Ga naar de inhoud

Wintervakantie in Fins Lapland

Fins Lapland is geen doorsnee winterbestemming. Lange winters, een Arctische natuur, besneeuwde wildernis en natuurlijk het Noorderlicht. Een wintersportvakantie in Fins Lapland is meer dan alleen skiën.

wintervakantie Fins Lapland

Fins Lapland wordt steeds populairder bij Nederlandse wintersporters. Hanna-Mari Talvensaari, directeur Marketing en verantwoordelijk voor het Lapland the North of Finland project, weet wel waarom. “Reizigers van nu staan steeds vaker open voor nieuwe en bijzondere ervaringen. Fins Lapland is één van de laatste wildernissen, waar je kunt genieten van zowel de pure en ongerepte natuur als comfortabele hotels en unieke restaurants.”

Lange winter in Fins Lapland

De winter start als eerste in Fins Lapland en is uitzonderlijk lang. Het aantal sneeuwdagen varieert van 175 tot soms wel 225 dagen per jaar. Je kunt dus een flink aantal maanden per jaar op wintersport in Finland.

Wintervakantie in Fins Lapland populair bij Nederlanders

Uit onderzoek van Lapland- The North of Finland blijkt dat 70% van de Nederlanders vooral de schone lucht, prachtige landschappen en Lapse natuur waardeert. Hoewel de skipistes in Fins Lapland geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden, is een wintervakantie in Fins Lapland meer dan alleen maar skiën. Populair zijn bijvoorbeeld husky- en sneeuwscootertochten door de ongerepte natuurlandschappen van Fins Lapland. Of ga eens ‘ice-floaten’: in een waterdicht duikpak drijven in een wak. Ook het Noorderlicht, een spectaculair natuurwonder dat 200 dagen per jaar te bewonderen is, is geliefd bij de Nederlandse reiziger. Boek zelf een wintervakantie in Fins Lapland bij onder meer TUI, De Jong Intra, Voigt Travel en Scandinavië-specialist BBI-Travel.

Nieuw is de trend om ‘wild food’ te proberen. Bij ‘wild food’ worden natuurlijke ingrediënten op een unieke manier gecombineerd.

Winterse activiteiten in Fins Lapland

Behalve skiën zijn er natuurlijk nog andere manieren om te genieten van de natuur in Fins Lapland. Maak een huskytocht, ga op pad met een sneeuwscooter of geniet van de rust van een sauna in de sneeuw.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *
Tags:
Geoptimaliseerd door Optimole