Shadow

Japanse haute cuisine vindt onderdak in nieuwe Trofana Alm in Ischgl

Bezoekers van het wintersportdorp Ischgl in het Tiroler Paznauntal hebben er een nieuwe culinaire hotspot bij. In de vernieuwde Trofana Alm is sinds enige tijd het nieuwe restaurant Koya te vinden: Japanse haute cuisine by Klaus Brunmayr.

De oude Trofana Alm in Ischgl was jarenlang het vaste ankerpunt van kroegtijgers en liefhebbers van Oostenrijkse après-ski in optima forma. Ook kon je in de Trofana Alm uit eten gaan. In 2020 heeft de hoteliersfamilie Von der Thannen, die ook eigenaar zijn van het aangrenzende 5* Superior Gourmet & Relax Resort Trofana Royal, de oude Trofana Alm helemaal laten slopen en opnieuw laten bouwen. In de nieuwe Trofana Alm tref je nu een aantal restaurants aan, waaronder op de eerste verdieping het Japanse restaurant Koya.

Japanse cuisine en brasserie van het hoogste niveau

In de nieuwe Trofana Alm is op de eerste verdieping het Japanse fine dining restaurant Koya by Klaus Brunmayr te vinden. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR
In de nieuwe Trofana Alm is op de eerste verdieping het Japanse fine dining restaurant Koya by Klaus Brunmayr te vinden. © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR

Het culinair-creatieve genie achter Koya is Klaus Brumayr. Hij is geen onbekende in de Ischgler horeca, want hij is ook de man achter de Lucy Wang sushi-brasserie aan de Dorfstrasse in Ischgl, vlakbij de Silvretta Bahn. Met het nieuwe Koya wil Brunmayr een Japanse cuisine & brasserie van het hoogste niveau neerzetten.

Klaus Brunmayr: thuis in high-end gastronomiebedrijven

Sterrenchef Klaus Brunmayr is kind aan huis in de topkeukens van deze wereld. Hij leerde het vak van onder meer Alfons Schubeck, Joël Rebouchon in Las Vegas en Gordon Ramsay in Londen. Tijdens zijn loopbaan leidde hij restaurant Tristan in Puerto Portals op Mallorca en dus de Lucy Wang-restaurants in Ischgl, Innsbruck en Puerto Portals. Bovendien is hij een van de meestgevraagde conceptontwikkelaars voor high-end gastronomiebedrijven.

Sushi-meesterwerkjes

Koya by Klaus Brunmayr in Ischgl © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR
Koya by Klaus Brunmayr in Ischgl © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR

En daarvan zijn er nogal wat in Ischgl, want het dorp scoort elk jaar met diverse chefs hoog in de ranglijsten van Gault & Millaut. In het nieuwe KOYA verwent Klaus Brunmayr zijn gasten in een klein, gezellig kader met delicatessen van het hoogste niveau. Zodra het winterseizoen in Ischgl van start gaat, verleiden ware sushi-meesterwerkjes je smaakpapillen.

Nieuwe Trofana Alm

De nieuwe Trofana Alm © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR
De nieuwe Trofana Alm © Gourmet & Relax Resort Trofana Royal SUPERIOR

Trofana Alm is het toonbeeld van alpiene gezelligheid en wordt beschouwd als een van de beroemdste eetgelegenheden of “Einkehren” in het Alpengebied. Sinds 1988 is het restaurant synoniem voor gastvrijheid en culinaire hoogstandjes op de plek in het dorp waar de skiërs hun laatste schwung maken. Deze winter presenteert de populaire Trofana Alm zich volledig vernieuwd. Ultramoderne techniek en alpiene chic mengen zich met eeuwenoud hout en Tiroolse steen. Het culinaire aanbod in Trofana Alm gaat van knapperige pizza’s uit de steenoven tot traditionele Tiroolse en alpiene lekkernijen – en met het nieuwe KOYA komen nu ook fijne delicatessen uit het Verre Oosten op je bord.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons op Facebook en Instagram.

Privacy *

Deel dit met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.