Shadow

Ultieme wintersport vakantie met kinderen in Val Gardena

Wintersport met kinderen kan nogal een uitdaging zijn. Waar ga je naartoe, welk hotel kies je, hoe vind je een goede skischool en hoe zorg je er voor dat ze zich vermaken als het een tijdje slecht weer is? Als ze ergens het antwoord weten, dan is het wel in het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel, dat diverse keren is uitgeroepen tot het beste familiehotel ter wereld.

Het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel staat in Ortisei in skigebied Val Gardena in Zuid-Tirol, een Duits-talige regio in Noord-Italië. Nu denken veel Nederlanders dat skigebieden in Italië heel ver weg liggen, maar dat valt reuze mee. Val Gardena ligt op nog geen duizend kilometer vanaf Utrecht, heel wat dichterbij dus dan veel Franse skigebieden en zelfs nog dichterbij dan sommige skigebieden in Oostenrijk.

Wintersportvakantie in Val Gardena: mooie pistes en lekker eten

Op wintersport met kinderen? Ga skiën in Val Gardena. © Skigebiedengids.nl
Op wintersport met kinderen? Ga skiën in Val Gardena. © Skigebiedengids.nl

We zijn er al diverse keren geweest en het skigebied is wat ons betreft een echte aanrader. Je skiet hier in de Dolomieten, een prachtig gebergte dat er heel anders uit ziet dan de Alpen aan de noordkant van de Brennerpas. De pistes zijn uitstekend, zeer gevarieerd en in de kerst van 2022-2023 lag er in de Dolomieten meer dan genoeg sneeuw. Dezelfde zuidenwind die aan de noordkant voor hoge temperaturen zorgde, bracht sneeuw aan de zuidkant van de Alpen, dus in Trentino, Zuid-Tirol en Oost-Tirol. Als je bedenkt dat je op de pistes in Val Gardena ook nog eens ontzettend lekker en uitermate betaalbaar kunt eten, dan snap je dat Val Gardena ook nog eens een budgetvriendelijke wintersportbestemming is. En hadden we al gezegd dat iedereen in Val Gardena Duits spreekt? Bij deze dan.

Wintersport in Italië: families op 1

Het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel in Ortisei in Zuid-Tirol is door Tripadvisor uitgeroepen tot het beste familiehotel ter wereld. © Hannes Niederkofler (Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel)
Het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel in Ortisei in Zuid-Tirol is door Tripadvisor uitgeroepen tot het beste familiehotel ter wereld. © Hannes Niederkofler (Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel)

Naast lekker eten staan ook families en kinderen in Italië op een voetstuk. Dat merk je ook in het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel. Dit is een echt familiehotel, sterker nog, als single of stel zonder kinderen word je niet toegelaten. Alles draait hier om ‘Family time’ en samen herinneringen maken. Overal in het hotel zie je faciliteiten voor kinderen. Neem bijvoorbeeld het Lino-land, het grote indoor-speelparadijs met onder meer een klimwand en een heus theater.

Professionele kinderopvang voor alle leeftijdsgroepen

Het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel biedt professionele kinderopvang voor alle leeftijdsgroepen. © Hannes Niederkofler / Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel.
Het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel biedt professionele kinderopvang voor alle leeftijdsgroepen. © Hannes Niederkofler / Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel.

Er zijn hier aparte opvanggroepen voor verschillende leeftijden. Baby’s worden apart opgevangen in de Baby Lino en krijgen daar hun eigen gezonde voeding. De opvang wordt gerund door professionele medewerkers en niet te vergeten door de mascotte muizen. Grotere kinderen kunnen los in het piratenland, in de mini-sportarena, met Lego spelen of knutselen. Tieners kunnen zich vermaken op de Plastation of Nintendo Wii, maar krijgen ook sportieve activiteiten aangeboden.

Genieten van de waterwerelden

Wie houdt van zwemmen, zit in het Cavallino Bianco Family Grand Spa Hotel ook helemaal goed. Het hotel heeft verschillende zwembaden, zowel binnenbaden als verwarmde buitenbaden en een babyba. Ook heel bijzonder is de Grotta Azura, een grot van blauwpaarse mozaïeken waar je in een groot bubbelbad zit en kunt luisteren naar het rustgevende geluid van golven.

Wellness voor het hele gezin, inclusief baby wellness

Het Cavallino Bianco Family Grand Spa Hotel in Ortisei biedt wellness voor de hele familie, van volwassenen tot baby's. © Hannes Niederkofler / Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel.
Het Cavallino Bianco Family Grand Spa Hotel in Ortisei biedt wellness voor de hele familie, van volwassenen tot baby’s. © Hannes Niederkofler / Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel.

De wellneszone in het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel biedt alles wat je van een spa-hotel mag verwachten. Verschillende sauna’s zoals een Alpensauna, een Tiroler sauna, een familiesauna, een caldarium, een tepidarium, een ijsfontein en een en een zoutwaterbad hebben allemaal hun eigen temperatuur en eigen sfeer. Maar het Cavallino biedt ook speciale wellness voor baby’s, kinderen en tieners aan. En dat vind je niet zo snel ergens anders. Ook schoonheidsbehandelingen en massages voor kinderen, tot baby’s aan toe, zijn mogelijk.

De eigen skileraren van het Cavallino Bianco gaan met de kinderen van het hotel naar de skipiste. Mascotte Lino is ook van de partij. © Hannes Niederkofler / Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel.
De eigen skileraren van het Cavallino Bianco gaan met de kinderen van het hotel naar de skipiste. Mascotte Lino is ook van de partij. © Hannes Niederkofler / Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel.

Natuurlijk ga je er in de winter lekker op uit, de bergen in. Ga lekker skiën of rodelen in de sneeuw, de pistes liggen aan de overkant van het hotel. De pistes in Val Gardena zijn aangesloten op de Sella Ronda, een prachtige toertocht rond het Sella Massief die prima te doen is als je een blauwe of rode piste af kunt. Of ga op pad met de eigen skileraren en wandelgidsen van het Cavallino. Het hotel kan ook voor je skipas zorgen.

Uitstekend en gezellig met z’n allen tafelen

Gezellig met z'n allen genieten en samen nieuwe herinneringen maken zijn belangrijk in het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel. © Hannes Niederkofler / Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel.
Gezellig met z’n allen genieten en samen nieuwe herinneringen maken zijn belangrijk in het Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel. © Hannes Niederkofler / Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel.

Zo’n winterdag sluit je je dag in het Cavallino af in een van de restaurants. Gezond, lekker en vooral gezellig samen eten staan in het Cavallino voorop. Dat betekent bijvoorbeeld ook gezonde hapjes voor baby’s en glutenvrije maaltijden. Op de kaart staan vooral Mediterrane en Zuid-Tiroler gerechten. Dat iedereen daarna slaapt als een roos, lijkt geen al te boude voorspelling.

Bekijk speciale arrangementen van het Cavallino Family Spa Grand Hotel op de site van het hotel.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.