Waar moet je op letten bij het kopen van skisokken?

Koude voeten of slobbersokken kunnen een mooie skidag volledig verknallen. Want met slecht zittende of natte sokken is het simpelweg niet lekker skiën. Waar moet je bij het kopen van skisokken op letten zodat je nooit meer koude voeten hebt?

Veel skiërs herkennen het beeld, of beter gezegd de geur: je doet na een lekker dag skiën je skischoenen open en je wilt je skisokken het liefst direct met het chemisch afval meegeven. De geur van zweetvoeten is niet te harden. Toch is het niet nodig om zweetvoeten of koude voeten te hebben als je tenminste een paar goede sokken koopt. Goede sokken houden je voeten namelijk warm en droog. Met gewone sokken aan skiën levert gegarandeerd natte, koude voeten op. Skisokken isoleren en zorgen er voor dat je nooit meer koude voeten hebt.

Comfortabele skisokken

Skisokken moeten net als elke andere sok comfortabel zitten, dus je moet geen ribbels voelen. Maar skisokken moeten ook lang zijn, bij voorkeur net iets langer dan de schacht van je skischoen. Je skischoen schuurt namelijk over je bovenbeen en dat kan in het ergste geval voor ontvelde schenen zorgen.

Dikke en dunne plekken

Let er bij het kopen van skisokken ook op dat de sokken niet te dik zijn. Een goede skisok is dik op je scheenbeen, de hiel en de bovenkant van je voet, omdat die plekken beschermd moeten worden tegen schuren. Maar op andere plekken moeten de sokken juist dun zijn.

Juiste maat skisokken

En natuurlijk moet de skisok de juiste maat hebben. Te strakke sokken zitten niet lekker en te grote sokken gaan lubberen of verdraaien. Ook mogen sokken niet gaan lubberen, want dank krijg je allerlei onaangename schuurplekken op je voet of been. Gooi ze dan gewoon weg. Een goede skisok is al verkrijgbaar vanaf een tientje.

Tot slot: ga je snowboarden? Doe dat dan niet met skisokken aan, maar koop een paar snowboardsokken (uiterst rechts op de foto). Een snowboarder belast zijn voeten heel anders dan een skiër dus de druk- en beschermplekken op de skisokken zitten ook op een andere plek.

Koop je skisokken online bij onder meer Coolblue en Topsnowshop.

Deel dit met je vrienden!