Ga naar de inhoud

Top of the Mountain concerten geannuleerd om coronavirus

De Top of the Mountain concerten in Ischgl worden in verband met het coronavirus afgelast. Evenementen met meer dan honderd personen zijn in heel Oostenrijk verboden. Het skigebied van Ischgl gaat vanaf zaterdag 14 maart voor de rest van de winter dicht. In Ischgl bleek een barman het coravirus te hebben, waardoor ook gasten besmet werden.

De Top of The Mountain Closing-concerten worden gehouden op de Idalp in Ischgl. © SkigebiedenGids.nl
De Top of The Mountain Closing-concerten worden gehouden op de Idalp in Ischgl. © SkigebiedenGids.nl

De Top of the Mountain-concerten in Ischgl in het Paznauntal in Tirol zijn uitgegroeid tot een begrip onder liefhebbers van wintersport en muziek. Elke keer weet Ischgl topartiesten te strikken. Het Top of the Mountain Closing Concert zou op 2 mei 2020 verzorgd worden door Eros Ramazzotti, maar dat gaat dus niet door. Het Top of the Mountain-concert is al 25 jaar de opening van het wintersportseizoen in Ischgl. Maar inmiddels is er ook een Top of the Mountain Easter Concert met Pasen (ook geannuleerd) en het Top of the Mountain-concert aan het eind van het seizoen, de zogeheten Top of the Mountain Closing Concerten. De concerten vinden afwisselend in het dorp of op de top van de Idalp plaats.

Artiesten van wereldformaat op Top of the Mountain concerten

Met de Top of the Mountain-concerten weet Ischgl niet de minste artiesten naar wat waarschijnlijk wel het hipste wintersportdorp van Tirol te halen. Wereldartiesten zoals Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes, Lionel Richie, The Pussycat Dolls, Rihanna, Gabriella Cilmi, Leona Lewis, Katy Perry, Gossip, Roxette, Scorpions en James Blunt beklommen in Ischgl het Top-of-the-Mountain-podium voor een uniek popconcert in de sneeuw. Sommigen van hen, die in warme gebieden wonen, moesten ter plekke nog even naar één van de vele wintersportshops om last minute nog winterkleding te kopen, omdat ze niet aan optredens in de sneeuw gewend waren. Grote foto’s sieren nog de gangen van de Dorfbahn, de ondergrondse lopende banden die je heel comfortabel van de ene gondel naar de andere gondel brengen.

Top of the Mountain Concert 2020

Zucchero-ijssculptuur in Ischgl ter gelegenheid van 25 jaar Top of the Mountain concerten © SkigebiedenGids.nl
Zucchero-ijssculptuur in Ischgl ter gelegenheid van 25 jaar Top of the Mountain concerten © SkigebiedenGids.nl

Per skiseizoen zijn er inmiddels drie Top of the Mountain Concerten in Ischgl: een openingsconcert bij de start van het skiseizoen, een Easter-concert met Pasen (in het buitenland heeft men een week paasvakantie) en het slotconcert. Het Top of The Mountain Closing Concert wordt in 2020 verzorgd door Eros Ramazzotti. Het optreden van de Italiaan staat gepland op 2 mei 2020. De Top of the Mountain Concerten zijn gratis bij te wonen op vertoon van je skipas.

Het Top of the Mountain concert bijwonen

Ook zo’n weergaloos Top of the Mountain Concert bijwonen? Met een vliegticket naar Innsbruck ben je er zo. Vanaf Eindhoven en Amsterdam werden in het verleden extra vliegtuigen naar Innsbruck ingezet voor het Top of the Mountain concert. Het is nog niet bekend of dat in 2020 ook weer gebeurt. Bekijk prijzen van vliegtickets. NS International laat ook dag- en nachttreinen rijden naar Innsbruck. Je kunt dan overstappen op de trein naar Landeck-Zams en bij het station lijnbus 4240 naar het Paznauntal nemen.

Een hotel boeken in Ischgl doe je onder meer bij TUISummittravel en Booking.com.

Het succes van de Top of the Mountain concerten is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels trappen ook andere skigebieden in Tirol het nieuwe skiseizoen af met feesten en popconcerten. Ook komen er steeds meer slotfeesten zoals het DutchWeekend in Saalbach/Hinterglemm.

Het bericht PUR op Top of the Mountain concert in Ischgl verscheen eerst op WintersportOostenrijkGids.nl.