Shadow

Slot skiseizoen in Frankrijk 2017

Het skiseizoen 2016-2017 moet nog beginnen, maar toch krijgt de redactie van SkigebiedenGids.nl regelmatig vragen wanneer het skiseizoen 2016-2017 sluit. Onderstaand een lijst met data van het einde van het skiseizoen per skigebied.

slot skiseizoen in Frankrijk
In Val Thorens sluit het skiseizoen heel laat. © C.Cattin OT Val Thorens

Helemaal onterecht is de vraag wanneer de liften sluiten natuurlijk niet. Veel liefhebbers van wintersport in Frankrijk willen meerdere keren per jaar. En als je weet wanneer de opening van het skiseizoen is, wil je ook weten wanneer het einde is. Daartussen kun je dan nog wintersport met kerst of wintersport in de krokusvakantie plannen.

Sluiting Franse skigebieden: Val Thorens en Tignes

In veel Franse skigebieden zijn de skiliften tot 14 of 17 april 2017 open. Maar wie er een echt lang seizoen van wil maken, kan terecht in Val Thorens en Tignes. In die skidorpen sluiten de liften pas op 1 mei (Val Thorens) of zelfs 8 mei 2017 (Tignes). Dat betekent dat je in de meivakantie nog kunt skiën, want die valt in 2017 voor heel Nederland van 22 tot en met 30 april. In Val Thorens wordt het skiseizoen 2016-2017 afgesloten met de Dutch Week. En ook in Tignes is het einde van het skiseizoen reden om een week lang te feesten. Kijk voor aanbiedingen naar evenementen en slotfeesten in de Franse skigebieden bij Husk.

De data over het einde van het skiseizoen 2016-2017 zijn afkomstig van het Frans verkeersbureau. Het kan natuurlijk altijd zijn dat de weersomstandigheden ervoor zorgen dat het einde van het skiseizoen in een bepaald skigebied eerder valt dan voorzien. Wij zijn er derhalve niet verantwoordelijk voor wanneer in een van de Franse skigebieden de liften in het seizoen 2016-2017 eerder sluiten.

Slot skiseizoen in Frankrijk vanaf maart 2017

De eerste skiliften in Frankrijk sluiten vanaf 12 maart 2017 in St Pierre de Chartreuse/Le Planolet, gevolgd door die in St Jean Montclar op 19 maart 2017. Vanaf 26 maart sluiten de skiliften in Thollon les Mémises, in Alpe du Grand Serre en in, Ventron, La Bresse en Gérardmer in de Vogezen. In Serre-Eyraud en St Maurice sur Moselle stoppen de liften op 31 maart. In de Pyreneeën sluiten de skiliften tussen 2 en 9 april. Alleen in Les Angles blijven de skiliften nog draaien tot 17 april. Op 2 april sluiten de liften in Val d’Allos le Seignus, Meaudre, La Sauze, Combloux, Chabanon, La Giettaz, Beuil les Launes, Autrans en in St. Colomban de Villards. Een paar dagen later, op 7 april draaien de liften voor de laatste keer in Praz sur Arly, Les Saisies, Flumet, Areches Beaufort, Albiez-Montrond en Notre Dame de Bellecombe.

Skiën tot begin april

Maar vanaf 9 april gaat het hard en sluiten er meer skigebieden in Frankrijk. In Villard de Lans/Correncon, Valberg, St Sorlin d’Arves in Les Sybelles (vanaf 14 april), St François Longchamp, Les 7 Laux, Aillons – Margeriaz, Brides  Les Baines (15 april), Crest-Voland Cohennoz, Le Dévoluy, La Norma, Le Corbier en Morzine, Valloire en Valmenier Weer een paar dagen later, vanaf 17 april, is het uit met de winterpret in Vars, Val d’Allos la Foux, Samoens, Ste Foy Tarentaise, St, Gervais Mont-Blanc, Risoul, Puy Saint-Vincent, Praz de Lys, Sommand, Praloup, Pralognan La Vanoise, Morillon, Orcières Merlette, Mégève, Les Orres, Les Karellis, Les Houches, Les Gets, Les Carroz d’Araches, La Tania, Courchevel, Chamrousse, Bessans en Auris en Oisans.

Sluiting Franse skigebieden half april

Wie in de tweede helft van april wil lenteskiën, kan dan nog tot 21 april 2017 terecht in Alpe d’Huez (22 april), Auron (23 april), Avoriaz 1800, Champagny en Vanoise, Châtel, Flaine, Isola 2000, La Plagne, La RosièreLe Grand Bornand, Les Arcs, Les Contamines Montjoie, Les Menuires, Méribel, Montchavin les Coches, Montgenèvre, Peisey Vallandry, Saint-Martin de Belleville, Serre Chevalier Vallée, Val Cenis Vanoise en Vaujany.

Einde skiseizoen 2017 eind april

Eind april 2017 sluiten de liften in Les 2 Alpes (29 april), La Clusaz (30 april) en Bonneval sur Arc (28 april). In Val Thorens en Val d’Isère is het slot van het skiseizoen op 1 mei 2017. En daarna zijn alleen in Tignes de skiliften open tot 8 mei 2017.

Deel dit met je vrienden!