronamaatregelen in Oostenrijk.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.