Shadow

Dit zijn de regels voor milieustickers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Ieder jaar trekken veel wintersportliefhebbers met de auto naar de Alpen om te genieten van het prachtige landschap en de vele activiteiten. De auto is daarbij één van de meest gebruikte vervoersmiddelen naar de populaire skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Met de auto op wintersport? Schaf vooraf online de juiste milieustickers en vignetten aan. © Vignet-bestellen.nl

Voordat de reis kan beginnen, dienen er een aantal zaken geregeld te worden. Denk aan geldige Milieustickers voor Frankrijk of Duitsland en/of de welbekende tolvignetten voor Zwitserland en Oostenrijk. In elk land gelden weer andere regels omtrent milieustickers en tolvignetten:

Milieusticker Duitsland

Milieustickers worden steeds populairder in Europa. Niet omdat automobilisten ‘m graag op de auto willen plakken, maar omdat steeds meer wintersportgebieden milieuzones invoeren om luchtvervuiling tegen te gaan. Je kunt er vanuit gaan dat je na een lange periode mooi windstil winterweer met luchtvervuiling te maken krijgt.

Zo zijn de milieuzones in Duitsland te herkennen aan een bord met daarop de tekst ‘Umweltzone’. Iedereen die zo’n milieuzone inrijdt, heeft een Milieusticker Duitsland nodig. Het is aan te raden om deze voor vertrek bij een online aanbieder te bestellen.

Milieusticker in Frankrijk: Ecovignet Crit’Air

Ook in Frankrijk heb je in verschillende steden en gebieden ook een milieusticker nodig. De Fransen kennen permanente en tijdelijke milieuzones met daarbij zes verschillende raamstickers. Welke Milieusticker Frankrijk je nodig hebt, hangt af van wat voor type voertuig je hebt, de uitstoot en de leeftijd. Het is een redelijk ingewikkeld gebeuren, maar de website VignetBestellen.nl heeft het goed uitgelegd. Lees meer over de regels voor milieustickers in Frankrijk.

Vignet Zwitserland

Als je op skivakantie in Zwitserland gaat, dan dien je een Vignet Zwitserland te hebben. Dit tolvignet heb je nodig om over de nationale snelwegen te mogen rijden en door een aantal tunnels te rijden. Die verplichting geldt als je op vakantie gaat naar Zwitserland, maar ook als je op doorreis bent naar Italië bijvoorbeeld.

Vignet voor Oostenrijk

Oostenrijk kent ook een autobahnvignet. Sinds december 2017 is het Vignet Oostenrijk alleen nog digitaal beschikbaar. Dit digitale vignet is volledig gekoppeld aan je kenteken, waardoor je in tegenstelling tot bovenstaande raamstickers dus geen vignet meer op je voorruit hoeft te plakken. Het is mogelijk om een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar te bestellen. Sinds de zomer van 2019 controleert de politie in Tirol op sluipverkeer dat door de dorpen wil rijden. Daardoor zijn er minder mogelijkheden om het Oostenrijkse autobahnvignet te omzeilen.

Voorkom wachttijden, koop online!

Vaak kan je vlakbij de grens een vignet of milieusticker kopen. Je zal dan wel even moeten stoppen wat eigenlijk zonde is van de tijd, zeker als je niet hoeft te tanken. Vooral tijdens het wintersportseizoen ontstaan er namelijk lange wachtrijen bij de grensovergangen, maar ook bij tankstations in Zuid-Duitsland. Daarnaast scheelt het een bezoekje aan de lokale ANWB winkel.

Hoe fijn is het dan dat je gewoon simpel, makkelijk én online de benodigde raamstickers kan kopen?! VignetBestellen.nl heeft een overzicht van de milieuzones en regels per land. Daarnaast is de Nederlandstalige klantenservice is iedere werkdag telefonisch bereikbaar via +31(0)20-2149577 en helpt je graag met specifieke vragen of advies.

Waarom zou je het risico nemen op extra reistijd!?

Deel dit met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.