Shadow

Skgiebied Jungfrau Region

Skigebied Jungfrau Region in het kanton Berner Oberland ligt tegen het schitterende decor van de Eiger, de Mönch en de Jungfrau en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Skigebied Jungfrau Region in cijfers

Mürren in de Jungfrau Region ©Jungfrau Region Tourismus.
Mürren in de Jungfrau Region ©Jungfrau Region Tourismus.

Het skigebied Jungfrau Region is verdeeld over de dorpen Grindelwald, Wengen, Mürren, Gimmelwald, Lauterbrunnen, Isenfluh en Stechelberg. Met name Wengen is bekend bij het grote publiek vanwege de internationale skiwedstrijden. Het skigebied Jungfrau Region telt 213 kilometer skipisten, honderd kilometer winterwandelpaden en vijftig kilometer aan rodelwegen. Met name de hogere pistes zijn pittig, terwijl de lagere pistes gemiddeld wat makkelijker zijn. De meeste dorpen in skigebied Jungfrau Region zijn via liften en pisten met elkaar verbonden. Bekijk de overzichtskaart van de Jungfrau Region. Het skigebied Jungfrau Region is doorgaans al geopend vanaf medio november.

Hotels en chalets in de Jungfrau Region

Op zoek naar een hotel, vakantiehuis of chalet in de Jungfrau Region? Kijk voor vakantiehuizen in de Jungfrau Region bij TUI, Interhome Vakantiehuizen, Summit Travel, Wintertrex en De Jong Intra. Een chalet in de Jungfrau Region vindt u bij chalet-specialisten als Chalet.nl. Hotels in de Jungfrau Region kunt u boeken bij Booking.com (Nederlandstalige site, veel keuze in last minute hotel aanbiedingen).

Skigebied Jungrau Region: Grindelwald

Grindelwald in de Jungfrau Region © Jungfrau Region Tourismus.
Grindelwald in de Jungfrau Region © Jungfrau Region Tourismus.

Het gletscherdorp Grindelwald ligt op 1034 meter hoogte aan de voet van de noordwand van de Eiger. Het is een langgerekt dorp met verspreid staande bebouwing. Grindelwald heeft behoorlijk wat voorzieningen, met onder meer een zwembad met wellnessfaciliteiten, een overdekte ijsbaan en een station.

Skien in Jungfrau Region: Wengen

Wengen in de Jungfrau Region © Jungfrau Region Tourismus.
Wengen in de Jungfrau Region © Jungfrau Region Tourismus.

Wengen ligt op 1274 meter hoogte op een zonneplateau omringd door de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. Vanuit Wengen heeft u een prachtig uitzicht op het Lauterbrunnental. Wengen is een dorp waar oude tradities in ere worden gehouden. Sinds 1893 konden de eerste toeristen met de Wengernalp tandradbaan vanuit het vierhonderd meter lager gelegen dal omhoog naar Wengen. In het dorp zijn oefenhellingen voor beginners terwijl gevorderden zo de Männlichen of de Kleine Scheidegg op gaan. Wengen is verder beroemd vanwege de World Cup –wedstrijden op de Lauberhorn.

Skigebied Jungfrau Region: Mürren

Mürren ligt op 1650 meter hoogte en staat bekend als de hoogste, permanent bewoonbare plaats in het kanton Bern. Ook Mürren ligt op een zonneplateau boven het Lauterbrunnental. Skiers kunnen terecht in het skigebied Mürren-Schilthorn dat 53 kilometer skipisten geldt. Niet-skiers kunnen schaatsen op de openlucht ijsbaan of aan curling doen. Verder beschikt Mürren over een overdekt zwembad en een wellnesscentrum. Bezoek ook het draaiende restaurant op de Schilthorn-Piz Gloria, waar eind jaren zestig opnamen zijn gemaakt voor de James Bond-film ‘On her Majesty’s Secret Service”. Ook spectaculair is de Skyline Walk bij terras op de Birg (2677 meter). Het bestaande terras is in de zomer van 2014 uitgebreid met een constructie van glas en staal boven een loodrechte afgrond.

Skien in de Jungfrau Region: Grimmelwald

Alleen al de aankomst in het op 1400 meter hoogte gelegen Grimmelwald is ronduit spectaculair met een gondel die u over de rotsen vervoert. Het autovrije en authentiek gebleven Grimmelwald is verbonden met skigebied Schilthorn. Skien, snowboarden of sleeën tot de voordeur van uw hotel of appartement is vaak mogelijk. Grimmelwald is vooral populair bij gezinnen met kinderen.

Skigebied Jungfrau Region: Skien in Stechelberg

Het idyllische Stechelberg ligt op 922 meter hoogte aan het begin Hintern Lauterbrunnental en beschikt over de enige gletscherwaterval in Europa. Via het Unesco-wandelpad komt u in het grootste natuurbeschermingsgebied van Zwitserland. Skien kan in de skigebieden van Mürren-Schilthorn en Wengen. Langlaufers kunnen hier gebruik maken van een mooie route naar het Lauterbrunnendal.

Reizen naar skigebied Jungfrau Region

De Jungfrau Region ligt centraal in Zwitserland op ongeveer 870 kilometer van Utrecht. U kunt het beste rijden via Keulen, Straatsburg, Basel, Bern en Interlaken.

Meer informatie over skien in de Jungfrau Region is te vinden op Myjungfrau.ch, Grindelwald.ch, Wengen.ch en Lauterbrunnen.ch.

Vergelijk skigebied Jungfrau Region met andere skigebieden in Zwitserland.

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.