Ga naar de inhoud

Skien in Winterberg: nieuwe skiliften en sneeuwkanonnen

Skiën in Winterberg in het Sauerland is een stuk sneeuwzekerder geworden, omdat er miljoenen geïnvesteerd zijn in de aanleg van sneeuwkanonnen.

Skiliften Winterberg

Daarmee is Winterberg, als hart van de Wintersport Arena Sauerland, het belangrijkste skigebied ten noorden van de Alpen. Skien in Winterberg is immens populair bij Nederlanders. Na Berlijn en Düsseldorf is het Sauerland voor Nederlanders de derde toeristische bestemming in Duitsland.

Winterberg: skiën op dikbesneeuwde pisten

Helaas was het skiën in Winterberg afhankelijk van de weergoden, maar die hebben steeds minder te zeggen over de sneeuwhoogtes in Winterberg. Door de aanleg van grote waterbekkens en sneeuwkanonnen kan in skigebied Skiliftkarussell Winterberg, het grootste skigebied van Winterberg, 95 procent van de 32 pisten kunstmatig besneeuwd worden. Ook in de skigebieden in Skidorf Neuastenberg, Altastenberg, Züschen en de Ruhrquellenlift in Winterberg zijn sneeuwkanonnen geplaatst.

Skiën in Winterberg: Nieuwe skiliften

Behalve in sneeuwkanonnen is er het afgelopen jaar ook flink geïnvesteerd in nieuwe skiliften in Winterberg. Er zijn maar liefst zeven nieuwe stoeltjesliften bij gekomen. Op onder meer de Bremberg is nu ook het in- en uitstappen makkelijker gemaakt doordat de stoeltjeslift afgekoppeld kan worden. Lees hier of de skiliften in Winterberg open zijn.

Makkelijker skiën in Winterberg voor kinderen

Ook voor kinderen is skien in Winterberg een stuk leuker geworden. Zo zijn in Altastenberg twee nieuwe rollende tapijten bij de kinderskischool aangelegd. Boek alvast in het Nederlands je skiles in Winterberg.

Skien in Winterberg? Boek een voordelig hotel!

Op zoek naar een hotel of appartement in Winterberg? Kijk even bij Snowtrex, Upland ParcsBelvilla of op de Nederlandstalige site van Booking.com. U vindt hier ook last minute aanbiedingen voor hotels in Winterberg.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geoptimaliseerd door Optimole