Shadow

Circa miljoen Nederlanders op wintersport

De ANWB verwacht dat in de winter van 2010-2011 circa 1 miljoen landgenoten op wintersport gaan. Dat zouden er evenveel zijn als vorige winter.

Oostenrijk blijft de populairste bestemming voor wintersport. De Alpenrepubliek kan deze winter 53 procent van de Nederlandse wintersporters begroeten. Achttien procent van de wintersportende Nederlanders kiest voor een wintersport in Frankrijk. Duitsland is derde met 13%, nog voor Zwitserland (7%) en Tsjechië (5%). Oostenrijk en Frankrijk trokken afgelopen winter al dezelfde bezoekpercentages.

Wintersport Frankrijk: Alpen, Vogezen of Pyreneeën

In Frankrijk worden ruim driekwart van de wintersportvakanties doorgebracht in de Alpen. De rest reist af naar bijvoorbeeld de Vogezen of de Pyreneeën. De wintersportbranche ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. Want wie nog een accommodatie voor Kerst of de voorjaarsvakantie zoekt moet snel zijn, want de meesten zitten al vol, aldus ANWB-wintersportdeskundige Hans de Looij.

Op wintersport naar Frankrijk met de auto

De auto is al jaren het meest gebruikte vervoersmiddel voor de wintersportvakantie. Driekwart van de wintersportliefhebbers gaat met de auto op wintersportvakantie. Tien procent pakt de pendelbus voor een wintersportvakantie. Anderen kiezen voor het vliegtuig of de trein. Lees ook: Files in en naar Frankrijk: waar staan ze?

Appartement populairst tijdens wintersport

Van de wintersportvakanties wordt ruim een derde in een appartement (35%) doorgebracht en 30% wordt in een hotel doorgebracht. In Oostenrijk worden wintersportvakanties meer doorgebracht in een hotel of motel (32%) of een appartement (35%). In Frankrijk verblijft de wintersporter vaker in een appartement (56%).

Een deel van de wintersportvakanties wordt in december ondernomen. Maar het merendeel van de wintersportvakanties vindt in februari en maart volgend jaar plaats.

Deel dit met je vrienden!