Shadow

Start skiseizoen Franse skigebieden

De eerste skigebieden in Frankrijk zijn sinds september 2016 weer open. Hieronder een lijst met data van de officiële start van de wintersport in Frankrijk en het skiseizoen 2016 – 2017. Wanneer gaan in jouw favoriete Franse skigebied de skiliften open?

Start skiseizoen Franse skigebieden © Jean-Michel Hytte
Overzicht met openingsdata van de Franse skigebieden © Jean-Michel Hytte

De primeur als eerste skigebied in Frankrijk open te gaan is meestal voor Tignes. Het skigebied van Tignes, in L’Espace Killy, is al eind september open gegaan. Het hele skigebied Espace Killy van Tignes en Val d’Isère is eind november 2016 officieel open. Tijdens de herfstvakantie kon je al skiën op de gletscher in Les Deux Alpes. De rest van het skigebied gaat open vanaf 3 december 2016 en sluit pas 29 april 2017. Het skiseizoen in Val Thorens in skigebied Les Trois Vallees loopt van 26 november 2016 tot 1 mei mei 2017, maar de liften draaien al vanaf 19 november. Dankzij overvloedige sneeuwval zijn veel skigebieden al eerder open gegaan dan gepland.

In veel skigebieden is de start van het skiseizoen reden voor feesten en grote evenementen. Dat gebeurt onder meer in Val Thorens en Alpe d’Huez. Wil jij zo’n openingsfeest bijwonen? Kijk dan voor aanbiedingen bij Wintertrex, Totally/Husk en Snowtime.

Start skiseizoen 2016 – 2107 Les Trois Vallées en Val d’Isère

Eind november en in  de eerste week van december 2017 gaan nog veel meer skigebieden open. Op 19 november gaan de skiliften open in Les Houches bij Chamonix. Op 26 november 2016 gaan de liften draaien in onder meer Montgenèvre (in skigebied Via Lattea), Val d’Isère, in de hoogste delen van Les Gets en in de wintersportplaatsen Ax-les-Thermes, Grand Tourmalet, Les Angles en Peyragudes. Die laatste vier skigebieden liggen in de Pyreneeën.

Vanaf 3 december kan er in nog meer Franse skigebieden geskied worden. Dan start het skiseizoen in in Alpe d’Huez, Auron, de hogere delen van Autrans en Chabanon, Chamrousse in de Isere, de hogere skipisten in Combioux, Isola 2000, Les 2 Alpes, Les Saisies (gedeeltelijk open), Mégève (gedeeltelijk open), Praloup (gedeeltelijk open), Val d’Allos le Seignus (deels open), Val d’Allos la Foux (alleen hoge pistes open), Vaujany en Villard de Lans/Correncon. In Serre Chevalier Vallée gaan de skiliften woensdag 7 december 2016 open.

Skigebieden open vanaf 10 december: Paradiski en Les Trois Vallées

Weer een week later, in het weekend van 9 en 10 december 2016, start het skiseizoen in nog meer plaatsen: Vars, Valberg (gedeeltelijk open), St. Martin de Belleville, Risoul, Puy Saint-Vincent, Praloup, Peisey-Vallandry, Meribel, Les OrresLes Ménuires, Les Arcs – Bourg St. Maurice in skigebied Paradiski, La Sauze, La Rosiere, La Plagne. Flaine, Avoriaz 1800 en Courchevel.

Nog een week later, in het weekend van 17 december gaan ook de overige skigebieden in Frankrijk open. Dat is dus een week voor de kerstvakantie.

De data zijn afkomstig van de verkeersbureaus in de skigebieden en het Frans verkeersbureau. Het is uiteraard mogelijk dat skigebieden eerder opengaan als er eerder voldoende sneeuw ligt. Lees ook alles over de sluiting van de Franse skigebieden in 2017.

Deel dit met je vrienden!