Spring Week in Tignes: skien in de meivakantie 2018

Spring Week in TignesIn de meivakantie staat het Franse Tignes nog volop in het teken van wintersport! Dit is voor gezinnen met kinderen de ideale gelegenheid om te ontsnappen aan de drukke en vaak duurdere kerst- en krokus weken en toch nog te kunnen genieten van de sneeuw. In de meivakantie wordt namelijk van 28 april tot 5 mei 2018 het kindvriendelijke evenement de Spring Week in Tignes georganiseerd.

Aangename temperaturen en prijzen tijdens Spring Week in Tignes

Een van de voordelen van in de meivakantie op wintersport gaan is de aangename temperatuur. U kunt vast genieten van de lentezon en van de lange dagen. Naast dat de drukte wordt vermeden zijn de prijzen in deze tijd van het jaar erg voordelig. Voorheen stond de Spring Week bekend als de Snow Fam Week of de Kids Ski Week.

De Spring Week is het rustige zusje van de Dutch Week in Val Thorens. Waar de Dutch Week een stampvol programma van feesten en optredens kent, heb je tijdens de Spring Week veel meer tijd om zelf activiteiten te ondernemen. Ook kunnen er ski- en snowboardlessen geregeld worden. Meer informatie lezen en een Spring Week arrangement boeken kan bij Snowtime.

Skiën en boarden in Tignes

In het sneeuwzekere gebied Tignes dat is gelegen op 2100 meter is er een enorm skigebied met 150 kilometer piste om te ontdekken. Het skigebied van Tignes biedt veel mogelijkheden. Er is een groot aanbod van lange en brede blauwe pistes waar beginners rustig op kunnen skiën. De gevorderden skiërs zullen hier ook niets te kort komen, Het skigebied kent een enorm hoogte verschil, genoeg zwarte pistes, een snowpark en off piste gebieden. Tijdens de Meiweek is het merendeel van de pistes en liften open.

Espace Killy dit jaar ook geopend in de meivakantie

Dit jaar is het grootste deel van Espace Killy skigebied ook tijdens de meivakantie geopend. Bij de meeste reisaanbieders boekt u een wintersport vakantie met accommodatie inclusief skipas. Met die skipas heeft u toegang tot het skigebied van Tignes. Deze skipas is eenvoudig uit te breiden is naar de grotere pas voor het gehele Espace Killy skigebied. De skipassen voor kinderen onder de vijf jaar zijn gratis!

Uw verblijf tijdens de Spring Week in Tignes

Aan de voet van het skigebied Espace Killy liggen de dorpjes Tignes Le Lac en Tignes Val Claret. Deze dorpen liggen aan de weerszijden van een natuurlijk bergmeer en zijn via skiliften en pistes met elkaar verbonden. Er rijden gratis pendelbussen rond in Tignes, aangezien Tignes een autovrij dorp is.

In Tignes zijn veel chalets, hotels en appartementen met voor ieder wat wils. Appartementen gelijk aan de piste, dicht in het centrum gelegen of hotels met extra luxe zoals wellness behandelingen en sauna’s. Tignes ligt op 1100 kilometer van Utrecht en is goed te bereiken met het eigen vervoer, door de periode van het jaar is het rustiger op de weg.

Spring Week in Tignes: skien in de meivakantie 2018
2.7 (53.33%) 3 votes

Deel dit met je vrienden!