Shadow

Roter Hahn: wintersport en boerderijvakanties in Zuid-Tirol

Op zoek naar een leuke wintersportaccommodatie, maar heb je geen zin in een standaard-hotel of –appartement? Kijk dan eens naar de boerderijen van Roter Hahn: wintersport op de boerderij!

Roter Hahn wintervakantie

Onder de naam ‘Roter Hahn’ verenigt de ‘Südtiroler Bauernbund’ 1.500 authentieke vakantie’boerderijen’ in Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse Alpen. De Roter Hahn-organisatie is opgericht in 1999. Tachtig procent van het beschikbare aanbod aan accommodaties bestaat uit appartementen. De overige twintig procent zijn gastenkamers. In plaats van een sterrenklassificatie hanteert Roter Hahn een bloemen-indeling, waarbij vier bloemen de hoogste klassificatie is.

Kwaliteitslabel boerderijvakanties

Een boerderij die het Roter Hahn kwaliteitslabel mag voeren, biedt haar gasten zoveel meer dan alleen een verblijf op een boerderij. Met meer comfort en diversiteit in activiteiten dan in eerste instantie de naam doet vermoeden. Alle accommodaties zijn kleinschalig. Per boerderij mogen maximaal vier appartementen en zes kamers worden aangeboden. Ook moeten de boeren hun gaste verse, eigengemaakte producten aanbieden.

Alle 1.500 locaties zijn werkende boerderijen. Elke boerderij heeft zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en het houden van dieren, andere zijn gespecialiseerd in fruitteelt of wijnbouw met prachtige wijngaarden op de hellingen van de zuidelijke Alpen. De gasten hebben volop de gelegenheid om met het leven op de boerderij kennis te maken. En heerlijke zelfgemaakte producten, zoals melk, kaas, appelsap, brood, jam en nog veel meer, zelf te proeven. Op de boerderij met dieren mogen kinderen helpen met het voeren van de beesten, eieren rapen, melken of het veedrijven.

Wintervakantie en wintersport op de boerderij

Veel boerderijen hebben een bepaald thema. Zo zijn er ook boerderijen die een prima uitvalsbasis vormen voor een wintersportvakantie in Zuid-Tirol. De Roter Hahn-boerderijen liggen allemaal tussen de 200 en 1900 meter hoogt. Dat maakt diverse Roter Hahn-boerderijen uiterst geschikt voor een wintervakantie. Diverse boeren bieden dan ook winterse activiteiten aan: Van sneeuwschoenwandelen tot ijszeilen. Van rodelen tot paardrijden. Mocht je toch behoefte hebben om te skiën, het zeer rustige Zuid-Tirol leent zich daar uitstekend voor. Op de site van Roter Hahn staat een lijst van ruim tachtig boerderijen die in de buurt van de skipistes liggen.

Gastronomie op de boerderij

Gastronomie is één van de pijlers van Roter Hahn. Daarnaast is ook veel aandacht voor actieve vakanties en wellness thema’s. Ook is de boerderij een goed vertrekpunt om de omgeving te ontdekken. De boerderijen worden door gezinnen gerund die goed weten in te spelen op de wensen van hun gasten. Vakantie op één van de boerderijen staat garant voor plezier voor jong en oud.

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.