Shadow

Nieuwe gondel Val Gardena naar Sella Ronde

In skigebied Val Gardena, een van de twaalf skigebieden van de Dolomiti Superski, is zaterdag 7 december 2013 een nieuwe gondel geopend die het nog leuker maakt om de Sella Ronde te skiën. Ook de rode La Longia-piste van Seceda naar Ortisei is verbeterd. Dit is met 10,5 kilometer de langste piste van Val Gardena.

Bergstation van de Dantercëpies-gondel in Val Gardena © SkigebiedenGids.nl
Bergstation van de Dantercëpies-gondel in Val Gardena © SkigebiedenGids.nl

De Sella Ronda is een 26 kilometer lange skitocht rond het Sella-massief. Kun je een beetje behoorlijk skiën en ben je op wintersport in Val Gardena, dan mag je de Sella Ronda gewoon niet overslaan.

Nieuwe Dantercepies-gondel in Val Gardena

In Val Gardena is de Dantercepies gondellift verbeterd. De lift, een van de populairste in Val Gardena, kan nu drieduizend skiërs per uur vervoeren. De gondel vormt een belangrijke schakel in de 26 kilometer lange Sella Ronda, een skitocht rond het Sella Massief. Tijdens de tocht doe je plaatsen aan als Colfosco en Corvara in skigebied Alta Badia, Arabba en Sella Joch. Onderweg heb je prachtige vergezichten vanaf de Langkofel (3.181 m) en de Marmolada (3.343 m). De nieuwe Dantercepies-gondel is 2,5 kilometer lang en heeft grote ramen zodat je optimaal kunt genieten van het prachtige Dolomieten-landschap.

Enkele jaren geleden, in de winter van 2011-2012 werd de Passo Sella-stoeltjeslift geüpgrade van een drie naar een zespersoons stoeltjeslift. Ook die lift is een belangrijke verbinding in de Sella Ronda.

De Sella Ronda kan geskied worden door gemiddelde skiërs. Ervaren skiërs kunnen trouwens op sommige dagen de Sella Ronda ’s avonds skiën. Je moet dan om 18.00 uur uit Selva vertrekken en moet minimaal met twee personen zijn. Bekijk hier alvast de pistekaart van de Sella Ronde.

La Longia piste: langste piste van de Dolomieten

Verder is sinds het winterseizoen 2013 – 2014 de rode Longia-piste op bepaalde punten verbreed. De Longia-piste is met 10,5 kilometer de langste piste van de Dolomieten en loopt van de Seceda Alm tot onder Ortisei op 1.282 meter. Een gondel brengt je met een overstap naar een eitjeslift naar boven.

Deel dit met je vrienden!