Gratis skiles voor beginners in Hautes-Alpes

Voor het eerst op wintersport? Frankrijk biedt diverse mogelijkheden voor beginnende skiërs, van speciale pistes tot gratis skiles en skiles in het Nederlands.

beginnerspiste Val d'Isère

Beginnerspiste in Val d’Isère © Andyparant/ OT Val d’Isère

Om in alle rust het skiën of snowboarden onder de ski te krijgen, hebben diverse Franse skigebieden gereserveerde zones voor beginners. Val d’Isère, dat samen met Tignes deel uitmaakt van het grote skigebied L’ Espace Killy, biedt zo’n zone aan. Deze zone, speciaal voor onervaren skiërs en snowboarders, bevindt zich in het hart van het populaire skigebied.

Voor het eerst skiën: Avoriaz

De wintersportplaats Avoriaz, dat een van de dorpen is in het 650 kilometer grote skigebied Les Portes du Soleil, biedt zelfs een geheel aangepast programma voor beginners aan. Wie voor het eerst kennismaakt met wintersport wordt vanaf zijn aankomst begeleid bij het reserveren van skilessen, het uitzoeken van het juiste skimateriaal en skipas. Ook biedt Avoriaz een speciale piste aan voor beginnende skiers. En mocht skiën nou toch niet bevallen, dan bieden de Franse wintersportplaatsen diverse andere sportieve- en culturele activiteiten.

Voor het eerst skien: Gratis skilessen in de Hautes-Alpes

Deze winter biedt het gebied Hautes Alpes gratis skilessen voor beginners aan. Voor elk verblijf buiten de schoolvakantie kunnen wintersporters gebruik maken van 6 halve dagen skiles. De aanbieding wordt aangeduid door de term Effet Ski Cool. Bekende dorpen in Les Hautes Alpes zijn Devoluy, Serre-Chevalier, Risoul, Vars, Gap en Les Orres.

Voor het eerst op wintersport? Skiles in het Nederlands

De tijd dat je in Frankrijk alleen skiles kon krijgen in het Frans of in steenkolen-Engels, is echt voorbij. In zo’n dertig verschillende wintersportplaatsen in Frankrijk biedt men skilessen in het Nederlands aan. Lees verder in welke skigebieden Nederlandstalige skiles wordt aangeboden.

Gratis skiles voor beginners in Hautes-Alpes
5 (100%) 1 vote

Deel dit met je vrienden!