Ga naar de inhoud

Skigebied Crans Montana: skigebied met super mogelijkheden

Crans Montana is een fantastisch skigebied: hoog gelegen, sneeuwzeker, veel kilometers skipisten, zeer zonnig en een prima après-ski.

skigebied Crans Montana Skipiste

Skigebied Crans Montana in Wallis is een van oudsher bekend skigebied. Crans en Montana waren vroeger twee aparte plaatsen, waarbij Crans het chiquere dorp was. In Montana ging het er allemaal wat gemoedelijker aan toe. Hoewel beide dorpen tegenwoordig aan elkaar geplakt zijn, hebben de kernen van Crans en Montana nog steeds hun eigen karakter behouden, waarbij Crans zelfs een bijna stedelijke flair heeft. Even buiten Montana liggen de buurtschappen Barzettes-Violettes en (iets verder weg) Aminona. Vanaf de Bellalui heeft u een schitterend uitzicht op de Mont Blanc. De top van de Bellalui is nog makkelijker te bereiken doordat in het wintersportseizoen 2010-2011 een nieuwe vierpersoons stoeltjeslift twee andere liften heeft vervangen.

Skigebied Crans Montana

Crans Montana is een uitstekend skigebied dat skiers en snowboarders van elk niveau wat te bieden heeft. Het skigebied van Crans Montana loopt van 1500 meter tot 3000 meter hoogte (de top van de Plaine Morte-gletscher) en is dus een sneeuwzeker skigebied. Desnoods kunnen 251 sneeuwkanonnen ingezet worden om het skigebied wit te houden. En volgens de Skiprijs-Index van Holidu behoort Crans Montana tot de drie goedkoopste skigebieden in Zwitserland in 2021-2022.

Skiseizoen Crans Montana

Het skiseizoen in Crans Montana start al vroeg. Al vanaf de tweede helft van november zijn de hoogste skiliften open. Vlak voor kerst gaat het hele skigebied Crans Montana open. Rond medio april gaan de liften weer dicht.

Skigebied Crans Montana: skipisten en skiliften

Het skigebied telt 140 kilometer skipisten. Dat is onderverdeeld in 55 kilometer makkelijke blauwe pisten, zeventig kilometer rode pisten en vijftien kilometer zwarte pisten. Daardoor is het skigebied van Crans Montana interessant voor uiteenlopende typen skiers en snowboarders. Het skigebied van Crans Montana telt 28 skiliften. Snowboarders vinden in Crans Montana een boardercross en een funpark. Sinds de winter van 2011-2012 is de sneeuwtuin bij het middenstation van de Signal niet langer gereserveerd voor klanten van de skischool. Dat betekent dat iedere beginner daar kan leren skiën. Het gebied is afgescheiden van de Verdets-piste, zodat ook kinderen daar een veilige omgeving hebben. Leren skiën in Crans Montana kan bij een van de vijf skischolen.

Hotels en chalets in Crans Montana

Scherpe aanbiedingen voor hotels en chalets in Crans Montana vindt u onder meer bij Snowtrex. Kijk ook op Booking.com voor last minute hotel en chalet aanbiedingen naar Crans Montana. Vakantiehuizen en chalets in Crans Montana zijn te vinden bij Chalet.nl, Interhome, Belvilla en Chalet.nu.

Reizen naar Crans Montana: trein, auto of vliegtuig

Crans Montana ligt op circa 965 kilometer vanaf Utrecht. U kunt met de auto rijden via Arnhem, Frankfurt, Straatsburg en Basel. Vervolgens rijdt u via Bern, Freiburg, Montreux, Martigny en Sion naar Crans Montana. Vliegen naar Crans Montana kan ook. Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld bij Crans Montana is het vliegveld van Genève op 180 kilometer. Vergelijk prijzen van vliegtickets naar Genève. In Sion, op 30 kilometer van Crans Montana, is een regionaal vliegveld. U kunt vanaf het vliegveld van Geneve met de trein naar Crans Montana.

Skipassen in Crans Montana

Voor de skipassen in Crans Montana is het wintersportseizoen verdeeld in een hoogseizoen en twee laagseizoenen. In het hoogseizoen is voor de uitslapers een grote variatie aan dagkaarten te koop die tussen 11.00 en 12.30 uur zelfs per kwartier kunnen ingaan. Buiten het hoogseizoen kunnen groepen vanaf drie personen al korting krijgen op een groeps-skipas. Kinderen, studenten en senioren kunnen korting krijgen op de skipassen.

Crans Montana: skiën en meer

Behalve skien en snowboarden is er in Crans Montana nog meer te doen. De après-ski is er van een behoorlijk niveau, er zijn een aantal discotheken en nachtclubs, er is een bowlingbaan, een bioscoop en er is een casino. Verder kunt u curlen, klimmen in de indoor-klimhal, indoor-tennissen, schaatsen op twee ijsbanen, hondensledetochten maken en aan snowrafting doen. Ook kunt u langlaufen op de gletsjer en op maar liefst vier plekken kunt u aan indoor-golf doen. Voor de liefhebbers is er ook nog een modeltreinmuseum. Langlaufers vinden in Crans Montana 19,5 kilometer aan loipen en er is 65 kilometer aan winterwandelpaden.

Meer informatie over skigebied Crans Montana is te vinden op de site van het verkeersbureau van Crans Montana. Op wintersport naar skigebied Crans Montana? Vergelijk skigebied Crans Montana met andere skigebieden in Zwitserland

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.