Ga naar de inhoud

De beste apres ski hits op een rij

Skiën kan helaas niet het hele jaar door, althans niet buiten. Maar genieten van de beste apres ski hits kan gelukkig wel het hele jaar, en je hoeft er niet eens voor naar de Alpen. Wij zetten de beste apres ski hits voor je op een rij. Dus schenk die glazen nog een keer vol, gooi die handjes de lucht in, en geniet van deze apres ski nummers.

Ischgl is een après-ski hotspot in de Alpen © SkigebiedenGids.nl
Ischgl is een après-ski hotspot in de Alpen © SkigebiedenGids.nl

Krijg jij net als geitenhoeder annex skileraar Rudi de kriebels zodra de eerste sneeuwvlokken vallen? En gaat het dan bij jou om ‘Skifoan‘ of de après-ski? Voor menige wintersporter is de après-ski minstens zo belangrijk als het skiën zelf. Dorpen als Gerlos, Mayerhofen, Ischgl, Kirchberg en Westendorf hebben een reputatie als het gaat om après-ski. En eerlijk is eerlijk. Après-ski kan een hele leuke manier zijn om na een dag op de piste op te warmen. En de lokale bevolking leren kennen, vooral die leuke skileraar, gaat natuurlijk ook heel makkelijk bij een biertje in de après-ski bar. Meebrullen met een paar Duitse of Oostenrijkse apres ski hits is een prima manier om je Duits te verbeteren, toch? Want zelfs met een stuk in je kraag (en dan bedoelen we niet die Oostenrijkse serveerster in een veel te blote dirndl-jurk) weet je altijd nog wel wat het antwoord is op de vraag: ‘Wie heisst die Mutter von Nikki Lauda?” (spoiler-alert: Mama Laudaaa). Tuurlijk, lokale cultuur opdoen, best belangrijk tijdens een vakantie. Maar het gaat gewoon om keihard feesten. Maar thuis of onderweg naar apres ski hits luisteren helpt je ook om die herinneringen aan je wintersport vakanties levendig te houden. En je krijgt direct zin om een aanbieding voor je volgende skivakantie te boeken.

Wat zijn de beste apres ski hits?

Hieronder vind je een aantal après-ski nummers die wat ons betreft niet mogen ontbreken in een overzicht van de beste apres ski hits. Wat de beste apres ski hit is, is voor iedereen weer anders. Onze favoriet blijft toch nog altijd ‘Anton aus Tirol‘ van DJ Ötzi. Vaak is geprobeerd om dit succes te kopiëren. Met wisselend succes zoals blijkt uit deze Nederlandse vertaling en ook Antonia aus Tirol valt wat ons betreft in de categorie ‘überfout’. Nee, het samenstellen van deze lijst was soms best afzien.

Duitstalige apres ski hits

Ook bij onze Oosterburen weten ze wat apres ski is. En hoe! Luister maar even naar ‘Das Rote Pfefd van Markus Becker’

en ‘Hey wir willen die Eisbären sehen’

En de hit ‘Johnny Däpp’ bewijst dat zelfs een nummer dat eerder een Caraïbische sfeer uitstraalt, het toch heel goed kan doen als après-ski nummer. Deze clip maakt echt elke kantoorslaaf jaloers. Let ook op het foute luchtbed.

Van dit nummer is inmiddels ook een versie voor boze boeren: Johnny Deere.

Après -ski in Amsterdam? Ja dat kan! Luister maar naar deze apres ski hit van onze Oosterburen notabene.

Maar er zijn ook hele mooie Duitstalige apres ski hits en schlagers waarmee je elke après-ski hut op z’n kop krijgt. Denk aan nummers als ‘Hulapalu’ van Andreas Gabalier.

En zijn in plat-Oostenrijks dialect gezongen ‘I sing a Liad für Di’ is ook voor Nederlanders prima te verstaan, luister maar:

Het nummer ‘Was fur eine geile Zeit’ van Ben Zücker is een regelrechte ode aan de wintersport. Je heeft alles in zich wat wintersport zo leuk maakt.

En ook het ‘Atemlos durch die Nacht’ is op zich geen lied dat je meebrult, maar doet het toch goed als apres ski song. Sterker nog, Hélène Fischer is een wereldster die met haar vlotte schlagermuziek de wereld heeft veroverd.

Nederlandstalige apres ski hits

Veel Nederlanders gaan in de krokusvakantie op wintersport. In het zuiden valt die voorjaarsvakantie samen met carnaval. En dat is de reden dat veel carnavalsnummers het ook prima doen als Nederlandstalige apres ski hits. Apres-ski hits en carnavalskrakers hebben dan ook veel met elkaar gemeen. Het moet gaan om lekkere meedeiners, je moet er de polonaise op kunnen doen en de tekst moet natuurlijk niet al te moeilijk zijn. Je moet ‘m ook kunnen meebrullen met een paar biertjes achter de kiezen. Zo lang je nog het woord ‘Tomatenplukkers‘ uit je strot kunt krijgen, kun je dit hele nummer meezingen. En een beetje platvloers mag best. Sterker nog, een apres-ski hit mag best behoorlijk fout zijn, zo fout dat je er in het dagelijks leven niet naar zou willen luisteren. Behalve dan die ene week per jaar op wintersport.

Beluister onderstaande carnavalskrakers die het ook goed doen in de après-skibar.
Sex met die Kale

De vloer is lava (oa snollebollekes)

Haar naam was Hans

De Kneu

De dochter van de Groenteboer

Dikke tieten Kartoffelsalat

Liever te dik in de kist

Schatje mag ik je foto

en ook van Gebroeders Ko: Helikopter

En ook de Lasso-song mag in dit rijtje niet ontbreken

Daar is ook een Duitstalige versie van dus je kunt leuk met andere kroegtijgers meebrullen.

En deze lijst met apres ski hit is natuurlijk niet compleet zonder Het Feestteam met ‘Ik neem je mee’

Maar niet alleen in het zuiden des lands weten ze hoe een goede apres ski hit moet klinken. We ook nog deze voor je, een echte Jordanese tranentrekker: ‘We hebben een woonboot’

Klassieke apres ski hits

En dan zijn er ook nog die apres ski hits die nooit als apres-ski-nummer gemaakt zijn, maar het wel heel goed doen in de après-skibar. Een klassieker die in dit overzicht van apres ski hits niet mag ontbreken is dan ook Marianne Rosenberg: ich bin wie Du

en natuurlijk de Hermes House Band I will Survive.

En je hoeft geen muzikaal genie te zijn om te kunnen voorspellen dat ‘Leef’ van André Hazes jr. alles in zich heeft om ook een après ski klassieker te worden.

En nog eentje: ‘I Like to move it’ van Real 2 Real

En ook de zomerse klanken van DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas doen het prima in de sneeuw: Zakka Zakka en schudden met die billen!

En als je de Duitse taal niet machtig bent, kun je altijd nog ‘lalalla’ meebrullen met ‘Bergje op, Bergje af‘, ‘Kontebonke‘ en ‘Hutje op de hei‘, twee apres ski hits van de Alpenzusjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole