Shadow

Olympisch snowboarden en freestyle skiën in Livigno

De Olympische Winterspelen 2026 worden deels in Livigno gehouden. © Livigno Tourist Promotion Board/Communigate
De Olympische Winterspelen 2026 worden deels in Livigno gehouden. © Livigno Tourist Promotion Board

De Italiaanse wintersportplaats Livigno is tijdens de Olympische Winterspelen van 2026 gastheer voor de freestyle en snowboard wedstrijden. De Olymische Winterspelen van 2026 worden in Milaan, Cortina d’Ampezo en deels ook in Livigno gehouden.

De bekendmaking van de toewijzing van de Winterspelen 2026 kwam op 24 juni, een van de eerste tropische dagen in Nederland. In Livigno worden aan de Mottolino-zijde de volgende freestyle onderdelen afgewerkt: Ski Halfpipe, Ski Slopestyle, Ski Big Air, Snowboard Halfpipe, Snowboard Slopestyle, Snowboard Big Air. Het skigebied rondom de Carosello 3000 staat in het teken van de Aerials en Moguls en in het gebied Sitas – Tagliede worden de reuzen parallel slalom, de ski cross en snowboard cross georganiseerd. Eind van de middag maakte de IOC-commissie in het Zwitserse Lausanne de moeilijke keuze tussen de laatste twee kandidaten, Zweden en Italië.

Olympische infrastructuur

Ook voor gewone wintersporters is het fijn dat een deel van de Olympische Spelen in Livigno gehouden wordt. De komst van zo’n evenement, of een wereldkampioenschap skiën, betekent namelijk dat er flink geïnvesteerd wordt in voorzieningen als skiliften, pisten en hotels. Het is nog niet bekend wat Livigno op dit vlak van plan is.

Deel dit met je vrienden!

Beoordeel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.